Przesunięty przez: Miła od Gucia Czw 04 Cze, 2009 15:09 |
Bassetopodobna na Paluchu [Vella ma już swój dom] |
Autor |
Wiadomość |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 13:49 Bassetopodobna na Paluchu [Vella ma już swój dom]
|
|
|
Przeklejam info ze strony schroniska:
" sunia odrobinę przypominająca urodą basseta , wiek ok. 5 lat. Mieszkała kiedyś w sporej grupce psów i kotów – ale ze względu na niedyspozycję zdrowotną właścicielki - cała ferajna trafiła do schroniska. Tutaj została wysterylizowana a następnie powierzona do adopcji Zapewne byłby to dożywotni, dom - gdyby nie narastający konflikt z tamtejszą suczką o dominujących cechach. Przez dwa lata opiekunowie nie potrafili załagodzić tych relacji i na początku br. znowu wróciła na „Paluch” Jest bardzo urodziwa , energiczna, i spragnona czułości . Szybko można pozyskać jej zaufanie Jako że ostatnio mieszkała w domu z ogrodem to przywykła do czystości i swobodnych spacerów Jej stanowczy charakter i przejawy zazdrości o względy opiekuna - wykluczają współbytowanie z innymi zwierzętami.Co prawda wobec nieznajomych psów zachowuje się grzecznie Ponieważ doświadczyła już wielu przykrych rozstań, to jej sfera emocjonalna została nieco zachwiana Zatem oczekuje na dojrzałych i energicznych Przyjaciół, którzy okażą wobec niej cierpliwość i od początku zaczną konsekwentnie wychowywać , stosując jednoznaczne zasady. Powinna mieszkać w domu z ogrodem Będzie więrną domowniczką Przebywa w pawilonie IX –O
NUMER EWIDENCYJNY: 594/09
Bliższe informacje pod nr tel. 846-02-36
FOTKA NA STRONIE PALUCHA (sunia jest urocza :grin: ) http://www.paluch.org.pl/...php?numerek=664 |
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Czw 04 Cze, 2009 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 18:13
|
|
|
:twisted: |
|
|
|
|
 |
Alina z Bogdanem

|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 21:12
|
|
|
Kochana, biedna bardzobassecipodobna psinka. A tu taka kolejka po domy... |
_________________ Bodzio, Dżila, Bazyl oraz dwie kotki |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 21:59
|
|
|
Jakiś zaczarowany worek się rozwiązał Alinko. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 08:32
|
|
|
Postaramy się suni pomóc, odnawiam temat.
Może na dniach będę coś wiedziała, kochani rozglądajcie się pytajcie wśród znajomych.
Najbardziej mi żal tych psiaków ze schronisk, bo jak w domu piesek jest do oddania czy czeka na innych właścicieli to inaczej.
A te w schronach to ruszają moje serce. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 10:12
|
|
|
:twisted: |
|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 10:14
|
|
|
dzięki Lucy, sprężymy siły w poszukiwaniu domku. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 09:34
|
|
|
Dzwoniłam przed chwilą do schroniska, Vella w dalszym ciągu tam przebywa. Wiem, że Alina i Lucy szukają jej domku, ja się przyłączam.
Vella ma taką ma smutną mordkę, ale jest "baba" uparta i zazdrosna. Nie możne iść do domu, gdzie znajduje się jakieś zwierze.
Szukamy dalej. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 19:54
|
|
|
Dajcie mi więcej info o niej. Jakiś składny tekst opisujący suczynke, jej stosunek do dzieci, kotów i innych (na tyle na ile jest możliwe), wiek + więcej zdjęć i numery kontaktowe do osób które będą nadzorować tą adopcję.... zrobie jej wątek na dogo, oraz ogloszenia w internecie.... nie ma na co czekać.... |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 20:51
|
|
|
Monka w pierwszym poście Kasi jest przedruk informacji o Velli ze schroniska.
Jak rozmawiałam z panem ze schroniska potwierdził fakt, że lepiej, żeby ni było żadnych zwierząt w domu.
link do schroniska jest też w pierwszym poście
Gdybyś się zgodziła nadzorować, to byłoby super, oczywiście gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy, ja jestem do Twojej dyspozycji. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 08:37
|
|
|
To wrzucę to info z pierwszego postu w wątek (jeśli nikt nie ma nic przeciwko) i jak go stworzę to podam tutaj link... tylko czy telefon do kontaktu zostawić ten stacjonarny podany w pierwszym poście, czy ktoś tu z forum chce być osobą do kontaktu, która dopilnuje ewentualnej adopcji??? |
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 08:46
|
|
|
Monka i Miro napisał/a: | To wrzucę to info z pierwszego postu w wątek (jeśli nikt nie ma nic przeciwko) i jak go stworzę to podam tutaj link... tylko czy telefon do kontaktu zostawić ten stacjonarny podany w pierwszym poście, czy ktoś tu z forum chce być osobą do kontaktu, która dopilnuje ewentualnej adopcji??? |
Monka, informacja z pierwszego (mojego) postu jest informacją przeklejoną ze strony schroniska. Jest to oficjalna informacja o tej suni umieszczona na Stronie Palucha, więc myślę, że możesz ją wstawić w wątek właśnie jako "informację z pierwszej ręki";
telefon stacjonarny podany w poście jest telefonem do Schroniska.
O ile wiem, na forum nie ma osoby zajmującej się tą adopcją, nie wiem także czy którykolwiek ze schroniskowych wolontariuszy opiekuje się tą sunią a ja wkleiłam tylko informację o niej. |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 09:39
|
|
|
Monka i Miro napisał/a: | O ile wiem, na forum nie ma osoby zajmującej się tą adopcją, nie wiem także czy którykolwiek ze schroniskowych wolontariuszy opiekuje się tą sunią a ja wkleiłam tylko informację o niej. |
Lucy pisała o tym, że szukają jej domku i są w kontakcie ze schroniskiem. Poczekamy na ich stanowisko i ruszamy pełną parą po domek dla suczynki |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 10:20
|
|
|
Monka, właśnie nie wiem jak to rozwiązać. Cały czas szukamy jej domu. I jesteśmy w stałym kontakcie ze schroniskiem. Los tej suni wyjątkowo nas interesuje.
I właśnie zastanawiam czy, czy gdyby znalazł się ktoś chętny czy kierować od razu na schronisko, czy dobrze by było, aby jednak domek sprawdzić. Bo w sumie osoba chętna będzie umowę podpisywała ze schroniskiem.
Wiesz jak możesz podaj mój telefon też, dodatkowo. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
|