RIKO |
Autor |
Wiadomość |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 11:10
|
|
|
Rudasku- Rikuniu, jesteś prześliczny, tak się cieszę, że masz takie kochające mamcie- pańcie!!! Ciotka Grażyna chciała cie odwiedzić, ale chyba nici, bo wyjazd na razie odwołany, ale co się odwlecze... :wink: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 21:41
|
|
|
Fajową masz rodzinkę Riko
I czemu mi się to imię kojarzy z bajką "Pingwiny z Madagaskaru" :lol: |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 14 Maj, 2013 05:47
|
|
|
Widać, że piesior jest szczęśliwy :grin:
No, ale jak się ma tak cudowną rodzinę, to jak nie być szczęśliwym? |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Wto 14 Maj, 2013 06:54
|
|
|
to prawda ma psiaczek szczęście Śliczne zdjęcia i na prawdę cudownie wyglądacie na tym leżaczku razem. Sielanka normalnie |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 09:14
|
|
|
witam
Riko się przypomina
Rodzina z dnia na dzień jest coraz bardziej oczarowana tym psiakiem
 |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 11:59
|
|
|
Jaka śliczna stójeczka, a jaki kumpel z długim ogonkiem :wink: Jesteś prześliczny Rikuś, ale pamiętaj- grzecznie w domku siedź i nie hałasuj za bardzo, wtedy wybaczą ci wszystko, choć i tak wybaczą... |
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 12:21
|
|
|
no niestety, dalej jest problem z pozostawianiem samego w domu
płacze to znaczy szczeka :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 14:40
|
|
|
a siedzi jak Toffik śliczny jest, biedny nie lubi być sam hmm ale co się dziwić jak tak bardzo kocha swoją nową rodzinkę |
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 15:40
|
|
|
Oj znam to Majka tez uważa, że nie będzie sama w domu siedzieć i kropka :lol:
Rikuś widzę, że poznajesz nowych członków rodziny? To jest szczurek? Fajny |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

|
Wysłany: Pią 28 Cze, 2013 20:54
|
|
|
Aniu, a co tam słychać u mojego ulubieńca, najprawdziwszego basseta Rikusia- Bandziora? Stęskniłam się za foteczkami i nowinkami :lol: |
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 24 Wrz, 2013 13:18
|
|
|
luka1 napisał/a: | Troszeczkę się wtrącę. Kiedy psiak był u mnie, zostawiłąm go w domu z trzynastoma moimi psami, któe mieszkają w domu. Wyszłam na podwórko do boksów. W tym czasie Riko cały czas szczekał i wył. Żeby było śmieszniej to pozostałe psy też uznały, że tak będzie weselej i też wyły. Koncert był super, no ale ja mieszkam w domu i sąsiadów mam po drugiej stronie ulicy |
No i tak zostało
i mamy problem
Cytat: | przepraszam, że piszę zamiast zadzwonić, ale nie potrafiłabym spokojnie wyartykułować swojej prośby a rozum i zdrowy rozsądek nakazuje mi to zrobić.Strasznie mi jest ciężko ,(o Ali nawet nie wspomnę) ale muszę prosić o pomoc w znalezieniu odpowiedniego domu dla Rika.
Największą zaletą Rika a zarazem jego największą wadą jest to, że on tak strasznie mocno kocha ludzi.Jest kochany , grzeczny pilnuje się nie sprawia naprawdę żadnych problemów pod warunkiem,że w zasięgu jego wzroku i słuchu jest człowiek (nawet zwierzęta jako towarzysze go nie interesują).Ma duszę labradora tylko, że do potęgi entej.Na samo hasło PIES ZOSTAJE trzęsie się jak osika. Pilnuje pana jak oka w głowie,gdy tylko widzi że ktos zbiera się do wyjścia pierwszy czeka przy drzwiach,a że jest silny przepycha się pierwszy i zazwyczaj kończy się to ganianiem po klatce schodowej aby tylko nie zostawiono go w domu.Gdy już jakimś cudem się to uda ,szczeka i gryzie drzwi aby się wydostać (ale to pal licho najgorsze jest samo wyjście). Jak Riko pojawił się u nas w domu w maju Ala jako tegoroczna maturzystka cały czas była na miejscu ale za tydzień jedzie na studia do Krakowa.Co też w normalnych okolicznościach nie byłoby problemem , gdyż miała go brać ze sobą ale nie jest to możliwe chyba że nie chodziłaby na wykłady ,albo skończyłoby sie to utratą stancji.
Ten piesek musi trafic doODPOWIEDNIEJj rodziny, gdzie po prostu nie ma sytuacji że pies zostaje 9 godzin sam w domu .(Wierz mi że wiem co mówię bo 13 lat miałam pieska który nie lubił zostawac w domu) ale Riko to zupełnie inny przypadek on bez człowieka jest po prostu chory z rozpaczy. Myślę że to to było przyczyną ogłoszenia poprzednich właścicieli ale nawet ze względu na dobro psa powinni jasno naświetlić problem bo to nie jest zwykła niechęć do zostawania samemu w domu to jest niechęć histeryczna i histeryczny strach gdy w pobliżu ni ma człowieka . Nadaje sie pewnie na psa do terapi jest tak kochany i łagodny jak baranek.Dla osoby samotnej potrzebującej towarzysza byłby idealnym przyjacielem.
serce mi sie kraje bo jestem do niego bardzo przywiązana ale wiem, że ta decyzja jest najwłaściwsza dla dobra psa i naszego..Ale przyszły właściciele muszą być ODPOWIEDNI!! ( najlepiej dom z ogrodem ale to nawet nie najważniejsze, najważniejszy jest czas który z nim mogą spędzać ).
Z góry dziękuję i pozdrawiam (nigdy nie myślałąm że mnie to spotka)
Anka |
|
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

|
Wysłany: Wto 24 Wrz, 2013 17:59
|
|
|
O choroba... to sie narobiło...wierzę Ani, że to straszny problem, do tego rozumiem jej rozterki, bo kocha, aż serce się kroi, a przecież pracować trzeba...
a może rzeczywiście spróbować terapii...przydałby się Ceazar |
 |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|