GERO |
Autor |
Wiadomość |
dora
|
Wysłany: Czw 21 Sie, 2014 08:27
|
|
|
dajemy mu karme royal canin nie wiem czy to dobra karma,ale tutaj chyba jedna z lepszych .Uweteryniarza tylko ta polecaja,w sklepach zoologicznych sa nazwy ,ktorych wogole nie znamy.A mozna dawac maluchowi troche surowej wolowiny np. raz w tygodniu. |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Czw 21 Sie, 2014 11:10
|
|
|
dora napisał/a: | dajemy mu karme royal canin nie wiem czy to dobra karma,ale tutaj chyba jedna z lepszych .Uweteryniarza tylko ta polecaja,w sklepach zoologicznych sa nazwy ,ktorych wogole nie znamy.A mozna dawac maluchowi troche surowej wolowiny np. raz w tygodniu. |
nie wiem czy małemu można podawac surowe mięsko, nie miałam szczeniorka więc poczekaj na odp kogoś bardziej doświadczonego w między czasie przejrzyj sobie ten dział http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=14 polecam |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
Neit

|
Wysłany: Czw 21 Sie, 2014 11:31
|
|
|
Ja Zondzie dawałam surowe mięsko, ale to już z pół roku miała. I zaczęłam od żołądka wołowego z zawartością żeby sobie te wszystkie bakterie do trawienia "wyhodowała", bo czytałam ze na suchej karmie to psy mogą potem surowe źle trawić. No i oczywiście obserwacja: jak się czuje, jakie kupy robi itd. Z tego co czytałam w necie to można szczeniaki BARF-em karmić więc nie powinno zaszkodzić.
Zonda też była na Royla Canin (Junior Maxi), ale w pewnym momencie zmienił się zapach karmy (przynajmniej wg mojego nosa) i nagle totalnie przestała go jeść mimo, że wcześniej bardzo lubiła. Podobno wszelkie witaminy itd to ma, u nas sierść była zdrowa itp, za to w pewnym momencie zaczęła mi strasznie twarde kupy robić. No ale karmienie "mieszane" rozwiązało problem. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 21 Sie, 2014 11:38
|
|
|