do administratora |
Autor |
Wiadomość |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 14:34
|
|
|
A macie w profilu przy obu opcjach dotyczacych poczty zaznaczone Tak? (powiadamiaj o poczcie i otworz okno przy nadejciu wiadomosci) . Najlepiej po zaznaczeniu wylogowac sie i zalogowac powtornie, tak bylo u mnie. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 15:12
|
|
|
Sprawdziłam, mam wszystko zaznaczone :~ |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 17:00
|
|
|
Ja tez mam wszystko zaznaczone na TAK |
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 18:57
|
|
|
A próbowaliście z innym emailem?
Z tego co widzę to Magda i Rudolf ma adres w poczta.onet.pl więc to już pisałem - nie działa od jakiegoś czasu. Co do wp.pl to pierwszy taki przypadek więc trudno potwierdzić czy to wina usługodawcy.
Proszę innych użytkowników z pocztą na tych serwerach o informacje czy dostają jakieś powiadomienia z forum - tylko nie od użytkowników, ale bezpośrednio od automatu forum.
Pozdrawiam
K. |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 19:08
|
|
|
[b]Proszę innych użytkowników z pocztą na tych serwerach o informacje czy dostają jakieś powiadomienia z forum - tylko nie od użytkowników, ale bezpośrednio od automatu forum. [b]
Ale ja dostaje powiadomienia z forum na moja poczte na onecie, mi chodzi tylko ze jak wchodze na forum zeby mi cos pokazywalo ze mam prywatna wiadomosc.
Dzieki powiadomieniom z onet wiem ze mam wiadomosc na forum , tak to bym wogle nie wiedziala |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 21:04
|
|
|
Ja dostaję e-mail na pocztę na wp, otwiera mi się też osobne okienko na forum. |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 21:55
|
|
|
No to z ...@poczta.onet.pl się chyba wyjaśnia sprawa - Bogusia dostała wszystkie zaległości czyli mieli coś na serwerze zablokowane. Inna sprawa to taka że skoro ktoś dostaje część powiadomień to musi szukać powodów na swoim komputerze - podobnie jak w przypadku gdy osoby mające pocztę u tego samego dostawcy ( wp.pl ) i jedne dostają, a inne nie - to też muszą mieć coś widocznie zablokowane w komputerach. Zwróćcie uwagę na wszelkiego rodzaju oprogramowanie antyszpiegowskie, firewalle itp. One często usuwają lub filtrują pocztę z niektórych adresów. To samo dotyczy nowych systemów typu Windows 7 - tam jest cała masa zabezpieczeń które mogą Wam zatrzymywać powiadomienia z forum.
Podsumowując skoro są to pojedyńcze przypadki to powodem raczej ( na 99%) nie jest samo forum. Ale będziemy śledzić temat.
Magda i Rudolf napisał/a: | Ale ja dostaje powiadomienia z forum na moja poczte na onecie, mi chodzi tylko ze jak wchodze na forum zeby mi cos pokazywalo ze mam prywatna wiadomosc. |
A czy przypadkiem nie masz włączonego blokowania wyskakujących okienek w przeglądarce?
Pozdrawiam
K. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 22:01
|
|
|
a wiesz co,
teraz mi się przypomniało po Twoim wpisie Krzysiu
ja mam nortona 360 i parę dni temu uaktualniałam
i może to, to miało wpływ |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 22:04
|
|
|
Miła od Gucia napisał/a: | ...mam nortona 360 i parę dni temu uaktualniałam
i może to, to miało wpływ |
To raczej nie - nie mogło mieć wpływu na to że serwer Ci pocztę zatrzymywał - to raczej u nich coś "zawisło". Spróbuj zmienić sobie teraz spowrotem adres i zobaczymy co będzie się działo.
K. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 22:19
|
|
|
Krzysiu poczta bogumila0000 działa
powiadomienia przychodzą
wszystko gra
dziękuję |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Sob 08 Maj, 2010 08:01
|
|
|
Ja powiem tak, od 5 lat korzystam z tego forum, w miedzy czasie korzystalam z przynajmniej 5 roznych komputerow. Nigdy okienka nie mialam. Ale jak sie nie da nic z tym zrobic to trudno.
Odblokowalam wyskakujace okienka , napisalam sobie sama wiadomosc, ale okienko nie wyskakuje.. :~ |
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Sob 08 Maj, 2010 08:28
|
|
|
Magda i Rudolf napisał/a: | ...napisalam sobie sama wiadomosc, ale okienko nie wyskakuje.. :~ |
Hmm - tak z ciekawości zrobiłem to samo i... też mi nie wyskakuje :shock:
Może to wina systemu bo zmieniłem na próbę na win7 ale szczerze powiedziawszy dawno nie miałem PW z tego forum, więc nie wiem od kiedy mi nie wyskakuje. Dodam że na innym forum postawionym na identycznym engine na tym samym serwerze mam powiadomienia normalnie. A może to wina tej "skórki" czy jak kto woli stylu. Pamiętam, że jak go Hubertus ustawiał to miał jakieś problemy z forum, bo to nie jest orginalny styl tylko ściągnięty z netu. W normalnych stylach (domyślnych forum ) jest tak że jak się pojawia PW to jest od razu cyferka przy napisie wiadomości prywatne i od razu widać że coś jest - nie trzeba okienka, a w tym stylu nawet tej cyferki nie ma. Tylko czemu u niektórych użytkowników jest (okienko), a u innych nie ma... niezła zagadka. Spróbuję coś się dowiedzieć od innych adminów.
Pozdrawiam
K.
Edit
Teraz to już całkiem zgłupiałem :shock: Dostałem PW i pokazało mi się okienko, a nic nie robiłem w tym celu. Może jak się samemu do siebie wysyła to nie działa? |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |