Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pią 18 Mar, 2011 22:30
ROMEO i JULIA bassety, okrutnie porzucone/adoptowane
Autor Wiadomość
Bartek CSI 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 10:09   ROMEO i JULIA bassety, okrutnie porzucone/adoptowane

Witam, w związku z prowadzoną przez Inspektorat Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce oddział w Zielonej Górze interwencją poszukujemy domu dla dwóch psów w typie rasy Basset. Niedługo będę w posiadaniu większej liczby informacji na temat piesków, zwierzęta przebywają w okolicy Zielonej Góry, poszukiwany dla nich pilnie DT lub DS.
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Pią 18 Mar, 2011 22:31, w całości zmieniany 5 razy  

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 11:02   

Daj więcej informacji i może jakieś fotki, są osoby chętne przygarnąć basseta tylko muszę więcej wiedzieć (wiek, stan zdrowia, płeć )

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 11:51   

To czekamy na wieści Bartku,
dziękujemy, że zajrzałeś do nas, oczywiście pomożemy w znalezieniu domków.

Bartek CSI 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 15:20   

Witajcie,
ze wstępnych informacji wynika, że pieski mają ok 10 lat, zostały wyrzucone z samochodu, obecnie błąkają się w jednej z pobliskich miejscowości k. Zielonej Góry woj. Lubuskie, mieszkańcy dostarczają im pożywienie, poprzednio omyłkowo podałem informację, p tym, że mają być zabrane właścicielowi, okazało się, że po ich wyrzuceniu "zajął się" nimi jakiś mężczyzna, lecz chciał je zakopać w lesie czemu zapobiegli inni mieszkańcy i teraz psiaki biegają w okolicy, mają jedynie zapewnione pożywienie i są zabierane na noc do jednego z gospodarstw, ale bez możliwości normalnego tymczasowania ich w tym miejscu, dlatego w ciągu dnia biegają luzem bez opieki. Jutro mam otrzymać fotografie piesków, proszę o podanie maila, na którego mógłbym przesłać foto psiaków.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 16:54   

markobogumila@poczta.onet.pl

z tego co piszesz wynika, że trzeba im jak najszybciej znaleźć lokum, żeby im się żadna krzywda nie stała.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 17:00   

Bassety trzeba zabrać szybko. To prawdopodobnie dwa samce, albo dość stare, albo bardzo zaniedbane. Mam zdjęcia, mogę wysłać jak ktoś chce, albo za chwilę wkleję na forum, czekam na pozwolenie od Bartka.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 17:07   

Jezeli z naszej strony byłaby możliwość znalezienia i sfinansowania hoteliku dla bassetów w okolicach Zielonej Góry, czy jakiegokolwiek tymczasu w tej okolicy to istnieje możliwość dowiezienia bassetów na miejsce przez Bartka.
Numer telefonu Bartka jeżeli ktoś potrzebuje mogę podać na PW, bo nie mam od niego pozwolenia na publikację.

MoniaT 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 17:14   

Szkoda ,że to tak daleko :cry: .Dała bym tymczas choć jednemu z nich
Czekam na zdjęcia bidulków .

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 17:23   

Oto zdjęcia biedaków.

MoniaT 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:10   

Cudne są!
Oby jak najszybciej znalazły dom i to najlepiej obydwa razem.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:38   

Matko, bidoki. Ladne psy, troszke chudzinki, ale ladne, i nie wygladaja na tych fotkach na takie wiekowe. Piszcie co z nimi koniecznie.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:48   

Ja rozesłałam info gdzie tylko mi przyszło do głowy.
Najlepiej by było szybko znaleźć im hotelik gdzieś w zachodniej części Polski. Niestety to za daleko ode mnie, nie mam możliwości, może ktoś mieszkający bliżej znajdzie jakieś miejsce, bo one nie są zamknięte w dzień, w każdej chwili może im się stać krzywda, włóczą się szukając jedzenia, a i ludzie też są różni, jeden da jeść, a drugi kopnie czy uderzy.
Pozwoliłam sobie też napisać maila do Izy (joy), bo ona rzadko bywa na forum, a deklarowała się z domkiem dla starszego psiaka.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:50   

Mozna by zadzwonić do Kariny do hoteliku, w Szamotułach, tam był Piccolo

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:52   

No to może dzwonić i pytać, wiem od Bartka, że jeżeli znajdzie się jakiś tymczas w miarę blisko to oni te psy postarają się dowieźć.

Psy znajdują się we wsi obok Bytomia Odrzańskiego, powiat nowosolski, woj. lubuskie.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 18:56   

dzwonię do Kariny,
jeśli Karina nie będzie miała miejsc, wejdę na dogo, sprawdzę w okolicach Zielonej Góry polecane hoteliki.

Chętnych na basseta mam parę rodzin, ale to musi potrwać, zanim się sprawdzi domki.

Zaraz przekaże co załatwiłam.

Odpowiedz do tematu