Witam wszystkich baseciarzy!!
Ostatnio podczas wizytyu weterynarza, weterynarz powiedzial ze Souris(moja pani basetowa)nie jest w zadnym wypadku bassetem co mnie troche zdziwilo??
Psianka ma teraz 8 miesiecy ale nie mam aktualnych zdjec.
prosze o odpowiedz czy to jest basset czy nie? co nie ma wielkiego znaczenia ale chcialbym wiedziec:)
przedstawiam matke souris:
oto 3 miesieczna souris:
Dziekuje z gory za pomoc w dochodzeniu;]
joania [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lut, 2007 17:40
Jest jak na moje oko pięknym mixem.ale jest piękna Twoja pani bassetowa :thx ,i to jest najważniejsze.
I ty ją kochasz, ja wczesniej też miałam mixa i była najwspanialszą suczką na świecie.
Niech na ten temat wypowidzą się inni bo może się mylę co do rasy?
patyk [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lut, 2007 18:00
Witaj na Forum!
Chcesz poznać zdanie laika?
W żadnym razie to nie Basset Hound, ale urody nie można jej odmowić.
Chyba, że masz rodowód i metryke :wink: , wtedy masz prawo się kłócić , nie masz? Więc nie masz prawa się dziwić
Bardzo ładna suczka. Pozdrowienia.
Agata [Usunięty]
Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 23:44
Grzesiu, to ani basset, ani mix, to zwykły kundelek.
Zwykły, ale za razem niezwykły tak jak w schroniskach same kundelki, ale każdy w swoim rodzaju, każdy niezwykły.
To, że sunia jest kundlem, nie oznacza, że nie jest słodka i urocza.
Ale wiesz, ja chyba kiedyś na allegro widziałam ogłoszenie o sprzedaży szczeniąt bassecich właśnie z tym zdjęciem. A Ty gdzie ją kupiłeś ?
Czy sprzedający powiedział Ci, że to szczenie basseta ?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 598 Skąd: Żory 508185063, 0324356156
Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 11:42
Suczka śliczna. Nie przejmuj się że to nie basset. My też tak kupiliśmy swojego pierwszego psiaka jako basseta a wyszło jak urósł to co wyszło lecz kochamy go najbardziej na świecie i nie zamienilibyśmy go na 200 % basseta. Wkurzające jest tylko to ,że są ludzie którzy oszukują innych tylko po to aby zarobić. Może to jest dla wielu dziwne , i mówią sobie że to przecież wina kupujących bo kupując psa bez papierów można się tego spodziewać. ale nie jest to tak do końca. Człowiek , który jest uczciwy nie podejrzewa o nie uczciwość innych. Oczywiście nie jest to usprawiedliwienie ale przestroga. Teraz mogę powiedzieć , że jestem w pełni uświadomionym kynologicznie właścicielem psa "mixa basseciego" i rodowodowej suczki rasy basset hound. ale to musiało potrwać.
Grześ [Usunięty]
Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 16:16
dziekuje za odzew i pomoc w dochodzeniu czy psinka to basset. Nie, trudno i tak jest cudownym psiakiem.
Rzeczywiscie kupilem go od pani ktora wystawila oferte na allegro(brawo za spostrzegawczosc i pamiec Agato!) z tym wlasnie zdjeciem nr 1. Obiecywala ze to 100% pani bassetowa. Juz napisalem maila z "podziekowaniami" do niej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum