Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Czw 04 Cze, 2009 15:09
Bassetopodobna na Paluchu [Vella ma już swój dom]
Autor Wiadomość
Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
  Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 13:49   Bassetopodobna na Paluchu [Vella ma już swój dom]

Przeklejam info ze strony schroniska:

" sunia odrobinę przypominająca urodą basseta , wiek ok. 5 lat. Mieszkała kiedyś w sporej grupce psów i kotów – ale ze względu na niedyspozycję zdrowotną właścicielki - cała ferajna trafiła do schroniska. Tutaj została wysterylizowana a następnie powierzona do adopcji Zapewne byłby to dożywotni, dom - gdyby nie narastający konflikt z tamtejszą suczką o dominujących cechach. Przez dwa lata opiekunowie nie potrafili załagodzić tych relacji i na początku br. znowu wróciła na „Paluch” Jest bardzo urodziwa , energiczna, i spragnona czułości . Szybko można pozyskać jej zaufanie Jako że ostatnio mieszkała w domu z ogrodem to przywykła do czystości i swobodnych spacerów Jej stanowczy charakter i przejawy zazdrości o względy opiekuna - wykluczają współbytowanie z innymi zwierzętami.Co prawda wobec nieznajomych psów zachowuje się grzecznie Ponieważ doświadczyła już wielu przykrych rozstań, to jej sfera emocjonalna została nieco zachwiana Zatem oczekuje na dojrzałych i energicznych Przyjaciół, którzy okażą wobec niej cierpliwość i od początku zaczną konsekwentnie wychowywać , stosując jednoznaczne zasady. Powinna mieszkać w domu z ogrodem Będzie więrną domowniczką Przebywa w pawilonie IX –O

NUMER EWIDENCYJNY: 594/09

Bliższe informacje pod nr tel. 846-02-36

FOTKA NA STRONIE PALUCHA (sunia jest urocza :grin: ) http://www.paluch.org.pl/...php?numerek=664
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Czw 04 Cze, 2009 15:10, w całości zmieniany 1 raz  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 13:57   

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 18:13   

:twisted:

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 21:12   

Kochana, biedna bardzobassecipodobna psinka. A tu taka kolejka po domy...

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 21:59   

Jakiś zaczarowany worek się rozwiązał Alinko.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 08:32   

Postaramy się suni pomóc, odnawiam temat.
Może na dniach będę coś wiedziała, kochani rozglądajcie się pytajcie wśród znajomych.
Najbardziej mi żal tych psiaków ze schronisk, bo jak w domu piesek jest do oddania czy czeka na innych właścicieli to inaczej.
A te w schronach to ruszają moje serce.

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 10:12   

:twisted:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 10:14   

dzięki Lucy, sprężymy siły w poszukiwaniu domku.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 09:34   

Dzwoniłam przed chwilą do schroniska, Vella w dalszym ciągu tam przebywa. Wiem, że Alina i Lucy szukają jej domku, ja się przyłączam.
Vella ma taką ma smutną mordkę, ale jest "baba" uparta i zazdrosna. Nie możne iść do domu, gdzie znajduje się jakieś zwierze.
Szukamy dalej.

Monka i Miro 

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 19:54   

Dajcie mi więcej info o niej. Jakiś składny tekst opisujący suczynke, jej stosunek do dzieci, kotów i innych (na tyle na ile jest możliwe), wiek + więcej zdjęć i numery kontaktowe do osób które będą nadzorować tą adopcję.... zrobie jej wątek na dogo, oraz ogloszenia w internecie.... nie ma na co czekać....

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 20:51   

Monka w pierwszym poście Kasi jest przedruk informacji o Velli ze schroniska.
Jak rozmawiałam z panem ze schroniska potwierdził fakt, że lepiej, żeby ni było żadnych zwierząt w domu.
link do schroniska jest też w pierwszym poście

Gdybyś się zgodziła nadzorować, to byłoby super, oczywiście gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy, ja jestem do Twojej dyspozycji.

Monka i Miro 

Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 08:37   

To wrzucę to info z pierwszego postu w wątek (jeśli nikt nie ma nic przeciwko) i jak go stworzę to podam tutaj link... tylko czy telefon do kontaktu zostawić ten stacjonarny podany w pierwszym poście, czy ktoś tu z forum chce być osobą do kontaktu, która dopilnuje ewentualnej adopcji???

www.stalowezwierzaki.pl

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 08:46   

Monka i Miro napisał/a:
To wrzucę to info z pierwszego postu w wątek (jeśli nikt nie ma nic przeciwko) i jak go stworzę to podam tutaj link... tylko czy telefon do kontaktu zostawić ten stacjonarny podany w pierwszym poście, czy ktoś tu z forum chce być osobą do kontaktu, która dopilnuje ewentualnej adopcji???

Monka, informacja z pierwszego (mojego) postu jest informacją przeklejoną ze strony schroniska. Jest to oficjalna informacja o tej suni umieszczona na Stronie Palucha, więc myślę, że możesz ją wstawić w wątek właśnie jako "informację z pierwszej ręki";
telefon stacjonarny podany w poście jest telefonem do Schroniska.
O ile wiem, na forum nie ma osoby zajmującej się tą adopcją, nie wiem także czy którykolwiek ze schroniskowych wolontariuszy opiekuje się tą sunią a ja wkleiłam tylko informację o niej.

Monka i Miro 

Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 09:39   

Monka i Miro napisał/a:
O ile wiem, na forum nie ma osoby zajmującej się tą adopcją, nie wiem także czy którykolwiek ze schroniskowych wolontariuszy opiekuje się tą sunią a ja wkleiłam tylko informację o niej.

Lucy pisała o tym, że szukają jej domku i są w kontakcie ze schroniskiem. Poczekamy na ich stanowisko i ruszamy pełną parą po domek dla suczynki :mrgreen:

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 10:20   

Monka, właśnie nie wiem jak to rozwiązać. Cały czas szukamy jej domu. I jesteśmy w stałym kontakcie ze schroniskiem. Los tej suni wyjątkowo nas interesuje.
I właśnie zastanawiam czy, czy gdyby znalazł się ktoś chętny czy kierować od razu na schronisko, czy dobrze by było, aby jednak domek sprawdzić. Bo w sumie osoba chętna będzie umowę podpisywała ze schroniskiem.
Wiesz jak możesz podaj mój telefon też, dodatkowo.

Odpowiedz do tematu