Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Superniania? ;) nowy program w tvn
Autor Wiadomość
gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Gru, 2007 22:55   

Jak miło, znajoma buzia :P i znajoma mordka :lol:
Ale nie zgodzę się z napisem wyskakującym na końcu drugiego filmiku, że basset, to pies dla zapracowanych :shock:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Gru, 2007 23:58   

To mnie złapałaś 8)
widziałam ten filmik wcześniej ale nic nie mówiłam, tak jak nie mówiłam, że na następny dzień czekano na mnie z psiakami w studio w "Dzień dobry TVN", ale nie dojechałam, autko wyjechało za bramę i odmówiło posłuszeństwa 8)
A z tym basstem dla zapracowanego to bzdura faktycznie, dla mnie to dla zapracowanego ewentualnie kot, świnka morska, rybki...
Nie ma psa dla zapracowanego, chyba, że zabawka - pluszowy piesek, do którego nawet na noc nie musimy wracać :wink:
I wszystkim zapracowanym pluszowe zabawki polecam, bo rybek przytulać nie trzeba, ale jeść też muszą.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 00:08   

Jak ktoś już ma basseta to dopiero wtedy jest zapracowany :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 00:23   

madzialinka napisał/a:
Jak ktoś już ma basseta to dopiero wtedy jest zapracowany :D

O, o, o właśnie !!!!!!!! :wink:

Wastl

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 07:12   

Witam,
zauwazylem jeszcze jedna glupote, a mianowicie, beagle proponowany jest dla rodziny z dzieckiem.Pies ktory ma niesamowity instynkt lowiecki, trudny do ulozenia.Ukladanie tej rasy mozna porownac z ukladaniem basseta, a moze jeszcze gorzej.

pozdrawiam

Piotr

Uszesa

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 15:10   

No co za bzudra rzeczywiście. Basset dla zapracowanych, to żart raczej :?
Bassety mają opinię małoruchawych kanapowców, niestety, ciekawe czemu?? A potem ludziska nadziwić się nie mogą : to one tak szybko biegają :shock: :?:
Zeby się tylko nie zdziwili ci zapracowani, co się zdecyduja na uszatego po tym programie :evil:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 16:06   

Basset to też pies z silnie rozwiniętym instynktem łowieckim, aczkolwiek uważam, że jest idealnym towarzyszem dla dzieci ( autopsja ). Zresztą...widząc skaczącego i szalejącego beagla chyba jednak wybrałabym właśnie tą rasę, niż rozdrganego emocjonalnie i wiecznie "wrzeszczącego" Yorka...cały czas oczywiście w sensie pies plus dziecko :wink:

ewan
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 13:17   

oj i już zawrzało po występie Pani psycholog w tvn....
http://www.dogomania.pl/f...ad.php?t=101419

a tak swoją drogą nie sądzicie, że najprostszym sposobem żeby pies nie wyciągał rzeczy z pralki jest jej (pralki) zamknięcie? :wink:

mariola
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 13:45   

Zgadzam się z Tobą Ewan, ..i nie tylko psy robią z nudów głupie rzeczy.... :wink:
A ten bidny labek, sam cały dzień, co tu robić... :?: 8)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 13:59   

No pewnie, że najprostszym i sposobem jest zamknięcie pralki, to wg mnie pierwsza rzecz - oj, pies potrafi nauczyć porządku i to jak :wink: sama o tym wiem doskonale 8) Kilkanaście par butów zjedzone u mnie, ale buty powinno się chować a nie stawiać tam gdzie popadnie, no taka jest prawda. Dwa tygodnie temu przyjechała do mnie Dominika i... wróciła w kapciach. Buty zostawiła gdzieś rzucone i Noki się nimi zajęła a zabawek u mnie porozrzucanych nie brakuje. Zabawki są wszędzie, towarzysze do zabawy również a glany miały zjedzone czubki i poszły do kosza.
Inna sprawa, że pies nie może się nudzić bo wtedy może mu przyjść do głowy nawet zdejmowanie firanek, więc to już nasza rola w tym by mu zajęcia inne wymyślać :wink:

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Gru, 2007 19:55   

Cytat:
buty powinno się chować a nie stawiać tam gdzie popadnie

zgadzam się w 100% - porządek musi byc :)

Mogę jeszcze dodac, że kosz na śmieci i szczotka do sedesu nie powinny stac na podłodze (stoją wysoko na szafkach, co głupio wygląda).
Oprócz tego z dolnych półek zniknęły ziemniaki, szmatki, druciak i mnóstwo innych rzeczy, które znajdowały się w zasięgu basseciego pyska.

Eni ma po prostu własne pojęcie "porządku" a ja miałam dośc ciągłego sprzątania więc zrobiłam przemeblowanie :)

Od razu widac kto rządzi w domu :)

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Gru, 2007 21:00   

U mnie szczotka do sedesu, przez pewien czas była najbardziej upragnioną zabawką.Teraz Mania już z tego wyrosła.
Za to i przed Manią i przed Ignasiem muszę chować ziemniaki, obierki, wszelkiego rodzaju szczotki i mopa.

Odpowiedz do tematu