Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pią 18 Wrz, 2015 22:17
BELLA 4 lata do adopcji ze Słowacji/Ma dom
Autor Wiadomość
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 19:53   BELLA 4 lata do adopcji ze Słowacji/Ma dom

Do adopcji jest czteroletnia suczka Bella. Bella jest ze Słowacji.
Bellę przejęła nasza Elena "ElenaJerry".
Bella była do oddania, z ogłoszenia.
W związku z tym, że Bella nie jest sterylizowana, Elena obawiała się najgorszego, spać nie mogła.
Dlatego długo nie myślała, i przejęła suczkę i znalazła jej dom tymczasowy.
A my teraz szukamy Belli domku.
Więcej napisze sama Elena
Ja wstawię zdjęcia pięknej i bezpiecznej już Belli.

mieszkała w budzie

Jest możliwość pomocy w transporcie
może na zlot Elena Bellę przywiezie - zobaczymy

Oczywiście warunek sterylizacja, umowa, wizyta przedadopcyjna, itd.

marzanna67999 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 20:13   

Jest przecudna!!! Elena przywieź ją na zlot a zobaczysz, że wyjedzie już ze swoim człowiekiem. Jakoś takie mam przeczucie <3 <3 <3

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 20:14   Bella z Slowacji

Kochani, szukamy odpowiedzialnego wlasciciela dla 4 latnej sunieczky basseta.
Chodzi o bassetku bez rodowodu, nie kastrowanej, zdrowej.
Wlasciciel odda jej za darmo z rodzinnych powodow, bo urodzilo im sie drugie dziecko i nie maja czasu dla psa.
Dla faceta, ktory oddawa suni jest to troche pilna sprawa, bo szykuja sie na urlop i nie wiadomo czy sa chetni szukac naprawdy odpowiedzalnie. Ja bardzo obawialam sie, ze oddaja bassetke w nie dobre rece, po prostu do pseudohodowli, dla tego znalazlam dla suni domek tymczasowi i na pewno obiecalam wlascicielowi, ze pojade i zabiere Belle we wtorek /bo jestem zajata do tej pory/ i on obiecal mnie, ze nie odda jej nikomu innemu. Wiec, mamy wiecej czasu ze by podjac decizje.

Bella jest lagodna, zupelnie nie jest agresiwna do ludzi i dzieci, nie wiadomo jak znoszi sie z innymi psiakmi, bo do tej pory tylko sama zyla na ogrodzie /i mysle ze spacerow i spotkan z innymi psiakmi nie miala wiele/.
Najwiekszy problem jest, ze Belle nie podoba sie jazda w samochodu. Powinno by byly dwie osoby podczas jazdy, jedna do kierowania samochodu i druga do glaskania psa, dla opinie wlasciciela nie chodzi w gre ze by psiak sam siedzal w bagazniku, bo bylo by bardzo trudno sluchac szczekania i placzu. Mysle, ze pomoglo by podac leky dla uspokojenia od weterynarza. Do tej pory Bella nie miala okazje wiele podrozowac w samochodu, jednak kiedy podrozowala, to bez uspokojujacych lekow, nie bylo latwo, ale bylo mozliwe tego wytrzymac..

Jesli gdos zdecyduje sie na Belle, ja jestem gotowa pomoc w tlumaczeniu i moze w transportu do poblizu granic Slowacji i Polsky.

Bedemy szukali domku tez w Slowacji, jednak, kiedy byl by jakys forumowicz zadecydowany...to prosze pisać

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Sro 19 Sie, 2015 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 21:26   

Dzieky Boguniu za temat :cmok:
Kochani, moze jakys blad wlaczyl sie, ale na pewno nie zabiere Belle na zlot, bo to dla mnie trudna sprawa :oops:
Dla nas to bedzie dluga podroz, mysle ze 8-9 godzin i naprawde nie potrafie wyobrazac sobie takiego podrozowania s dwojka bassetow, kiedy oni nie poznaja sie i Bella nie jest jescie przyzwycajona do innych psow, i jescie jest stresowana z jazdy w samochodu.
Na pewno moj maz nie pozwoli mi tego, ale mysle ze dla Belly tez nie byl by to swietny pomysl.
Ja zabralam by jej do mojego domu, ale to niemozliwe, bo tutaj Tara mogla by zrobic wielkego balaganu, wiec, ja naszlam dla Belly domek tymczasowy, kdzie onna bedzie czekala kiedy znajdzie sie gdos, kdo bedzie jej chcial zabrac. Jesli bedzie to gdos z forumowiczow, ja bede pomagala i w transporcie i w tlumaczeniu, jednak sprawa nie jest latwa. Bardzo jestem sczestliwa, ze naslam domku tymczasowego i pani, ktora tez rozumie i pomaga psiakom i wie, ze basseta nie powinno oddawac bez uwazenia, ze bassety, to specialne psy.
Przykro mi ze nie jest mozliwe wykorzystac tej okazji zlotu, jednak, nie chce rizikowac takiej podrozy. Podrozowanie s Bella mysle ze powinno byc specialnie przygotowane z pelna odpowiedzialnosca, wiec-przepraszam-Belle na zlot nie zabierze.
Bedzie ona czekala biezpeczna kiedy znajdzie sie gdos odpowiedzalny, gdo zdecyduje sie.
Wierze ze zrozumie Panstwo mojej opinji, sprawa juz nie jest pilna, mozeme korzystac z czasu ktory mamy kiedy jest dla Belly domek tymczasowy.

