Niedyspozycja Goldie |
Autor |
Wiadomość |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Wto 13 Sty, 2015 21:18
|
|
|
Uffff...kamień z serca :serce: |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
marzanna67999

|
Wysłany: Pią 16 Sty, 2015 21:54
|
|
|
Maryniu tak bardzi się cieszę, ucałuj Galdunię od cioci Marzenki w sam czubek teg ślicznego nochala :lol: |
_________________ Marzanna, Jacek i Agatka
 |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 13:45
|
|
|
No i mamy mały problem,dziś byłyśmy znów z wizytą u weta,USG jamy brzusznej i serca w porządku,nadal uważać na spacerach,żeby nie zjadała jakiegoś świństwa.Wet zbadał guzka,który najprawdopodobnie jest tłuszczakiem,obejrzał uszyska,obciął pazurki i zajrzał do paszczy,a tam sodoma i gomora,kamień,naddziąślak,ząb do usunięcia.W przyszłym tygodniu czeka nas zabieg. |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 13:55
|
|
|
Marynia napisał/a: | zajrzał do paszczy,a tam sodoma i gomora,kamień,naddziąślak,ząb do usunięcia.W przyszłym tygodniu czeka nas zabieg. |
nie będę nikogo do niczego namawiać,
ale dopiero co Patka dzwoniła, że u Emmy z tyłu zęby maakra i też będzie zabieg
a to wszystko efekt suchej karmy
tak, tak
karma to chemia, i niestety pozostała między zębami się rozkłada i oto efekty
ktoś napisał, że sucha karma czyści zęby - totalna bzdura
Maryniu
, Patka trzymam kciuki za Wasze "dziewczynki" |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 14:04
|
|
|
Miła masz rację, przy suchej karmie pies nie ma jak dbać o zęby a te wszystkie reklamowane szczoteczki to pic na wodę - u nas toto w ogóle nie dawało efektu.
Maryniu trzymamy mocno kciuki, przesyłamy pozytywne fluidy, trzymajcie się kochani :serce: |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
Marynia

|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 17:03
|
|
|
Dziewczyny,Goldie dopóki nie zaczęły się problemy zdrowotne była na jedzeniu gotowanym,dostawała warzywa (surowe i gotowane) owoce,od czasu do czasu surowe mięsko,kości surowe.Do tej pory miała już 2 x czyszczony kamień,usuwano jej też zęby ostatnio w Katowicach,choć nie wiem czy nie spartaczyli roboty.Będziemy też robić testy alergiczne,wszystko powoli,najważniejsze że serducho jest w dobrej kondycji i nic się nie dzieje w jamie brzusznej :lol: |
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 17:48
|
|
|
Golduniu- bądź zdrowa kochanie :serce: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
Joy

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 00:13
|
|
|
Geny nie są bez znaczenia, mój owczarek całe życie je suchą karmę i nie ma żadnych problemów z zębami, ani nawet brzydkiego zapachu z pyska. Za to jamniczka, która ma beznadziejną wadę zgryzu, już od 8 roku życia zmaga się z problemami... Podczas gdy jej matka dopiero od 12tego, jeśli nie później.
Zęby to nie kłopot do zrobienia, będzie dobrze Tak jak mówisz, ważne, że z sercem ok |
|
|
 |
Neit

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 08:37
|
|
|
Mojej siostry kotka straciła prawie wszystkie zęby w wieku jakichś 2 lat. Trzeba było usunąć ze względu na stan. Weterynarz powiedział, że niektóre zwierzaki mają po prostu takie geny i nic się z tym nie da zrobić. Może u Goldie też tak jest. Ważne, że ogólnie zdrowa, bo ząbki do zrobienia, a i nawet bez nich by sobie świetnie poradziła.
A że te reklamowane czyścidła to badziewie to się w pełni zgadzam. Już lepiej psu dać gnat do obgryzania, albo chociażby kawałek drewna czy suchego chleba. Tym bardziej, że te reklamowane to często skład mają taki, że ręce opadają.
Golduniu zdrowiej i nie choruj nam więcej |
|
|
|
 |
Marynia

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 14:40
|
|
|
Mamy jeszcze jeden problem,wczoraj po południu Goldie źle się czuła,myślałam że znowu brzucho boli,z trudem schodziła po schodach na górę musiałam ją wnosić,noc nie przespana i dzisiaj kolejna wizyta u weta,no i okazuje się ,że boli kręgosłup,dostała zastrzyk,jutro kolejna wizyta,po schodach trzeba będzie nosić,Golducha się starzeje,pojawiają się coraz to nowe schorzenia :cry: |
|
 |
Neit

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 14:44
|
|
|
Biedulka. Może jej ta pomigana pogoda daje też w kość? Pewnie jakby było ciepło i słoneczko to by się jej poprawiło.
Golduniu nie choruj, nie wiesz, że bassety mają absolutny zakaz chorowania?
Buziaczki w nochalek |
|
|
|
 |
Marynia

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 19:01
|
|
|
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób pokonywać schody w górę w dół,żeby jej ulżyć bo mój kręgosłup nie wytrzyma dźwigania,a dzisiaj już 2x wnosiłam Goldę i znosiłam z 2 piętra. |
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 20:03
|
|
|
Och Maryniu....czytam i mina mi rzednie...Goldie znowu ma problemy zdrowotne...
Jak mogę jakoś pomóc, to daj znać!
A sposób na schody mam - wprowadźcie się do nas - my schodów na podwórko mamy sztuk dwie |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
Neit

|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 20:20
|
|
|
Koleżanka swojego psa (nie wiem dokładnie ile waży, ale sporawy) nosi po schodach w torbie takiej sportowej dużej. I pas ma od niej taki szeroki i przez ramie przekłada. Nawet zamek wywaliła żeby otwór był szerszy. |
|
|
|
 |
|