Przesunięty przez: Asia i Basia Pią 24 Wrz, 2010 14:00 |
Czarna i Ruda czyli BETI i ZORKA :) |
Autor |
Wiadomość |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 07:57
|
|
|
Wczoraj odbyło się wielkie kąpanie dziewczyn. Oczywiście pojedynczo
Beti jak to Beti rozsiadła się w wannie trochę się bałam Zorki, ale dziewczyna położyła mordkę na brzegu wanny i grzecznie sobie stała. Ale jaka Ona ładna po kąpieli się zrobiła taka miodowa.
Po kąpieli toaleta :wink:
Z Beti uszami nie było nigdy problemów natomiast Zorce brudzą się strasznie i postanowiliśmy zbadać czy z uszami jest Ok może taka jej natura, że ma uszy brudne wciąż :cool:
No, ale wymaz wykazał, że Zorka ma grzyba w uszach :cry: i dostała antybiotyk.
Lekarstwo dajemy jej dwa razy dziennie po uprzednim czyszczeniu ucha. I tak przez 5 dni.
Biedna taka jest, bo aż z jednego uszka u weta jej krewka poleciała :sad: Ale rozpoczęliśmy leczenie i już będzie teraz coraz lepiej :lol:
(Nawiasem mówiąc to myślałam, że lekarstwa dla dzieci są drogie, ale okazała się, że dla pupili w tej samej cenie :neutral: )
Wieczorem jak już dom poszedł spać (znaczy Zuźka raczyła paść :razz: ) wzięłam się za chrupanie paluszków natychmiast pojawiła się Zorka no i musiałam jej dać. Beti tez dostała żeby było sprawiedliwie, ale musiałam pofatygować się do jej posłania.
I tak ja jem paluchy i mówię do Zorki "daj łapę" a ona myk i łapka w górze Dostała palucha Beti też ( sprawiedliwość być musi :cool: ) No to idąc za ciosem mówię do Zorki "usiądź" no i nic , ponowiłam próbę i mówię "siad" fik i dupsko na ziemi.
Beti juz pojawiła się koło nas, więc nie musiałam fatygować się do jej posłania :cool: i dziewczyny na przemian a to łapa a to siad .
Przyznam się, że strasznie się ucieszyłam jak Zorka tak łapkę dawała i siadała.
No, ale cóż jak na prawdziwego basseta przystało, gdy zabrakło paluszka z "siad" i "daj łapę" zostało wspomnienie.
Niestety Beti dalej jest zołzą i warczy, na Zorkę - posłania dziewczyn leżą koło siebie i jak Beti leży na swoim a Zorka chce się położyć to ta czarna małpa na nią powarkuje :sad: albo jak czasami się mijają w pokoju to ta czarnucha też powarkuje.
No i na Zuźkę jak ta obok przechodzi też warczy aż zębiska pokazuje :cry:
No i Beti przedwczoraj nie zjadła swojego jedzenia.. tylko patrzyła jak Zorka je. Jak Zorka skończyła jeść zabrałam miski i Beti musiała czekać do dnia następnego. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 14:00
|
|
|
To Ci Beti,
coś siedzi w jej głowie, z obawy może powarkuje, może zazdrosna ???
To już ile minęło jak Zorka u Was ??? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 17:21
|
|
|
Zorka jest u Nas od 10 wrześniawieczorem czyli już 20 albo dopiero 20 dni :cool:
Ale Beti zawsze taka uparta była i zawsze tyle pracy trzeba było włożyć w jej wychowanie.. napewno się dziewczyny dortą i Beti zrozumie,że Zorka już zawsze z nami będzie, że nie będzie ważniejsza czy bardziej kochana tylko tak samo :lol:
Zastanawiam się ile to potwa 2 miesiąvce 3 miesiące żeby były przyjaciółkami. |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 18:14
|
|
|
U mnie trochę trwało :~ niby było dobrze, ale zgrzyty były , teraz miłość absolutna :grin:
Moje docierały się tak ze 2-3 miesiące, później jakieś pyskówki to już były sporadycznie, teraz właściwie wcale. |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 21:14
|
|
|
A u mnie właśnie początki były fajne a schody zaczęły sie niedawno jak Besta "dojrzała" i teraz dochodzi do szarpanin.No po prostu musimy pilnować szczególnie Besty ,bo to ona taką zołzą sie zrobiła :~ |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 01 Paź, 2010 21:19
|
|
|
JA moge tylko poradzic - odsun poslania jesli masz miejsce. Sprobuj, moze bedzie lepiej. Z czasem moze sie ustawia. To tak jak z miskami przy karmieniu, kazda swojej pilnuje, tak i ze spaniem, przynajmniej u mnie. Kiedy jedna lezy na kanapie to druga juz nie moze, bo chrzakaja na siebie. Kazda chce swojego pilnowac. To sa dwie dorosle suczki. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 10:37
|
|
|
A dziś Beti wlazła do posłąnia Zorki |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 10:44
|
|
|
. [/list] |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 10:46
|
|
|
No i pełna harmonia w posłaniu |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
domelcia

|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 10:57
|
|
|
no i bardzo dobrze super dziewczynki !! tylko tak dalej!! |
_________________ Pozdrawiam
Dominika
www.bassbanda.pl -stronka o moich parówkach
Jeśli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj? |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 13:30
|
|
|
No pięknie,
Reniu to zdjęcie rewelacyjne, jakie niunie kochane.
A może to do galerii - co Ty na to ? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 14:44
|
|
|
O,ala fajnie.Pełna harmonia :grin: :grin: |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
moni

|
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 18:35
|
|
|
Miłość kwitnie, :lol: Brawo dla dziewczynek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
_________________ Pozdrawiam wszystkich serdecznie