Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam :)
Autor Wiadomość
robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:18   Witam :)

Hej wszystkim !!!
Na imię mi Alma Dudi dog's i od wczoraj mieszkam w swoim nowym domku w Poznaniu razem z małą Bertą oraz moim nowym panem, a przyjechałam tutaj aż z Białegostoku 8)

Załączamy fotki, niestety dziś takie słabej jakości, ale wkrótce się poprawimy :)

A i zapomniałam dodać, że mieszka z nami też ALF :) ))

... ale to oczywiście żart :D

Crazy-Kasia
[Usunięty]

Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:47   

Witam serdecznie na NASZYm forum i serdecznie gratuluję posiadania basseta...Pieski sa przecudowne, jak każdy basset.:):):) Jeszcze raz WITAM SERDECZNIE----to zabrzmiało tak jak by to było moje forum...Ale i tak witam:):)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006 17:58   

Witam Almę w nowym domku :D
No to już Berta nie będzie się nudzić :lol:
Ale masz teraz ubaw patrząc jak dzieciaki szaleją :lol:

Gratuluję bardzo dobrej decyzji :!:

W końcu to moja wnuczka :wink:

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 11 Gru, 2006 18:08   

ALMA, BERTA... czyżby to miał być dobry początek kolekcji wg alfabetu ? :)

Bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie :)

Julia_Toroszewska
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006 18:33   

Super foty! Witamy! :D

joania
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006 19:20   

Cieszę się że Alma trafiła do Was, i że ma nową siostrzyczkę,
Jest śliczna.Mam nadzieje że w przyszłości dla mojej Gapci też kupię taką piękna dziewczynę.

DUDI DOG`S 

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006 20:43   

Jest nam niezmiernie miło, że Alma jest pod twoją opieką i w towarzystwie bliźniaczo podobnej Berty. Mam nadzieję,iż jesteś przygotowany na "generalne porządki" w domu. :lol: Pozdrwiamy wszyscy Małgorzta, Krzysztof, Gabrysia, Dee Dee, Aria i Cara Mia. :thx

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 08:23   

Hmmm, myśle, że jak na początek na "b" się zatrzymam ;) )) - no chyba, że uda się zrealizować marzenie zamieszkania w domku - a nie w bloku - wtedy możliwe, że tradycja się rozwinie :lol:

Muszę przyznać, że mam 2 baseciki o zupełnie różnych charakterkach.
Alma - steteczna panienka, uczuciowa, uwielbia przytulać się i zasypiać w towarzystwie człowieka oraz szalona Berta :) szukająca permanentnie okazji by się bawić, tu uszczypnąć, tam potargać tymi swoimi kiełkami, lecz zasypia zawsze w odpowiedniej odległości od człowieka, bez wielkich czułości.

Oba pieski dostarczają nieziemską dawkę pozytywnej energii!!!!

Pozdrawiamy z rana

Bacha 

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 09:16   

Witamy serdecznie w zimowy poranek. W Warszawie sypie śnieg, no w końcu to grudzień.

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 10:20   

A w Poznaniu leje deszcz i pieski nie chcą spacerować na zewnątrz :(

Crazy-Kasia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 20:59   

A w Kętrzynie leje deszcz ze śniegiem i ja mam najgorzej bo mi Baryła zwiał ze smyczy i go ganiałam po podwórku i wróciłam z jeziorem w butach:)

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 15:26   

A dziś oboje uczyliśmy się postawy :?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 16:39   

No pięknie Robert. Troszkę się jeszcze podszlifujecie i rewelacha :thx

Ty to już masz za sobą pierwsze katorgi, bo Gosia z Krzysiem wcześniej ćwiczyli a ja z Filipkiem olałam naukę i teraz mam koszmar :wink:
Filipek piękną postawkę robi tylko przy siusianiu 8) A tak jak go stawiam to mały na plecach od razu leży 8) Mam problem bo mój mały 6-cio miesięczny Filipek waży dziś 30 kg i to dla mnie bardzo duży wysiłek fizyczny.
Gdy Gosia z Krzysiem oddali Ci małą, przyjechali do mnie i zostali na 2 dni. Krzyś z aparatem a my z Gosią dzielnie "walczyłyśmy" z małym aby go ustawić :lol: No tragedia normalnie :lol: Różnych sposobów używałyśmy i nawet froliki nie pomagały. Mały froliki wciągał, my padaliśmy ze śmiechu co on wyprawia przy ustawianiu :lol:
Ale to tak jest gdy się nie ćwiczy od początku :wink: Potem to katorga.
Postaram się dzisiaj cos z nim zdziałać i jak wyjdzie to wstawię fotki.

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 21:54   

Z Filipkiem :shock: , że tak powiem hmmm, to ile bassecików mieszka Agato teraz z Wami :D :?: Bo już chyba się pogubiłem :)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 14 Gru, 2006 20:36   

hmmm, pogubiłeś się mówisz :wink:
A więc, mieszkają z nami - Balbina, Agrafka, Agata, Gumka, Duffy, Cebulka, E.T., Groszek i mały, czyli Filipek. To bassety.
Tola - najbardziej rasowa, wielorasowa, siedmioletnia suczka.
Mieszka też Duszka i Omen - cocker spaniele angielskie. Kicia, Poli i Duduś - koty.
Lolek - prosiaczek wietnamski :D
Na Filipka mówimy mały, bo ma 6 miesięcy choć taki mały to on nie jest, bo już jest prawie wielkości Groszka. No troszkę jeszcze mniejszy od niego, ale już nie dużo. Filipek ma od Groszka dużo grubsze łapki i szersze ma karczycho, poza tym już waży 30 kg. a gruby nie jest, bo wcięcie w pasie ma jak osa. Jak w przyszłości będzie wyglądał zobaczymy, to czas przyniesie. Wiem jedno, że w ruchu Filipek Groszkowi do pięt sięgać nie będzie, bo to już widać, że jego ruch nie będzie tak piękny jak u Groszka, ale za to budowę anatomiczną na dzień dzisiejszy mały ma super :D
Oczywiście fotek nie udało mi się zrobić, mam kilka "wspólnych". Zaraz poszukam i puszczę w temacie Filipek z Polany Klapouchego to go zobaczysz.

Odpowiedz do tematu