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Sro 19 Sie, 2015 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

jabluszko520 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 21:32   

Elena oczywiście, to jest poważna sprawa i każdy rozumie sytuację i przyzwyczajenia psa. Może pomysłem dobrym będzie zrobienie ogłoszeń wraz ze zdjęciem- graficznie mogę pomóc, do wydrukowania już we własnym zakresie.
zapytam Eleno czy mamy pomóc w nagłośnieniu sprawy w necie tzn.:
czy robić ogłoszenia w naszych polskich serwisach np. OLX Allegratka itp?

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 21:44   

Dzieky Jabluszko, oczywyscie, jesli jest mozliwe znajsc prawdziwego basseciarza, mozemy oglaszac Belle tez w Polsce.

A moze Borowskych powinno zapytac :buha: bo ona jak siostra blizniaczka Furiatowa wyglada :buha:

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 22:15   

ElenaJerry napisał/a:
Dzieky Jabluszko, oczywyscie, jesli jest mozliwe znajsc prawdziwego basseciarza, mozemy oglaszac Belle tez w Polsce.

A moze Borowskych powinno zapytac :buha: bo ona jak siostra blizniaczka Furiatowa wyglada :buha:

moga jej zabrac kiedy pojda do Polsky z urlopu w Chorwacji, hi hi

RicoSB 

Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 23:08   

Kochani sunia jest cudowna i już wywołała małą kłótnie w naszej rodzinie. My o ogrodzie niestety możemy pomarzyć.

http://sfuriatowani.blogspot.com/

http://slowaduzeimale.blogspot.com/

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 06:37   

Myślę, że o Belli dowiemy się więcej jak będzie przebywać w domu tymczasowym.
Czy się zaaklimatyzuje, czy lubi w mieszkaniu przebywać

basset to basset z gorszego na lepsze przystosuje się w mig.

Ale trzeba to sprawdzić oczywiście.

Moja Majka z komórki i lasu, a proszę od razu wiedziała do czego kanapa służy.
Fakt, że miesiąc nam zajęło przystosowanie do mieszkania w blokowisku
dziś to anioł pilnujący domu

Elenko bardzo bardzo dziękujemy, że sunia jest bezpieczna

i jak to ja zawsze powtarzam,
że to pies szuka sobie właściciela
to wierzę, że Bella już kogoś sobie wybrała, teraz to tylko kwestia czasu :P

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 11:38   

Jest duże zainteresowanie Bellą

żeby nam nikt nie umknął, zapisuję:

1. Jest Pani z Opola, która niedawno straciła basseta
2. Pani Kasia z Poznania, także straciła sunię po sterylizacji i tego zabiegu się boi
3. Na "Naszych Bassetach" na f-ku rozmowy prowadzi Mycha Nora z Jule Tomsen
`````````````````````````
Jule Tomsen ....can I please have further informations....! Is Bella still in the shelter? thx and greetings from germany!!

Nasze Bassety Bella is save, she is not at animal shelter and she is under the care. Bella is in temporary house.

Małgorzata Najda Now we get to know her character, habits and attitudes towards animals and people. The possibility of adoption of Bella asked several people. One of the conditions of adoption Bella is her sterilization.

Obecnie poznajemy jej charakter, nawyki i postawę wobec zwierząt i ludzi. O możliwość adopcji Bella zapytało kilka osób. Jednym z warunków adopcji Belli jest jej sterylizacjia.
Lubię to! · Odpowiedz · 7 min · Edytowany
Miła Maja Guciu

`````````````````
Jest jeszcze
Hello, good evening!
is Bella Basset hound still in the shelter and is she free for adoption?
How could she come to germany??
thank you so much for further informations and greetings from Hamburg /Germany
Belinda
`````````````````

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 21:48   

Oprócz wyżej wymienionych Rodzin

jest

Rodzina forumowa, nasza, bassecia, mają już basseta psa kastrowanego, domek, ogród

trwają rozważania, za i przeciw, i takie podejście mi się podoba, nie na hura

nie ukrywam, jestem szczera, że to (nie dla mnie) dla psa byłby najbardziej odpowiedni domek

ale powoli czekamy na wieści socjalizacyjne o Belli

Elenko mogę dać Ci buzi ???? :cmok:

Katarzyna 

Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 22:15   

Witam wszystkich FORUMOWICZÓW, miłośników BASSETÓW :) Jestem nowa na forum, mam na imię Katarzyna, jestem z Poznania. W maju straciłam swoją ukochaną sunię LEIĘ :/
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :D

P.S. Jeszcze wszystkiego nie ogarniam, więc przepraszam za kuchy.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 21 Sie, 2015 07:52   

witaj Kasiu
zapraszamy, witaj w naszym gronie

Katarzyna 

Wysłany: Pią 21 Sie, 2015 15:45   

Miła od Gucia napisał/a:
witaj Kasiu
zapraszamy, witaj w naszym gronie

Witam i bardzo dziękuję za dopuszczenie mnie do Waszego, zacnego grona! Forum bassetów było zawsze moją wskazówką i wsparciem w "obchodzeniu" się z moją psiną :D

Pomimo straty, bardzo chętnie oglądam zdjęcia i czytam o poczynaniach Waszych psów - tak, pomaga mi to w uporaniu się z tęsknotą za Leią... Wspominam ją każdego dnia...

jabluszko520 

Wysłany: Pią 21 Sie, 2015 20:10   

Katarzyno zapraszam do tego działu http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=8 tam możemy sobie swobodnie porozmawiać i się poznać, tutaj proszę o wpisy dotyczące Belli, to jej temat ;) :D
jeśli jesteś chętna aby zaadoptować basseta w potrzebie zapraszam do wpisu w tym temacie: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2892
gdybyś potrzebowała pomocy to zapraszam na PW, czyli do pisania wiadomości prywatnej - pod moim postem odnośnik szary/niebieski o nazwie PW - wystarczy w niego kliknąć

Odpowiedz do tematu