jak oduczyc psa sikania w domu? cz.2 (przeniesione) |
Autor |
Wiadomość |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 09:04
|
|
|
jej sikanie to moja zmora .. nikt tak nie lał i nie leje jak Beti i nawet teraz nasikac potrafi :twisted: ale to i tak nic w porównianiu z tym po przezyliśmy
i jak mi ktos powie że nie złośliwie to mu wcale nie uwierze bo ona to robi po złości bo
- zabraliśmy ja do babci
- zawieźliśmy do domu
- poszliśmy na zakupy
- wracamy nasikane
i co może nie po złosci że ja na zakupy nie zabralismy
U mojej Beti działa to tylko kara w postaci nie interesowania się nia, nie głaskanie, zero miziana i przytulania. |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 09:26
|
|
|
no Renia to ekspertka w temacie sikanie...... :lol: |
|
|
|
 |
m@gda

|
Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 11:32
|
|
|
Mirka a kto z posiadaczy baleroników nie jest ekspertem w sikaniu? :wink: :twisted: |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 12:39
|
|
|
nie wiem czy tak czy nie
ale jak narazie nie wiem czy ktos miał w domu to co ja
aż mnie ciary przechodza jak pomyśle co sie działo jeszcze nie tak dawno temu ..... |
|
|
|
 |
m@gda

|
Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 23:46
|
|
|
Mnie też (mam na myśli ciary ) a na dodatek dużo więcej miałam kłopotów z suczką niż samcem a naiwna myślałam,że będzie odwrotnie... |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 14:56
|
|
|
Czytam teraz książkę Judith Summers "Moje życie z psem imieniem George". Jest to wprawdzie powieść (jak skończę czytać, to napisze o niej kilka słów w odpowiednim dziale), ale autorka miała problem z siusiającym w domu spanielem.
Psi psycholog doradził jej m.in. aby nigdy, przenigdy nie sprzątała psich siuśków na oczach winowajcy! Bo psu chodzi właśnie o to, aby skupić na sobie uwagę ukochanego właściciela.
A przecież właściciel grzebiący się w jego odchodach tę uwagę niewątpliwie skupia :~ |
|
|
|
 |
|