Wystawa - Rzeszów luty 2009 |
Autor |
Wiadomość |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 20:08 Wystawa - Rzeszów luty 2009
|
|
|
Wybieramy się w lutym na wystawę do Rzeszowa, oczywiście tylko w roli obserwatorów i mam pytanie odnośnie tego czy możemy pojechać z Chesterem czy tylko sami?? Nie chodzi mi o wystawianie psa bo nie ma papierów a tylko o to czy może wejść tam nie zgłoszony pies też żeby poobserwował i zobaczył innych uchatych :wink: . Nie odsyłajcie mnie do regulaminów tylko z Waszego doświadczenia jak to w praktyce wygląda?? |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:16
|
|
|
Monka, ja z Gustawem zawsze chodzę na wystawę w Gorzowie. Ostatnio to nawet Gucio się załapał do zdjęcia z medalistami.
Atmosfera bardzo przyjazna, i poznaliśmy osobiście przesympatycznych ludzi i ich bassety.
Oto dowód, ja w zielonej bluzeczce ze swoim Guciem - bezpapierowym - wśród wystawianych bassetów.
i miałam też okazję poznać Jaśka i jego Pana.
Lubię chodzić na nasze gorzowskie wystawy.
Przy wejściu zawsze Pani pyta - o basset na wystawę - a my na to nie, nie i kupujemy bilet i grzejemy prosto na stanowiska basseciarzy. A w tym roku to byliśmy z Guciem gwiazdami, było przedstawianie ras dla odwiedzających wystawę.
Idziemy sobie z Guciem, a tu słyszę z megafonu, możemy Panią prosić z tym bassetem. Gucio robił rundę jak na wystawie a ja o nim opowiadałam.
Także Monka - na wystawę. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:21
|
|
|
Dzięki, dzięki za info!! To w lutym podbijamy z Chesterem Rzeszów .
A coś musimy mieć ze sobą tam?? Książeczke szczepień czy coś takiego?? |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:25
|
|
|
Ja zawsze zabieram książeczkę Gucia, oczywiście zabierz.
No i miseczkę, wodę i dużo pieniędzy hi hi
ja na wystawach zawsze coś muszę Guciowi kupić.
Ostatnio kupiłam mu czapeczkę i przysmaki. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
|
|
|
 |
lotta
bezbassecia
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 11:11
|
|
|
A ile kosztuje taki bilet na wystawę? Wiem, że na pewno to zależy od wystawy i jej zasięgu, ale tak mniej-więcej... |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 11:12
|
|
|
Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają. |
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 15:15
|
|
|
Nic sie nie martw :grin: Wybieram sie na te wystawe z moimi 3 bassetkami, to Was wprowadze na moj numer :lol: Nie ma sily zeby sie polapali.Na wystawach jest zawsze duzo ludzi z psami niezgloszonymi |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 18:03
|
|
|
Jak tylko pojawi się oficjalne ogłoszenie o wystawie to będziemy się tam dowiadywać jeszcze wszystkiego, ale gdyby robili jakieś problemy to z chęcią skorzystamy z Twojej propozycji . |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 20:30
|
|
|
W Gorzowie bilet kosztował o bagatelo 3 zł. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
lotta
bezbassecia
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 22:02
|
|
|
jeny... myślałam, że min. 15 zł |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 10:57
|
|
|
Fanfan z rodziną napisał/a: | Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają. |
No ok... niby masz rację, ale... gdzie na podkarpaciu lub w okolicach uświadczysz taką wystawę na powietrzu?? Przecież nie będę jechać przez pół Polski na pół godziny, żeby tylko sprawdzić czy Chester rośnie jak powinien i ma wszystko we właściwym miejscu i żeby on zobaczył, że są i inne uchole na tym świecie, bo u nas (na szczęście) tej rasy psa nie uświadczysz w promieniu ohoho, albo jeszcze dalej....
Nikomu nie zamierzamy tam głowy zawracać i jeden pies w tą czy w tamtą, przy takiej ilości psów, chyba wielkiej różnicy nie zrobi?? A harmider i tłok będą kolejnym, nowym motywem w przebiegu socjalizacji Chestera. |
|
 |
Lucy

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 12:53
|
|
|
Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu. Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- tez na poczatku roku-oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie.Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia. Pozdrawiam. :grin: |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:24
|
|
|
Lucy napisał/a: | Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu. |
W rozkładzie jazdy na ten rok nie widziałam w sierpniu nic w Rzeszowie, a jedynie we wrześniu krajowa owczarków niemieckich, więc to mnie nie interesuje.
Cytat: | Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- też na poczatku roku |
to też halowa...
Cytat: | -oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie. |
to kawałek drogi jak na tą chwile, którą chciałam spędzić na takiej wystawie. Nie mamy ambicji wystawowych ani psa z rodowodem, więc nie będę wnikać w szczegóły to i długo nie posiedze...
Cytat: | Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia. |
wszystkie bassety są piękne :wink: wiem, że tam hodowla jest, a do Pruchnika mamy ponad 100 km, więc to jest już ohohohoho w porównaniu z np. labkami, yorkami i spanielami, które na każdym rogu można spotkać |
|
 |
Lucy

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 17:19
|
|
|
Bassety nie sa specjalnie popularne- na szczescie dla bassetow! Natomiast wracajac do sprawy - regulamin wystaw zabrania wprowadzania na wystawe psow ktore nie sa zgloszone na wystawe .Rasowych ,rodowodowych rowniez. Po prostu zadnych psow nie zgloszonych na wystawe wg regulaminu sie nie wpuszcza :~ W praktyce bywa roznie. |
|
|
|
 |
|