Przesunięty przez: Miła od Gucia Wto 31 Sie, 2010 11:20 |
OCZY - Ropa pod dolna powieka |
Autor |
Wiadomość |
ZUZIA
|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 19:43 OCZY - Ropa pod dolna powieka
|
|
|
Od trzech tygodni Kacprowi (basset oczywiście) zbiera się ropa. Byłam u weterynarza dal krople, nie pomogło. Następne krople + sól fizjologiczna do obmywania, też nie pomaga. Nie wiem co innego mogę zrobić. Mam trzy bassety i nigdy nie miałam takiego problemu. A Kacper chodzi za mną i prosi o pomoc. Poradzcie mi co mogę zrobić. Pozdrawiam :cry: |
_________________ Zuzia |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 01 Lut, 2013 22:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 20:56
|
|
|
zmień jak najszybciej weterynarza :!: |
|
|
|
 |
ZUZIA
|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 21:23
|
|
|
Już to zrobiłam i dalej nic. W poprzednim miejscu zamieszkania miałam przez wiele lat jednego dr. ale teraz mieszkam na wsi, a tu znają się tylko na krowach, koniach baranach itp |
_________________ Zuzia |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 21:25
|
|
|
mój pies - mieszaniec lat 3 w młodości nabawił się grzyba w uchu. Lekarz mu go wyleczył. Problem pojawił się gdy na końcówce ucha pojawił mu się strup, który ciągle się rozwalał i krwawił. Pan doradził obcięcie kawałka ucha. Średnio byłam przekonana do tego pomysłu. Dodatkowo mój pies był wnętrem i miał mieć je (ucho) obcięte przy kastracji.
Ociągałam się z kastracją i w końcu zdecydowałam się na nią w lutym tego roku. Wybrałam klinikę na wilanowie, chociaż z ursusa (tam mieszkam) to kawał, jednak lekarz polecany przez kolegę. I nie dość, że pan Mikołaj, który operował mojego psa zrobił to perfekcyjnie (jedno cięcie, normalnie stosuje się dwa), to jeszcze dał mi środek, dzięki któremu ucho się wyleczyło. A jak mówiłam mu, że kazali obciąć, to znacząco popukał się w głowę.
Lekarz lekarzowi nierówny... Napisz może skąd jesteś to dobrego weta można znaleźć |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 22:56
|
|
|
Może polecimy dobrego weta jak będziemy wiedzieć skąd jesteś.
Zasadą u nas na forum jest najpierw przedstawienie się. Napisz nam o sobie i o swoich bassetach. Może wstaw zdjęcia. Wtedy staniesz się członkiem naszej społeczności, nawet jeżeli masz do nas tylko pytania czy prośbę o poradę. |
|
|
|
 |
|