No właśnie Aleksander - a teraz Katowice
A zobaczcie ile bassetów i to jakich do Katowic jest zgłoszonych :wink:
Niezła konkurencja :wink:
Groszek oczywiście tradycyjnie ze swym największym rywalem Haroldem w tej samej klasie
No to powalczymy, super, uwielbiam to :thx
FCI 163 - BASSET HOUND
PSY
Klasa Młodzieży
2206 CHIVAS Turguesa Playa
2207 TOP CRYSTAL z Podhury
Klasa Pośrednia
2208 BARY DORO Nefer
2209 Mł.Ch.PL. GROSZEK z Polany Kłapouchego
2210 Mł.Ch.PL.Mł.Zw.KL.PL.SK.CZ. Swede Sun's HAROLD
Cera ma tak liczną konkurencję, że już się boję. Ale żadnej z tych suk nie znam i nie potrafię określić naszych szans.
Ale boję się też trochę sędziego - bo z tego co się zorientowałam, to on sędziuje wszystko co się da, poczynając od pudli, cocker spanieli, przez charty, buldożki, dobermany, nowofundlandy (jeszcze kilka ras tam by sie znalazło) na bassetach kończąc. Może ktoś coś więcej o nim wie?
Agata [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 09:24
Ja też tego sędziego nie znam, nie wiem jak sędziuje, jaki typ basseta preferuje.
Będzie więc niespodzianka :wink:
Pojedziemy, zobaczymy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 598 Skąd: Żory 508185063, 0324356156
Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 20:01
No i już po wystawie w Katowicach. Była to nasza pierwsza wystawa, pełna emocji i strachu. Bałem się że Demi przeleci mi przez ring i ucieknie do innych psów, że ja nie będe wiedział co mam robić, że przegapię swoją kolej itp. Ale było bardzo sympatycznie, bardzo dużo sie nauczyłem no i Demi dostała swoją pierwszą ocenę bardzo dobrą ze wskazaniem na przybranie masy (a ona niejadek i jak to zrobić?). Ale muszę wam powiedzieć, że jestem z niej dumny. Zachowywała sie na ringu wspaniale, była mi całkowicie oddana (nawet nie przypuszczałem że jest taka za mną) i poruszała sie cudownie (tylko jest jeszcze mała). Tak więc pierwsze koty za płoty. Chciałem jeszcze podziękować moim nauczycielom, którzy przez dwa dni objaśniali mi zawiłości ringu i od których bardzo wiele się nauczyłem. Wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 22:13
Należą się gratulacje, widzisz ile to radości. A Demi nalezy się duuuużżżżaaaa kostka. Czekamy na następne osiągnięcia. A swoją drogą to dziwne, basset - niejadek ?
Ale muszę wam powiedzieć, że jestem z niej dumny. Zachowywała sie na ringu wspaniale, była mi całkowicie oddana i poruszała sie cudownie
Oj tak, to szczera prawda CUDOWNIE
Mała weszła pierwszy raz w swoim życiu do takiego miejsca, gdzie tłum ludzi, masa psów. Pierwsze co to zauważyłam jej "rozbiegane oczki", zszokowane, że w jednym miejscu na raz może być taki tłum. Ale nawet na chwilkę nie podkuliła ogonka. To był pewniak, ciekawski, wesoły, niezagubiony psiak. Na ring weszła pewnie i przepięknie się poruszała. Widać, że Aleksander się nie obijał tylko ćwiczył wcześniej z małą.
Bardzo mi się podobało jak oceniał sędzia, tzn. był niestronniczy, uczciwie, sprawiedliwie, tak jak powinno być.
Rasę wygrała przepiękna suka FIBY Turguesa Playa.
CACIB zdobył Swede Sun's HAROLD, a RES CACIB GROSZEK z Polany Klapouchego :thx , którego Harold jak zwykle rozłożył na łopadki :lol:
Ale tak jak napisałam, super sędziowanie :!: Myślę, że nikt nie miał zastrzeżeń, bo sędzia rewelacha.
A :!: Mój Omenek zdobył dzisiaj złoty medal i tytuł Zwycięzcy Młodzieży :thx
W aparacie 80 zdjęć z wystawy, jak odkupię kabelek, który Duszka wrąbała, to kilka tych najfajniejszych wrzucę.
Ale jak tylko przyjechałam, to odebrałam pocztę a tam już kumple postarali się o to by pokazać mi co oni uchwycili na ringu Jakby co,
Piotr zrobił zdjęcia wszystkim psom. Teraz wrzucam tylko te co do mnie teraz pocztą dotarły.
No właśnie postawę miał niezaciekawą. Musiałam mu bardzo mocno trzymać pysk, bo cały czas się szarpał i chciał uciekać, zakochał się w jednej ślicznej suni i weź mu powiedź, że randka, owszem, ale po zawodach :wink: . Miałam moment zwątpienia na ringu, bo już autentycznie nie miałam siły fizycznej go utrzymać. Gdyby sędzia jeszcze chwilkę kazał ustawiać, to bym nie wytrzymała. Potem przy stoliku sędziowskim gdy czekaliśmy na dyplomik jak zaczął wyć to myślałam, że ze wstyudu się spalę Pierwszy raz miałam taką szopkę z nim i mam nadzieję, że ostatni :twisted:
Marcik [Usunięty]
Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 16:31
Gratulujemy, gratulujemy I Demi i Groszkowi Brawo! Brawo! :thx :thx :thx
Jaga [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 07:05
To my też się pochwalimy - Cera zajęła drugie miejsce :thx choć była najdrobniejsza. Sędzia faktycznie obiektywny, gdyby jeszcze obsługa ringu była bardziej kompetentna - byłoby super. Zdjęć narazie nie wkleję bo nie zrzuciłam na kompa, a wyszły średnio (im większe zbliżenie tym gorsze zdjęcie - ciemniejsze, zamazane... :? )
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 09:45
Ja mam zdjęcia Cerci, ale ten kabelek co Duszka pożarła muszę odkupić i wtedy wkleję. Mam zdjęcia chyba wszystkich psiaków, bo Piotr obiecał Bożence, że zrobi wszystkim specjalnie dla niej i biegał przez cały czas z aparatem. Jaka jest ich jakość nie wiem, ale w hali na ogół wychodzą nieciekawie. Najważniejsze, że jest pamiątka.
Jaga [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 10:27
Agata napisał/a:
Ja mam zdjęcia Cerci, ale ten kabelek co Duszka pożarła muszę odkupić i wtedy wkleję.
Wklej koniecznie. Ja się postaram dzisiaj zrzucić zdjęcia i też coś może wybiorę.
Jaga [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 19:01
To teraz trochę innych zdjęć z wystawy - nie bassecich:
Marcik [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 19:15
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaka boska koszulka!!!!!!!!!!!!!!
Ja tez chce taką!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum