Funkcjonowanie stronki, uwagi |
Autor |
Wiadomość |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 12:26 Funkcjonowanie stronki, uwagi
|
|
|
piszcie o swoich uwagach
łatwiej będzie Adminowi Krzysztofowi się zorientować
ale pamiętajcie, że u mnie też tak się zaczęło dziać od czasów mrozów :lol:
x e [Dzisiaj 11:01] julkarem: niewiem co sie dzieje z tym forum, posty mi znikaja, odpowiedzi puste wskakuja, masakra, odechciewa sie czegokolwiek pisania
x e [Dzisiaj 11:43] Asia i Basia: prosze w technicznym dokladnie opisac problem, bo po tym wpisie nie jestesmy sprawdzic, gdzei lezy problem. Z forum nic sie nie dzieje, moze cos nei tak z Twoim laczem. Chyba, ze ktos jeszcze ma problemy, prosze wtedy rowniez opisac je w Technicznym
x e [Dzisiaj 11:46] Kama: witajcie
x e [Dzisiaj 12:14] Mirka: u mnie podobnie jak u julkirem,dubluje posty,wyrzuca z systemu przy logowaniu,bardzo długo otera poszczególne tematy i dzieje sie tak tylko na tej stronie
x e [Dzisiaj 12:15] Mirka: otwiera* |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 12:30
|
|
|
Czy duble usuwacie sami? W moich dzialach nie mam zadnych informacji o duplach. Jeden dwa na tydzien moze sie zdarzaja. U nas nie ma mrozow, ale widze, ze duzo zalezy od komputera. W domu na kazdym inaczej forum chodzi. Opisujcie na goraco problem, zebysmy mogli konkretnie temu zaradzic. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 12:39
|
|
|
Asieńko ja usuwam duble na bieżąco, nie patrze jaki, czyj dział
i usuwam ich dużo - to prawda :smile: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:17
|
|
|
Asia i Basia napisał/a: | Czy duble usuwacie sami? |
jako zwykły, szary, uzytkownik nie mam uprawnień do usuwania ,nawet dubli,
jedynie moge "wymazać tresc i wstawic np.buzke :wink: |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:24
|
|
|
Wiem Mirka, ze nie mozecie usuwac dubli, po wyjasnieniu Bogusi wiem, juz, dlaczego tak ich u mnie malo Dzieki Bogusiu
Dobrze by bylo przy usmiechu zostawiac choc info dubel, bedzie nam latwiej wylapac, a i uniknie sie pomylek, zy to usmiech do tematu |
|
|
|
|
 |
ania123
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 27 Lut 2010 Posty: 1616 Skąd: Trondheim
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:27
|
|
|
ja mam dobre lacze i dobry komputer ( i nie ma u nas mrozow ;p ) ale od jakiegos czasu u mnie tez forum chodzi bardzo wolno |
|
|
|
 |
Kala [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:54
|
|
|
mnie również wyrzuca z forum albo z tematu.. pojawiają się jakieś błędy i tworzą się przez to duble a dodam, że podobnie jak Gosia nie mam problemów z łączem, komputerem czy mrozami
Dubli u siebie nie usuwam bo zanim zdążę jakiś zauważyć już jest posprzątane przez Bogusię |
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 14:11
|
|
|
Kala napisał/a: | mnie również wyrzuca z forum albo z tematu.. pojawiają się jakieś błędy i tworzą się przez to duble |
U mnie to samo, ale już się nauczyłam, że jak piszę wiadomość, klikam wyślij i pojawia mi się informacja o błędzie, to najpierw sprawdzam, czy się post pojawił w wątku (najczęściej jest) i dopiero wtedy, jeśli go nie ma, piszę jeszcze raz tą samą wiadomość. |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 14:14
|
|
|
jeśli zauważycie, że jakiegoś tematu brakuje, lub nie możecie znaleźć, piszcie
dziś już ze trzy razy odblokowywałam tematy
Kiedy giną, to znaczy stają się niewidoczne (bo są, są)
w momencie jak ktoś wstawi pusty post.
Ja wiem, że to nie wasza wina, i nie robicie tego celowo, wiem :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Kala [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 14:19
|
|
|
Joasika napisał/a: |
U mnie to samo, ale już się nauczyłam, że jak piszę wiadomość, klikam wyślij i pojawia mi się informacja o błędzie, to najpierw sprawdzam, czy się post pojawił w wątku (najczęściej jest) i dopiero wtedy, jeśli go nie ma, piszę jeszcze raz tą samą wiadomość. |
robię tak samo w końcu człek uczy się na błędach |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 16:12
|
|
|
U mnie też strona otwiera się baaaaaardzo powoli,albo nie otwiera wcale i pokazuje jakiś błąd.Tak samo jest z pisaniem postów. |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 16:18
|
|
|
Myślałam,ze coś jest nie tak z moim internetem,ale teraz korzystam z brata i mam tak samo jak Wy |
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 19:10
|
|
|
Sprawdzilam teraz komputery w domu, chodzi wszystko jak blyskawica. No nie wiem, ale fakt , u mnie plus 5 stopni Wszystko mi sie otwiera. Moze to cos na polskich laczach. |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 19:10
|
|
|
Teraz przy wysylaniu tej wiadomosci zawislo. Wskoczyl dubel. Posle komunikat do Krzyska, zobaczymy, czy to u nas, czy niezalezna usterka. |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 19:30
|
|
|
Sprawdzam...
K.
Co do szybkości działania to mogłoby być lepiej, ale nasze forum z dnia na dzień jest coraz większe, a stare posty nie są usuwane tylko przenoszone do archiwum - może stąd przydługi czas wczytywania w porównaniu do małych for. Chociaż z drugiej strony 1 czy 2 sekundy to nie aż tak długo - przynajmniej u mnie tak to wygląda w tej chwili.
Posprzątałem trochę na zapleczu - zobaczymy czy to coś poprawi - powinno pomóc na pojawiające się błędy przy wysyłaniu postów.
Zgłaszajcie nadal pojawiające się problemy, będę temat monitorował.
K.
Jeszcze jedno - wyczyściłem historię tak że wszyscy mają wyzerowaną liczbę nieczytanych postów - proszę o tym nie pisać |
|
|
|
 |
|