Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Nie 06 Cze, 2010 22:09
Geniusz 8-mio miesięczny basset do oddania / adoptowany
Autor Wiadomość
Bartek23 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:07   

widze ze jest jeszcze jedna osoba zainteresowana:pozdrawim:):):) u mnie jest taki problem ze dam stu procentową odpowiedz w neidziele Pani gosi a przyjechac bede mógł po niego w sobote jesli to mozliwe...w tygodniu nie chciał bym brac wolnego a to jest kawełek wiec bym musiał jechac w nocy;/;/;/

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:10   

Paulina z tego co pamiętam to chcesz kupić psiaka i już jakieś kroki w tym kierunku poczyniłaś. Zastanów się czy na pewno dacie radę z trzema psami, bo tak mi tu wychodzi.
Ja Cię rozumiem, bo ja też bym brała wszystkie bidy do domu, ale tu musisz rozsądnie pomyśleć czy Cię nie przerośnie posiadanie 3 psów.
Geniusz nie sprawiał klopotów wychowawczych, nie dlatego jest do oddania tylko ludzie nie mogą mu poświęcić tyle czasu ile potrzeba.
Dlaczego do wtorku ? bo pani Ola wyjeżdża na kilka dni i chciałaby oddać psa przed swoim wyjazdem.
Moje informacje są jedynie telefoniczne, ale nie mam powodu nie wierzyć i myślę, że skoro pani Ola zwróciła się do nas o pomoc w szukaniu domu, nie wyrzuciła psa, nie wystawiła do sprzedaży to według mnie jej postawa jest uczciwa, przerosły ją obowiązki i nie daje rady.
Prosiła o dobry, sprawdzony domek, bo żal jej tego co się stało i nie chce krzywdzić psiaka.

Bartek23 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:16   

skoro taka sytuacja To będzie trzeba jechac we wtorek chociaz strasznie nie pasuje:( długo myślałem nad tym Psem dla tego nie podejmuje pochopnej decyzji,bo to jest przyjaciel na kilkanascie lat.dlatego na 100 %jak juz wczesniej napisałem w neidziele dam odpowiedz:):)

Magda i Rudolf 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:16   

Paulinx napisał/a:
No ja jak tylko reszta rodzinki się zgodzi mogłabym pojechać po niego nawet jutro. Jeśli chodzi o dom to źle by nie miał (nie ma schodów, ogródek duży). Przyjaciółkę by miał - mamy pekińczyka. A z tym, że ludzie mają tupet to Cię nie rozumiem. ;/ Pytam bo skoro mam go wziąć to chyba dobrze by było gdybym wiedziała o nim więcej niż mniej? Tego pekińczyka co mamy to np. wzięliśmy bo wzięliśmy a potem były straaaaszne problemy bo dopiero po fakcie powiedziano nam, że pies był do oddania bo piszczał, drapał, wszystko gryzł... u nas robił to samo, tyle, że każdego psa da się oduczyć takich zachowań a nie od razu oddawać ;/

Chodzilo mi o wlascicieli ze chca znalezc dobry dom ale zarazem wyznaczaja termin odebrania psa do wtorku , jedno z drugim sie kupy nie trzyma.
A ty dobrze ze chcesz wiedziec jak najwiecej o tym bassiorku, trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:17   

Bartek jeżeli się zdecydujesz to jak najszybciej (ale nie na siłę) musimy o tym wiedzieć.
Trzeba wówczas wysłać do Was kogoś na wizytę przedadopcyjną, taką mamy procedurę .
Gdybyś się zdecydował to może miałby kto pojechać po psiaka, może narzeczona , brat. Równocześnie może uda się jakoś załatwić to do soboty z panią Olą , ale to muszę mieć pewność, że go weźmiesz i wtedy dam Ci jej telefon.
Czekamy zatem spokojnie na decyzję Twojej rodziny, a i inne osoby zainteresowane adopcjami może się odezwą .

Bartek23 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:20   

mam 378 km do pokonania:):):) 4 godzinki spokojnej jazdy a mam pytanie bo mam transportera czy pies moze byc przewożony lużno skakac sobie po siedzeniach czy musi byc jakos zabezpieczony??

Bartek23 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:22   

moge zagwarantowac ze to bedzie decyzja w 100% odpowiedzialna,moze juz w sobote do pani zadzwonie:)z góry dziękuje za czas...i zycze milego wypoczynku bo przeciez mamy wolne dzisiaj!!!!!!:):):)do usłyszenia bede co dziennie na forum postował:)

Geniusz 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:32   

Witam serdecznie,

W odpowiedzi na Państwa pytanie odpowiadam, iż Geniusz nie jest typem agresywnym.
Czasami zdarza mu się warknąć jak coś mu się nie spodoba, albo jak broni tego co sam sobie ukradnie... Jedyne wypracowane przez nas i chyba słuszne postępowanie to smakołyk w zasięgu ręki. Za smakołyki zrobi wszystko!!!

Co do niszczenia to nasze meble są w całości. Ostatnio lubi znęcać się nad poduszkami :)

Piszczy, a raczej udaje gwizdek od czajnika w sytuacji kiedy mu się chce wyjść za potrzebami fizjologicznymi. Kiedy nas w domu nie ma Geniusz po prostu idzie spać...

Piesek czeka od dzisiaj w pełni przygotowany do oddania...
I chyba to czuje...

