Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Krzysiek
Pon 21 Wrz, 2009 22:34
A może by tak...
Autor Wiadomość
Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 18:17   

bajzel :?: :?:

Hubertus 

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 05:47   

Mirka napisał/a:
bajzel :?: :?:

użyłem kolokwializmu...

znajdźcie proszę nowego admina i zamknijmy sprawę

Bogusi kilkukrotnie komunikowałem chęć zrezygnowania i teraz chciałbym tą sprawę zakończyć.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 07:01   

CZy ktoś z forumowiczów orientuje się w sprawach technicznych forum?

Porządki na forum by się przydały. Są osoby, które się zarejestrowały a nigdy nie zalogowały, są tacy, którzy nie logowali się od 2005r...

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 11:22   

Hubertus napisał/a:
...kilkukrotnie komunikowałem chęć zrezygnowania i teraz chciałbym tą sprawę zakończyć.

No i tak się stało.
Na prywatne życzenie Huberta wyłączyłem mu uprawnienia administratora - możecie go już nie niepokoić sprawami technicznymi forum :wink:
Pozdrawiam
K.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 11:22   

Ja się nie orientuje za bardzo w sprawach technicznych :roll:
i nawet nie wiem co taki admin robi hehe i czy to trudne jest
ale myślę że na zlocie ten temat też obgadamy :mrgreen:

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 12:17   

Krzysiu w Tobie
nasza nadzieja :roll:

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 12:48   

A ja jeszcze tak w temacie zamknięcia forum dla obcych i weryfikacji użytkowników.
Myślę, że taka kontrola nowych użytkowników nic nie da, bo niby jak ich kontrolować.
Zaraz jakaś "pani ziko" zaloguje się jako "zośka", "frania" itp .
Najlepszą kontrolą jest obserwowanie użytkownika już na forum.
Jezeli ktoś jest w porządku to pokaże swoje psy, opowie o sobie i będzie uczestniczył w życiu forum. Jak ktoś chce namieszać to jest to widoczne po tym co pisze.
Musimy być ostrożni w stosunku do propozycji osób nam nie znanych , to moim zdaniem najlepsza weryfikacja.

Hubertus 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 18:10   

Krzysiek napisał/a:
Na prywatne życzenie Huberta wyłączyłem mu uprawnienia administratora - możecie go już nie niepokoić sprawami technicznymi forum :wink:
Pozdrawiam
K.

Dzięki Krzyśku.
Miałem nadzieję pomóc, ale brak czasu niestety skutecznie mi w tym przeszkodził.

pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w rozwijaniu forum

Batus 

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 11:41   

Może wrócimy do tematu, zamknijmy niektóre działy tylko dla zalogowanych użytkowników. Wprowadźmy nowy punkt do regulaminu, wymóg przedstawienia się wszystkim na forum :) Może to byłaby nasza wspólna weryfikacja. Zawsze jednak admin może sprawdzić ID tak jak to było z Ziko.

Można zrobic ankietę które działy chcemy zamknąć ...

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 11:46   

Jeśli chodzi o IP to wystarczy, że ktoś będzie miał ruter i co jakiś czas ma inny IP

A tak wogóle dziewczyny/chłopaki zastanówmy się czy wogóle warto ? Z założenia to forum miało być otwarte dla wszystkich a nie dla wybrańców.
Pozatym czy takim czymś zabezpieczymy się przed wariatami, których w necie nie brakowało , nie brakuje i brakować nie będzie.

Batus 

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 11:50   

Tyle tylko, że nasze domowe fotki nie były by tak łatwo dostępne dla szerokiej publiki ;) Z tym IP to wiadomo, że nie zawsze się sprawdzi, w tym przypadku jednak zadziałało - ale to już są szczegóły.
Ja bym pozostała przy możliwości logowania dla wszystkich, ale logowanie to zawsze wymaga jakiegoś działania od osób postronnych.

