Wystawa - Rzeszów luty 2009 |
Autor |
Wiadomość |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 18:17
|
|
|
My jeszcze nie posiadając psa jeździliśmy na wystawy, które były dość daleko od nas. Między innymi właśnie po to, żeby zobaczyć bassety " w akcji". Potem - mając już psa, ale go nie wystawiając - jeździliśmy jako widzowie & kibice znajomych. Mimo, że przez pewien czas mieliśmy dwa psy, na wystawy zabieraliśmy wyłącznie wystawianego. Właśnie po to, żeby nie przeszkadzać innym. A socjalizację psa można przeprowadzić niekoniecznie w gronie kolegów tej samej rasy. Liczy się przecież kontakt z innym zwierzakiem, a niekoniecznie z samym bassetem? Poza tym - zaznaczyłam, że osobiście nie widzę problemu w ogromym towarzystwie dla psów, ale na powietrzu. A wychodząc z założenia, że " mój pies nie sprawi różnicy w tym tłumie, bo to tylko jeden" człowiek sam się przykłada do tworzenia harmideru. A same wystawy to ogromna frajda dla widowni, świetna rozrywka dla całych rodzin i możliwość spotkania się w gronie znajomych. Serdecznie polecam |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 21:32
|
|
|
Dlatego też na samym początku prosiłam o nie odsyłanie do regulaminów tylko do praktycznej strony tego typu atrakcji, więc pojedziemy bez piesa. Grupę socjalizacyjną mamy jest w niej golden retriever, wyżeł rosyjski, husky, alaskan malamute, owczarek niemiecki, amstaf, buldog i dwa kundelki no i szczeniaczka miesiąc młodsza goldenka Indi. Tamte dorosłe psy nie zwracają większej uwagi na Chestera a z Indi się zawsze może powściekać, więc wie jak się zachowywać w grupie, jeszcze, bo nie wiem co będzie jak zacznie dojrzewać... i nie chodziło mi o socjalizowanie go tam z psami tylko w warunkach, których nie zna czyli harmider i tłok... no ale ok, jakoś to przeżyje |
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 08:44
|
|
|
Ja na wystawę wolę wybierać się bez psa. Mogę wtedy spokojnie pooglądać inne rasy, porozmawiać i nie jestem uzależniona od humorów Enigmy. Poza tym moja Eni próbuje bawić się z innymi psam, co jest uciążliwe i przeszkadza wystawiającym. Do klatki nie mam sumienia jej pakować, więc wszędzie chodzi z nami.
Jeszcze jak nie miałam psa, regularnie bywałam na wystawie w Białymstoku - spędzałam tam cały dzień, pies pewnie by się szybko zmęczył i znudził. |
|
|
|
 |
Ozzy

|
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 16:57
|
|
|
Zgloszene psy: :smile:
Chamrad Ales - Eminescu z Valachitu - posrednia
Dudek Magdalena
Lach-Gradecka Izabela
Rupniewska Teresa
Samuelisova Milena
Skalski Waclaw |
|
|
|
 |
Ozzy

|
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 19:54
|
|
|
Gratulacje! |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 19:54
|
|
|
Ozzy brawo :!: :!:
pięknie wyglądacie tak razem |
|
|
|
 |
Ozzy

|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 20:03
|
|
|
Mirka napisał/a: | pięknie wyglądacie tak razem |
Děkuji, bez Ozzyho bych nebyl nic... :smile: |
|
|
|
 |
Tymek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 20:22
|
|
|
Ozzy,brawa!!!! |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 20:49
|
|
|
Wielkie gratulacje :lol: |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 20:51
|
|
|
Byłam i widziałam i nawet wymizialiśmy OZZYego
Piękny jest taki skórzasty jak biegnie w kłusie to normalnie oszałamiający widok...jakby lewitował CUDO!!
reszta psiaków oczywiście też prawie wszystkie wymizialiśmy
Cudny był też Giness, który nie startował a ma już Championat, taki ogromny i cierpliwy byczek czarny mam słabość do trikolorów, strasznie mi się podobał |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 21:35
|
|
|
Strasznie się cieszymy, Ozzy gratulacje. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 08:18
|
|
|
Monka, o tym co w Regulaminie Wystaw - już było (patrz post Lucy), na różnych wystawach, w różnych oddziałach jest to różnie przestrzegane. Na wielu wystawach widziałam mnóstwo psów "poza-katalogowych" co łatwo dało się stwierdzić, chociażby po tym, że były to kundelki.
Jeśli chodzi o wystawę w Warszawie - podchodzą do tematu dość restrykcyjnie, zwłaszcza, że przy wejściu zawsze jest wet, oglądający książeczki (lub zaświadczenia), ale im bliżej końca wystawy, tym bardziej przymykają oko :wink: , a jeśli chodzi o cenę biletów... Bogunia - 3 zł ??? no to bosko, bo w Wawie bilety są po 10 i 20 ... :~ (ja nigdy nie płace, właże na indeks asystenta :~ )
a jeszcze jedno...
Monka i Miro napisał/a: | Grupę socjalizacyjną mamy jest w niej golden retriever, wyżeł rosyjski, husky, alaskan malamute, owczarek niemiecki, amstaf, buldog i dwa kundelki no i szczeniaczka miesiąc młodsza goldenka Indi. |
co to jest wyżeł rosyjski ??????? |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 11:12
|
|
|
GRATULACJE :!: :grin: |