Mastif tybetański w poznańskim schronisku [już w nowym domu] |
Autor |
Wiadomość |
MonikaP
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2005 10:06 Mastif tybetański w poznańskim schronisku [już w nowym domu]
|
|
|
Wiem, że nie basset i w dodatku rasowy, a z zasady staram się zajmować adopcjami psów, które mają małe szanse...jednak on do nich chyba z pewnych powodów należy... To wielki pies, będzie wymagał dużo miejsca, dużo dobrej karmy, słowem opieka nad nim może kosztować. On sam też, jako pies rasowy będzie wyadoptowany za większą opłatą, niż "kundelek".
Jest w schronisku od ponad miesiąca - ma tatuaż, rozmawiałam z hodowcą, próbowałam się dodzwonić do właściciela - bez rezultatu. Najwyraźniej ludzie nie szanują nawet psów, które kupili za ciężkie pieniądze.
Pies ma niecałe 3 lata (jest ze stycznia 2003), jest spokojny, taki "misiowaty". Myślę, że czas zacząć szukać dla niego domu, zwłaszcza, że ze względu na brak odpowiedniego boksu jest cały czas na kwarantannie i nie jest dostępny dla "szerokiej publiczności".
Potencjalni adoptujący muszą wybrać się do Poznania osobiście...
 |
|
|
|
|
 |
Daniel [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2005 19:47
|
|
|
A hodowca nie chce go przyjąć? |
|
|
|
 |
MonikaP
|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 07:50
|
|
|
Daniel napisał/a: | A hodowca nie chce go przyjąć? |
Nie. |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 13:30
|
|
|
Monia, pilnie potrzebuję dane hodowcy tzn, dokładnie chodzi mi o miasto. Dziś rozmawiałam z koleżanką, która bardzo jest zaprzyjazniona z hodowcami mastifów tyb. - obiecała pomoc ale... chodzi o to, żeby przypadkiem nie trafiła na tamtego.
Może byc na pw.
Pozdr.
K. |
|
|
|
 |
MonikaP
|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2005 13:48
|
|
|
Napisałam pw! |
|
|
|
 |
MonikaP
|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 12:08
|
|
|
"Misiek" od piątku jest w nowym domu i mam nadzieję, że nigdy więcej nie trafi do żadnego schroniska :-)! |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 12:11
|
|
|
MonikaP napisał/a: | "Misiek" od piątku jest w nowym domu i mam nadzieję, że nigdy więcej nie trafi do żadnego schroniska :-)! |
:thx :thx |
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 12:33
|
|
|
MonikaP napisał/a: | "Misiek" od piątku jest w nowym domu i mam nadzieję, że nigdy więcej nie trafi do żadnego schroniska :-)! |
Wspaniała wiadomość :!: :!: :!: |
|
|
|
 |
Bacha

|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 14:05
|
|
|
To wspaniale, są jeszcze Ludzie przez duże "L". |