Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
FILIPEK z Polany Klapouchego i jego rodzeństwo
Autor Wiadomość
patyk
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 09:43   

Wspaniały Malec :thx - wróżę mu sporo sukcesów!!!

Kamila 

Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 21:14   

Agata, no i jak tam ślicznota w nowym domku? Wiesz coś?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 22:07   

Kamilka, dostałam wczoraj w nocy meila, że dojechali, że - ..."mało płakał, jest bardzo szczęśliwy, pełen życia i bardzo ładnie je. Dlatego nie martw się!!...
Uspokoiło mnie to. Najbardziej się bałam o to jedzenie, bo z nim to tragedia :? Czasem jak mi nerwy puszczały, gdy patrzyłam jak powolnie mieli to żarcie i szlag mnie trafiał, to mu już w złości mówiłam - zobaczysz, Teija da ci tam popalić, u niej to nie przelewki, skończą się wierszyki i pieszczenie się przy jedzeniu.
Już dziś tak nie przeżywałam, że go nie ma, ale Piotr zauważył gluta na tylnej szybie samochodu i powiedział, że to Mały tak tam napluł, więc patrząc na to znów smutno się zrobiło.
Jutro może dostanę jakieś fotki z nowego domu to wkleję.

A jak Iskierka, co tam u niej słychać ?

Kamila 

Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 22:25   

No to gucio. Chłopaki nie płaczą!

U Elusi też wszystko w porządalu. W zasadzie bez zmian, tyle że jakby coraz mniej miejsca w łóżku :roll: Taka mała torba się z niej zrobiła. Ale jak chce jeść, niech je. W końcu przecież jeszcze rośnie :shock: Wszerz!!
Jeszcze trochę, to sie zgłoszę do mopsu po zapomogę, bo te kundle nas z torbami puszczą. Zima się skończyła, a one od koryta nie odchodzą. Zdjęcia wrzucę w weekend. Na nic nie mam osttatnio czasu, a jeszcze teraz osławiony tryb przyspieszony... Nie wiem tylko, czy ten wieloryb zmiesci się w kadrze 8)

Chciałam jeszcze tylko Cię pocieszyć. Jeżeli FILIPEK ma taki charakterek jak Elka, to całkiem możliwe, że Ci go odeślą z prędkoscią światła :wink: Duży był od zawsze charakterny i to konkretnie, ale u niego było czarno na białym, o co chodzi. Natomiast ta flądra, jak ja do niej nawijam, nawet nie próbuje współpracować. Jakaś taka niekompatybilna. A już sama siebie przechodzi, jak mówię coś do niej, a ona patrzy na mnie jak na ostatniego DURNIA i dalej swoje. Totalnie nic do bani...

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 23:02   

Kamila napisał/a:
Jeżeli FILIPEK ma taki charakterek jak Elka, to całkiem możliwe, że Ci go odeślą z prędkoscią światła :wink:

To samo, dokładnie to samo - mówisz i nic. Jak ciele patrzy i dalej robi swoje...
Ale Finki wiedzą jaki on jest, bo ze szczegółami o wszystkim im opowiadaliśmy, jakoś tak przez cały czas mówiłam im o jego wadach, nie wiem czemu tak mi się sypnęło 8) O zaletach nic a nic nie powiedziałam. Mówiłam, że uparty strasznie, że nie chce jeść, że niszczy przedmioty - najczęściej ubrania, które wyciąga z szafy, gryzie buty, zjadł krzesło i jeszcze wiele innych takich. Słuchały uważnie i nagle padło pytanie - a sofę ? A mój Piotruś uczciwie, że Mały wygryzł nam wielką dziurę w narożniku 8)
Poza tym byliśmy w jednym hotelu i dziewczyny miały czas na przemyślenie swej decyzji :wink: obserwując zachowanie Małego, który biegał po korytarzach hotelowych totalnie nie reagując na wołania, prośby, nerwy. Myślę, że Mały z tego wyrośnie, ale mu więcej czasu potrzeba niż innym :lol:
Ogromnym plusem jest to, że super zgadza się z innymi psami, to zupełnie niekonfliktowy, pogodny, wesolutki dzieciak :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Mar, 2007 00:04   

No to już Mały pojawił się na stronie :D -

www.kolumbus.fi/heinaaron.kennel/news.htm

A zobaczcie co tam się właśnie urodziło :D
"Coś", co latem zamieszka na Polanie :D
W końcu moje wielkie marzenie się spełniło :thx
Oj, chyba się ze szczęścia upiję :lol:
Teraz czekamy na drugi miot bracco, który na dniach ma przyjść na świat :D

Toffi z Finlandii
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Mar, 2007 19:17   

Przed chwila sprawdzalam gdzie jest Filipek i okazalo sie ze mieszkamy niedaleko Urjalankyli ok. 40 km. :thx :thx . w lecie mozemy sie spotkac i porozmawiac o psinkach. Moge kiedys odwiedzic Filipka , jesli bedzie tesknil za polsa mowa. :cry:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Mar, 2007 19:32   

Super, to latem spotkamy się w Finlandii :D

Toffi z Finlandii
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 19:45   

U Teiji w Finlandii ( w nowym domku Filipka )wczoraj urodzily sie pieknosci: 3 dziewczynki i 4 chlopcow. :thx

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 21:22   

Tak, Teija będzie miała teraz pełne ręce roboty i ile całowania :shock: :lol:
A za kilka dni kolejny miot bracco :lol:

Kamila 

Wysłany: Sob 17 Mar, 2007 17:25   

Kamila 

Wysłany: Sob 17 Mar, 2007 17:34   

Kamila 

Wysłany: Sob 17 Mar, 2007 17:35   

Kamila