Nasza MAJA |
Autor |
Wiadomość |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 21:08
|
|
|
Jakie brudne uszy ? Majeczka jak zawsze wygląda pięknie i bardzo się cieszę, że już zdrowa laseczka |
|
 |
marzanna67999

|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014 21:26
|
|
|
Gosiu nareszcie dałaś nowe zdjęcia pięknotki naszej. Bidulka tyle się wycierpiała przez te uszy. Ja jako dziecko chorowałam na uszy i pamiętam że bolało strasznie, więc co tu mówić o psiaku. Bardzo się cieszę, że już jest dobrze. Majka chyba jakiś kurs wciągania makaronu przeszla co??? Robi to lepiej od człowieka |
_________________ Marzanna, Jacek i Agatka
 |
|
|
|
 |
Magdaa

|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 05:17
|
|
|
Majunia jes śliczna i wie co dobre jak jej pani . To niesamowite jak basset staje się nierozłączny ze stołem,nawet wołać trzy razy nie trzeba |
_________________ BASCO, tylko tak straszy
 |
|
|
|
 |
zuza i gabi

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 1726 Skąd: poznan
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 06:11
|
|
|
Majeczka,ale z Ciebie śliczna laseczka jest :grin: |
_________________ Zuza, Gabi, cavalierka Fiona oraz koty Filemon i Miłka
 |
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 09:46
|
|
|
Super Maja :!:
Posłuchałaś dobrych rad (i specyfików Pana Dochtora) i szybko wyzdrowiałaś :grin:
Śliczna jesteś :grin:
A i spaghetti wciągasz jak prawdziwa Włoszka :wink: |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Sro 23 Kwi, 2014 21:09
|
|
|
Obcinanie pazurków... tjaaa, nie wiem jak u was ale u nas w domu to jest duży problem. Ja się boję, Majka się boi i Daniel mówi, że przez nas on też się boi No to wszyscy w trójkę, bojąc się oczywiście, zabieramy się do roboty.
Zwykle siadamy na podłodze obok kojka, a Pani Majka siada dumnie już w nim. Jeden paznokieć, drugi... - to walka, żeby się nie ruszyła, żeby "nie za krótko!", żeby tylko nie pisnęła (zwykle pierwszy pisk oznacza u nas koniec "pracy", gdyż jesteśmy już tak zestresowani, że mamy dość). Mniej więcej tak to u nas wygląda, nie mówiąc, że jak maupa się poruszy i przytniemy za krótko, poleci krewka to dobry miesiąc żyjemy w poczuciu winy, a Majka sprytnie go podsyca
2 tygodnie temu, widząc już, że przegięliśmy z długością i obcinanie nas nie ominie, wpadłam na genialny pomysł :idea:
W jednej dłoni schowałam .... parówkę :grin: ŁOOOOOOOO, jak to nasza dama poczuła! Łooo, jak zasmakowała! Już była nasza, hihi. Ja ją nęciłam kiełbaską, podałam jej moją zamkniętą dłoń, aby mogla sama się męczyć i wyskubywać po troszku. A Daniel w tym czasie ciachnął wszystkie pazurki, i od przednich i od tylnych łapek! :grin: Kurczę, nawet nie wiecie jak lekko i szybko poszła nam ta robota :lol: I nie było stresu, bo z łakomczucha się pośmialiśmy, i ona w ogóle nie zdawała sobie sprawy, że ma obcinane paznokcie.
No to od teraz tak to będzie u nas wyglądało. :cool: Jedna kiełbaska na dwie łapy :lol: |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Sro 23 Kwi, 2014 21:42
|
|
|
no i super, widzisz- na wsyztsko jest sposób, główka pracuje, a za to jaka przyjemność dla majki, nie mówiąc o panciostwie, że mieli mniej stresa |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 06:55
|
|
|
Uwielbiam pasztety, niby histeryki, ale za przysmak dadzą się ogolić na łyso :lol: |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 08:32
|
|
|
Żeby moją się tak dało na parówkę hmm u nas też obcięcie pazurów to ciężkie przeżycie |
|
 |
BASSiBAWARIA

Dołączyła: 29 Sie 2011 Posty: 1075 Skąd: Wlkp /tereny wolnością płynące.
|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 09:36
|
|
|
ha ha to żeśta przechytrzyli bestię,a pewnie jej się już wydawało,że nikt cwańszy od niej nie będzie hehehe.... :lol:
a tu masz....nawet się nie spostrzegła i nie zdążyła zabezpieczyć ,jak było po robocie
ja też mam podobne zagrywki z Basseciakiem :wink: |
_________________ z Wami byłam najszczęśliwsza...
-Alice-
 |
|
|
|
 |
moni

|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 09:47
|
|
|
Takie same problemy z obcinaniem pazurów mamy u Banana.Statystyka jest taka ,iż jeden pazur tygodniowo.Ma zakładany kaganiec,ma podawane smakołyki ale to nic nie daje.
Drze paszcze,a gdyby nie kaganiec to chyba wszystkich w okolicy by pogryzł.
Także kochana wiem co przezywacie z Majeczką :lol: :lol: :lol: |
_________________ Pozdrawiam wszystkich serdecznie
 |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 19:25
|
|
|
6 urodzinki, ależ nam czas zleciał, pamiętam jakby to dzisiaj było, jak po nią jechaliśmy , najpierw "tylko" zobaczyć ale już bez niej nie wróciliśmy. hihi, jak po drodze zgubiliśmy cały rodowód, znalazła się tylko książeczka zdrowia ach, Majunia, kocham cię nad życie maupo ty moja!!! ♥♥♥
W przeddzień urodzinek Majka dostała taki cudny list, otwierała go i otwierała, musiałam jej więc pomóc :lol: Miła - wszystko zostało zjedzone, zgodnie z przeznaczeniem (no, prawie, bo moja część została przekazana Błażejowi, bo to łasuch ogromny :lol: )
Pięknie dziękujemy za pamięć! Sprawiłaś nam nie lada niespodziankę i to jak miłą ♥ Dzięki kochana! :grin:
 |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
olgaem

|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2014 20:21
|