Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Smierdziel:(((
Autor Wiadomość
Teqila
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 18:39   Smierdziel:(((

Witam, chyba mamy maly problem bo od jakiegos czasu moja sunia zaczyna smierdziec:( ma dopiero niecale 5 miesiecy ale smierdzi jak stary schorowany pies a o przykrym zapachu z pyszczka nie wspomnę... cos okropnego. Smierdzi jakby najadla sie jakiejs padliny.Wiem ze moze to dziwnie zabrzmiec ale cóż... I co z tym zrobic. Byc moze jest to zwiazane z odzywianiem - jest na suchej karmie??? Nie znam sie na tych basseciech przypadlosciach poniewaz mam basseta po raz pierwszy. Wczesniej mialam psa innej rasy i nie bylo takiego problemu nawet w czasie starosci:((( Co zrobić???a ze smierdzi nie zmienia to faktu ze ja uwielbiam i kocham:)))) ale powoli staje sie to uciążliwe...

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 06:57   

Pierwsze co mi sie nasuwa - to konieczność wizyty u weterynarza, żeby sprawdził gruczoły okołoodbytowe. Może sie okazać, że tu jest powód. Czy suczka saneczkuje? Jeśli tak - to prawie napewno są gruczoły.

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 13:54   

ja też bym od tego zaczęła - Fred śmierdział nieludzko (raczej nie-psio :wink: ) a po oczyszczeniu gruczołów przeszło - jak ręką odjął! a czasem naprawde nie dało sie z nim wytrzymać w jednym pomieszczeniu, a zapach z pyszczka - albo zęby albo gorzej - żołądek lub jelita - ale to też najlepiej wet.

Daniel
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 18:49   

Fiona śmiedzi w okresie ataku alergii, najgorzej daje z uszu i fałdek na szyi.

Marta 

Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 21:06   

a nasz leon capi 24 h na dobe................moze kastracja pomoze?

Teqila
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Wrz, 2006 17:20   

No własnie moj poprzedni pies mial tai problem z gruczołami ale w tym przypadku to nie jest napewno to poniewaz znam ten zapach i bym rozróżniła;). Wydaje mi sie ze to przez ta karme bo teraz sunia dostaje jedzonko gotowane przeze mnie i z pyska juz tak nie smierdzi choc to dopiero pierwszy dzien a uszka jak to uszka po wyczyszczeniu nie smierdza:)) . No zobaczymy jak to bedzie dalej ale dziekuje za posty z poradami :) ))

Odpowiedz do tematu