Monia 

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 15:58   

Proponuję
Logowanie:
Podanie danych: imię, nazwisko, data urodzenia, nr telefonu, mail
Weryfikacja konta poprzez podanie kodu, który został wysłany na komórkę (bądź maila)
Jak ma być to forum dla ludzi, którzy posiadają bassety to data urodzin i zdjęcie psa i np. informację skąd jest pies, czy ma papiery czy też nie.

W regulaminie powinien być punkt, jeżeli w ciągu 2 lat nie odwiedzisz forum konto twoje automatycznie przestaje istnieć (mam tu na myśli nie napisał /a postu )

Fakt na forum jest mały bałagan a to, dlatego iż każdy woli założyć swój nowy post niż podłączyć się do postu, który był założony 2 lata temu.
Jest temat np. kleszcze, po co 2 posty wystarczy jeden, czy też pielęgnacja uszu. Jak jest za duża ilość postów na dany temat uwierzcie można się pogubić.

Takie informacje jak organizacja zlotu 1, 2, 3, 4 powinny już być usunięte, są to już zbyteczne informacje. Wystarczy, że zostanie zlot 5 do następnego roku.

Temat zdjęc:
Każdy, kto umieszcza zdjęcia na stronie internetowej upublicznionej „nawet te domowe” musi z tym się liczyć, że każde zdjęcie zostanie obejrzane a nawet ściągnięte na prywatny dysk! Można zrobić tak, że każde zdjęcie np. ze zlotu będą przez 2 tygodnie na forum a potem usuwane. Wtedy każdy sobie ściągnie zdjęcia te, które chce i nie trzeba będzie pisać setek maili by przekazać sobie zdjęcia. A jak nie to należy założyć post „chroniony”, w którym będą umieszczane zdjęcia użytkowników forum chronione hasłem.

„A może inaczej? Np, żeby zdjęcia były widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników?
Na jednym z for na którym bywam jest takie rozwiązanie, ale tak sobie teraz myślę, że u nas się nie sprawdzi, bo my na ogół mamy zdjęcia na zewnętrznych serwerach (fotosik, imageshack itp)” – napisała Jaga

Moje zdanie jest takie jak ktoś chce pokazywać swoje zdjęcia publicznie niech to robi! Jeżeli są na tych zdjęciach inne osoby, którzy mogą sobie tego nie życzyć to nie róbmy tego. A jak chcemy się podzielić zdjęciami z innymi z forum
to umówmy się, że będą na jakiś określony czas, np. tak jak ja zrobiłam.
Z góry przepraszam, że nie zapytałam czy mogę upublicznić zdjęcia na okres 2 tyg.

Myślę, że mi to wybaczycie :oops: .

Batus 

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 16:19   

Wszystko popieram oprócz limitu czasu zdjęć, wolałabym żeby widać było je tylko dla zalogowanych forumowiczów - lubę oglądać stare zdjęcia :) Obiecuję więcej się nie odzywać w tym temacie ;) Forumowicze, wypowiedzcie się :)

Monia 

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 16:38   

Przecież można sobie ściągnąć zdjęcia na dysk, chyba że chodzi Ci o to że nie masz tyle miejsca na dysku by je przechowywać.
Proszę też wziąć pod uwagę to, że dopóki jest forum to i można oglądać zdjęcia a jak przestanie istnieć ....

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 16:51   

chyba nie spodoba mi sie takie funkcjonowanie forum
znikajace fotki.....nr buta ,nr domu,pesel :mrgreen: itp
itd(żart)
ja uważam że jest dobrze jak jest,wariat zawsze znajdzie sposób
żeby na jakis czas wkraść sie w łaski forumowiczów i namieszać
a po 2 lubię wracać do tematów sprzed lat i lubię ogladac stare fotki
które są w tych tematach zamieszczane,......... :~
ale to tylko moje skromne zdanie :roll:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi