Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Katowice 16.03.2007
Autor Wiadomość
Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 07:53   Katowice

Łoj jak dawno nie było.
Ale sie poprzekomarzały Agata z Jagą na temat kto na podium itp.
Co do jednego sie nie zgodzę - prawdziwe wystawianie rasy uzytkowej nie polega li tylko na trzymaniu psa/suki w pozycji wystawowej .
Fachowiec ( sędzia) będzie oceniał ruch , wybudowanie mięśni, koordynację ,zwiazanie, latke piersiową , tylni pas, sposób stawiania łap.
To nie tak że przejdziemy w ślamazarnym tempie dwa kółeczka i raz do przodu po prostej raz do " tyłu " i stawiamy i trwamy trwamy trwamy.

wiekszośc wystawców tak robi , zawsze muszę dublowac stawkę narażając sie na reprymendę od sędziego i ring basseta jest bez ikry .

jeszcze raz mówię ruch, ruch i ruch !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a postawa jest dodatkiem!!!!!!!!!!!!!!1111111111

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 10:11   Re: Katowice

Grzegorz napisał/a:
Fachowiec ( sędzia) będzie oceniał ruch , wybudowanie mięśni, koordynację ,zwiazanie, latke piersiową , tylni pas, sposób stawiania łap.

Właśnie Grzesiu - ruch !!!
Trzymam kciuki bo wystawa już jutro :D
Koniecznie zróbcie dużo zdjęć !!! :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 13:18   

Wstępne wyniki już znam, pozostaje mi tylko powiedzieć -
a nie mówiłam :wink:

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 17:13   

Agata napisał/a:
Wstępne wyniki już znam, pozostaje mi tylko powiedzieć -
a nie mówiłam :wink:

Znaczy, że wyniki ustawione? :?: :wink: :?
Fifty-fifty wygrała swoje, Chivas również.
Cercia wygrała swoją klasę i tym samym skończyła Championat :thx :thx :thx , dostała też ResCACIBA :thx :thx :thx .

Agata napisał/a:
O innych, czyli Najlepsza Suka w Rasie i pies , oraz Res CACIB, nie napiszę, bo aż mi ciarki przechodzą jakie psy mogą wygrać,

Czy na wieść o tym kogoś przechodzą ciarki :?:

Zdjecia póżniej bo coś imageshack wysiada, ale nie jest ich dużo i nie są najlepszej jakości. Mamy taki aparat, że albo są bez zbliżenia (czyli postacie bardzo malutkie), albo ciemne (ze zbliżeniem i lampą), albo nieostre (ze zbliżeniem i bez lampy).

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 17:40   

a Fanio występował jako "czirliderek"...tylko bez pomoponów :wink: ...szkoda tylko, że byliśmy tam tylko na moment :roll:
Gratulujemy wszystkim uczestniczącym w wystawie :thx

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 17:42   

Fanfan z rodziną napisał/a:
a Fanio występował jako "czirliderek"...tylko bez pomoponów :wink: ...szkoda tylko, że byliśmy tam tylko na moment :roll:
Gratulujemy wszystkim uczestniczącym w wystawie :thx

Dziękujemy bardzo.
Bardzo nam się podoba Fanfan. Ma taki fajny wielki łeb. Tylko żeby troszkę masy jeszcze nabrał. Ale to przyjdzie z czasem.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 17:46   

pakujemy, jak możemy... 8) ..ale rekonwalescencja po problemach trzustkowych trwa nadal. Stąd brak naszego zgłoszenia w Katowicach.

"...Bardzo nam się podoba Fanfan. "...Cerci chyba niezbyt...zaraz pokazała, kto tu rządzi...prawdziwa kobietka :D

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 17:48   

a w ogóle to wyszedł mój "psi egoizm"...nie ma to, jak w ferworze oglądania tych pieknot zgubić w tłumie własne dziecko :roll: ...następnym razem wezmę dwie smycze...na wszelki wypadek :wink: :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 18:04   

Jaga napisał/a:

Agata napisał/a:
O innych, czyli Najlepsza Suka w Rasie i pies , oraz Res CACIB, nie napiszę, bo aż mi ciarki przechodzą jakie psy mogą wygrać,

Czy na wieść o tym kogoś przechodzą ciarki :?:

Jaga, pisząc NSwR, pomyliłam się, bo chodziło mi o Cacib dla suki !!!
Ale przede wszystkim o resa dla psa.

A Chivas jest tak pięknym psem, że nie mógł nie wygrać :D

Jeśli coś źle zrozumiałaś to przepraszam !!!
Dlatego, aby nie poprawiać swego postu, już wcześniej napisałam, że źle się wyraziłam. Ja post mogę poprawić, jeśli zrobię jakiś błąd ortograficzny 8) bo mi się to wstyd mówić czasem zdarza i jak go tylko wychwycę to poprawiam, ale tego nie mogłam poprawić, bo to by było tak dziwnie, dlatego też napisałam natychmiast, że nie o Cercię mi chodziło.
Myślę, że teraz już mnie zrozumiałaś... :D

Jeszcze raz gratulacje :D

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 18:10   

Fanfan z rodziną napisał/a:
"...Bardzo nam się podoba Fanfan. "...Cerci chyba niezbyt...zaraz pokazała, kto tu rządzi...prawdziwa kobietka :D

A może ona lubi tak na ostro :wink: :D , najpierw pokazać kto tu rządzi, a potem niech się facet stara :wink: :D

Agata napisał/a:
Jeśli coś źle zrozumiałaś to przepraszam !!!

OK, wszystko juz wyjaśnione :)

Aleksander

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 18:44   

My tez już w domu. Demeter jest za chuda ale za to pięknie chodziła. Jestem z niej bardzo dumny. Tak pięknie stała, ale się jeszcze trochę wierciła. No ale to nie miało dzisiaj wpływu na ocenę sędziego tak więc uszy do góry, tuczymy Demi i sie nie zniechęcamy. Spędziliśmy bardzo miły dzień poznaliśmy Fifty Fifty, Emilkę i sporo fajnych ludzi i to najważniejsze. Jeszcze raz gratulacje dla zwycięzców. :thx

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 18:51   

Aleksander napisał/a:
Spędziliśmy bardzo miły dzień poznaliśmy Fifty Fifty, Emilkę i sporo fajnych ludzi i to najważniejsze.

Pani od Emiki rano do mnie dzwoniła i również tak powiedziała :D
Bardzo żałuję, że nie mogłam Was uściskać osobiście, ale co się odwlecze to nie uciecze :lol: Pogoda coraz ładniejsza, więc mam nadzieję, że wkrótce się spotkamy :D

Wastl

Wysłany: Nie 18 Mar, 2007 22:15   

Witamy,
no i wreszcie w domu po tych kilku stresowych, szczegolnie dla psow dniach.Bylo super, nie trzeba sie bylo nawet przedstawiac, wiekszosc rozpoznala zaraz Fifty.Cieszymy sie z pierwszego miejsca i serdecznie pozdrawiamy nasza pol-siostrzyczke Emilke.
Bylo nam bardzo przyjemnie poznac tak wielu forumowiczow, pogadac, szkoda, ze tylko tak krotko, do konca czyli do okolo 17, zostalismy tylko z Ruda i Chivasem no i oczywiscie z Markiem.
Nawiazalismy troche ciekawych znajomosci, miedzy innymi z Wojtkiem Stanem, pania Malgosia Caprari (znawczynia Bloodhounda i dobrej kuchni, autorka wielu ksiazek).W sumie ok, martwi nas tylko bardzo kiepska jakosc naszych zdjec, szczegolnie tych ze srodka spodka, za slabe oswietlenie.Jezeli macie jakies fotki to powrzucajcie, dzieki z gory

pozdrawiamy
Ewa, Piotr, Josephina (Fifty-Fifty) i Aron

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Mar, 2007 16:41   

Obiecane zdjęcia. Uprzedzam, że jakość pozostawia wiele do życzenia :roll: :? :

Odpowiedz do tematu