Jeżeli tylko Państwa warunki mieszkaniowe są przystosowane do posiadania psa (określonego jako rasa do 40kg) to czekam na pozytywną decyzję.

Pozdrawiam
Ola z pokrojonym w drobne części serduchem.... hmmm... ale to dla dobra naszego ukochanego Geniuszka, prawda?

Ps.: Właśnie Geniusz ogląda film o psach...

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:35   

To, że pies jest do odebrania do wtorku, nie znaczy, że nie można po niego jechać w sobotę.
Trzeba to tylko uzgodnić.
I musimy sprawdzić domek.

Bardzo proszę wszystkich o wstrzymanie się od komentarzy dotyczących oddania psa.
Nie do nas to należy.
Poproszono nas o pomoc, i z tego bardzo się cieszę, że nie sprzedano psa, nie oddano do schronu lub cokolwiek gorszego.

Pamiętajmy, nie nam oceniać.
A poza tym, o sprawach osobistych, nie zawsze piszemy na forum. Gosia jest w temacie, jest w kontakcie z Panią Olą.

Dwa razy już była sytuacja, że osoba wycofała się z pomocy forum, naszego czy innego, po przeczytaniu komentarzy dot, oddania.
My pomagamy, na ile możemy. Nie oceniamy.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:41   

Miła od Gucia napisał/a:
To, że pies jest do odebrania do wtorku, nie znaczy, że nie można po niego jechać w sobotę.
Trzeba to tylko uzgodnić.
I musimy sprawdzić domek.

Bardzo proszę wszystkich o wstrzymanie się od komentarzy dotyczących oddania psa.
Nie do nas to należy.
Poproszono nas o pomoc, i z tego bardzo się cieszę, że nie sprzedano psa, nie oddano do schronu lub cokolwiek gorszego.

Pamiętajmy, nie nam oceniać.
A poza tym, o sprawach osobistych, nie zawsze piszemy na forum. Gosia jest w temacie, jest w kontakcie z Panią Olą.

Dwa razy już była sytuacja, że osoba wycofała się z pomocy forum, naszego czy innego, po przeczytaniu komentarzy dot, oddania.
My pomagamy, na ile możemy. Nie oceniamy.

Tak jest szefowo :mrgreen: Chociaz mozna bylo to troche inaczej napisac w ogloszeniu skoro sytuacja jest taka a nie inna bo mozna wyciagnac rozne wnioski :roll:

Paulinx 
Charlotta "Maxxie" Cudeńka.

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:42   

Znaczy ja to zamierzałam wziąć tą bidulkę a z tego co miałam kupić w lutym zrezygnować. Ale niestety reszta rodziny się nie zgadza, boi się, że będzie to samo co z naszym pekińczykiem... że będą same problemy a wiadomo, że psa się później nie odda tylko trzeba będzie coś zrobić. I ogółem zdanie reszty jest takie, że wystarczająco dużo przeszliśmy z naszą pekińczykowatą sunią. Więc ja niestety nie mogę pomóc ;(

Geniusz 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:49   

Padło pytanie odnośnie jak przewieźć Geniusza...
Mam szelki i dodatkowy pas dopinany do tylnej kanapy. Dodatkowo pokrycie chroniące tylną kanapę.
Dobrze by było Panie Bartku (jakby się Pan zdecydował podjechać po Geniusza), aby towarzyszyła Panu dodatkowa osoba, która będzie wspierała Geniusza w taaaaakiej podróży.
Inaczej Geniusz będzie udawał krowę i nie ma na to rady.

do transportera już nie wejdzie....

A wszystkim tym, którym nie podoba się określenie czasowe podaję do informacji, że dlatego został wyznaczony termin, abyśmy się po pierwsze przygotowali do samego faktu oddania psiuni (jest to dla nas cholernie trudna sytuacja), a po drugie ten cholerny wyjazd ( i to wcale nie wakacyjny!!!).

Pozdrawiam Panie Bartku.

Jednakże chcę jeszcze dodać, iż w sobotę i w niedzielę jestem od godziny 16:30 w domu.
Pozostaje jeszcze dzień jutrzejszy popołudnie i wieczór...

Pozdrawiam
Ola

Ps.: Bardzo dziękuję za pomoc Pani Bogumiło już teraz...

Bartek23 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 14:43   

Witam Pani Olu:) przypuszczam co to jest oddac swoja pocieche i pewnie nie jest to lekkie:( moge tylko zagwarantowac ze bedzie czul sie u mnie dobrze i bedzie mial mnóstwo to warzystwa,mam pytanie dlaczego nie transporter??nie chodzi mi o samochód z paką tylko normalny multiwan gdzie sa siedzenia i pies bedzie za nami o co do podrózy przyjedziemy w 3 osobową składzie.wieczorem dam odpowiedz na forum.juz wiem jaka jest decyzja tylko teraz jeszcze musze sie dogadac z bratem pozdrawiam:)

Geniusz 

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 14:51   

Panie Bartku czekam na info odnośnie dogadania terminu.
No i czekamy na Was w Chorzowie.

Pozdrawiam
Ola

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 15:20   

Jestem z panem Bartkiem w kontakcie telefonicznym, myślę, że jutro będzie już wiadomo dokładnie kiedy psiak pojedzie do nowego domu.
Jezeli Bartek się zdecyduje to Bogusia prześle Oli naszą umowę adopcyjną , a nam pozostanie sprawdzenie domu :)

Odpowiedz do tematu