Dziwny problem z Ramzesem |
Autor |
Wiadomość |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 17:38 Dziwny problem z Ramzesem
|
|
|
Witam Was !! Jestem świeżo upieczonym właścicielem basseta (10 tygodniowego Ramzesa) i już widzę, że łatwo nie będzie , ale do rzeczy: mam do Was dziwne pytanie i proszę Was o radę bo nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić. Otóż mój mały Ramzes zjada wszystko (chyba nikogo to nie dziwi) ale nie może się również oprzeć swojej kupie nie wiem co z tym zrobić. Piesek w nocy załatwia swoje potrzeby na parkiecie w pokoju i kiedy rano wstaję widzę tylko ślady po jego odchodach. Raz przyłapałem go jak zajadał się tym i szybko go od tego odciągnąłem, ale w nocy nie jestem w stanie za każdym razem go upilnować. Piesek jest u mnie już od miesiąca i wcześniej tego nie robił, a odbiło mu coś nagle i od tygodnia robi takie rzeczy. Możecie mi coś poradzić ? bo na sam widok Ramzesa oblizującego się robi mi się już niedobrze. Z góry dzięki wielkie za pomoc !! |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:18
|
|
|
Witaj, napisałeś, że Ramzes ma 10 tygodni a u Ciebie jest od miesiąca. To ile miał dokładnie jak go kupiłeś ?
Napisz jeszcze jaki jest jego podstawowy posiłek, jaką karmę je i ile razy dziennie.
Zdaza się, że szczenięta zjadają swoje odchody, kup mu Rumen Tabs, powinno pomóc.
I napisz czym go karmisz. |
|
|
|
 |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:27
|
|
|
Piesek miał 6 tygodni jak zamieszkał z nami. Na początku karmiłem go rozmoczoną karmą Pedigree Junior ale koleś w sklepie zoologicznym powiedział mi żebym nawet się nie wygłupiał i zacząłem kupować u niego jakąś karmę dla juniorów w workach bez etykiety dlatego też nie jestem w stanie powiedzieć jakiej firmy jest ta karma. Wygląda tak samo jak Pedigree Junior ale bez tych kawałków kurczaka czy czegoś tam. Piesek je 3 posiłki dziennie - mała miseczka (3 garście) rozmoczonej karmy. |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:30
|
|
|
jezu... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:31
|
|
|
Nie karm psiaka tą karmą. Możesz mu zwyczajnie zrobić krzywdę. Droższe karmy biją wprawdzie po kieszeni, ale teraz jadąc na tych tanich...dwukrotnie odbije Ci się to, kiedy psiak będzie starszy. |
|
|
|
 |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:35
|
|
|
więc jaką karmą Wy karmicie? |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:39
|
|
|
Napisz nam jeszcze skąd jesteś To znaczy z jakiej hodowli pochodzisz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:40
|
|
|
Fan aktualnie po wielu przejściach jest na Royalu, który poniekąd sobie chwalę...on zresztą też :wink: . A tak na marginesie...kto Ci sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni?...jeśli to oczywiście nie tajemnica |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:43
|
|
|
Ramzes napisał/a: | więc jaką karmą Wy karmicie? |
Ja swoje psy karmię Royal Caninem, inni również tym, ale i są osoby, które karmią Hilsem, Bento Kronenem, Eukanubą.
Koniecznie musisz karmę zmienić, koniecznie !!!
Nie ma gorszej karmy niż ta co teraz zjada Twój basset !!!
A czym karmił hodowca zanim Ci sprzedał szczeniaka ? |
|
|
|
 |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:55
|
|
|
jestem z Krakowa a psiak pochodzi z Poznania |
|
|
|
 |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:57
|
|
|
chodowca go chyba karmił pedigree bo dostałem od niego taką karmę |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:02
|
|
|
Ale chodziło mi o to z jakiej hodowli z Poznania |
|
|
|
 |
Ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:19
|
|
|
Niebieskooka Dusia
Sompolno k/Poznania |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:44
|
|
|
Ramzes napisał/a: | Niebieskooka Dusia
Sompolno k/Poznania |
brawo...., hodowla wydaje szczeniaka jak ledwo skończył 5 tygodni, i jakich rad udziela wspaniałych...
A szczeniak mało, że dostaje Pedigree, to dawkę na przetrwanie...
Posłuchaj, w tym wieku szczeniak powinien jeść minimum 4 razy dziennie !!!
I koniecznie zmień karmę, koniecznie !!!
Jezu...
Jak Fanfan napisał... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:48
|
|
|
No...chłopak dobrze zrobił, ze zapytał. Biorąc pod uwagę, ze na tym forum można spotkać świetnych hodowców, na pewno uzyska dobre rady, które pozwolą mu cieszyć się zdrowym psiurem :wink: . A w ogóle...to dawaj chłopak zdjęcia |
|
|
|
 |
|