Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Leon....szuka domu....niestety [już w nowym domu]
Autor Wiadomość
Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 20:09   

Ci Panstwo sa we dwoje plus Leon, nie maja drugiego psa, mieli go miec do czasu znalezienia nowej rodziny. Na szczescie zostaje u nich na zawsze. Ma u nich bardzo dobrze, chodza z nim do szkolki, na spacery z innymi bassetami. Dolaczam fotke z Pierwszej Olimpiady Bassetow w Niemczech, na ktorej Leon idzie odebrac puchar.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 07:30   

A to ci Leoś, już nagrody odbiera, super. Cieszę się, że dobrze trafił.

Aleksander

Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 22:03   

super , że Leon znalazł swoje miejsce. A może tak więcej fotek z tej olimpiady . Będzie coś do podpatrzenia na zlot!

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 09:31   

Dzisiaj ukazal sie nowy numer gazetki, poswiecony jest caly basseciej olimpiadzie, podaje link dla zainteresowanych, bo jest tam duzo zdjec i moze podpatrzycie cos ciekawego na zlot. Milego ogladania!
http://www.wild-viking-hounds.de/news%2017.htm

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 13:43   

Super Olimpiada. Widać, że wszyscy tam się świetnie bawią.

Marta 

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 22:50   

Witam po straszliwie dluuugiej nieobecnosci...........

Niestety nie mialam jak wczesniej dostac sie na net i dopiero teraz bedac w pl udalo mi sie.
Az wstyd powiedziec ale nie wiem co u leosia. Chociaz ogladajac te olimpiadowe zdjecia Leon na pewno ma sie dobrze.Szkoda ze nie mieszkam gdzies blizej tego zboja moze moglabym go od czasu do czasu spotkac...A tak niestety zostaly mi tylko wspomnienia i zdjecia. Dzieci tez od czau do czasu pytaja o leosia i w sumie kazdy laciaty pies to dla nich teraz leon. W sumie nawet nie zdarzylam sie z nim dobrze pozegnac....wszystko trwalo tak szybko.Lezki polecialy i jedyne co bylam w stanie z siebie wydusic to pytanie czy trafia w dobre rece. I trafil....nawet w bardzo dobre.
a wracajac do tego pozegnania to: rano w dzien wyjazdu leona wykapalam go zeby chlopak zaprezentowal sie z jak najlepszej strony a on zaraz po wyjsciu z wanny polecial do mojej sypialni i ...wysikal sie na samym srodku mojego lozka....dzieki bogu narzuta nie przepuscila tego na posciel...po wyjezdzie leona przyszlam do domu i wyplakalam sie za wszystkie czasy a potem jeszcze raz do sypialni i druga niespodzianka: kaluza pod lozkiem...to za kare.....zemscil sie na mnie...
Czasem wieczorem gdy znajdzie sie wolna chwilka siadam i rozmyslam o leosiu a mojemu exowi nigdy tego nie wybacze ze musialam go oddac...
Mialam jeszcze troszke problemow z powodu tego ze pies u mnie mieszkal ale wyszlam z tego obronna reka na szczescie.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 22:59   

Marta, przykro, że tak się potoczyło wszystko. Może uda Ci się nawiązać kontakt z nowymi właścicielami Leosia. A jak sobie radzisz, teraz, sama ? Pozdrawiam Cię gorąco.

Marta 

Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 09:18   

Nie jest latwo z dwojka maluszkow tymbardziej ze ex rzuca mi ciagle klody pod nogi ale jakos sobie radze. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Ale samej jest mi o wiele lepiej. Tylko brakuje mi rodziny i znajomych z polski.Raz w tygodniu przychodzi do mnie taka kobieta ktora pomaga mi troszke w wychowaniu dzieci....cos takiego jak superniania.Mam jeszcze troszke problemow z jezykiem ale radze sobie. Ucze sie biegajac po urzedach do adwokata itd a no i starszy synek poszedl w tym roku do przedszkola i 4 mc i juz nie ma problemow zeby dogadac sie z niemieckimi dziecmi ale w domu rozmawiam z nim po polsku.
a wracajac do leona to moze gdybym mieszkala gdzies blizej niego bzlabz szansa zeby od czasu do czasu sie z nim zobaczyc. moze jeszcze kiedys.....moze by mnie jeszcze pamietal...

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 09:10   

Dzis dostalam Maila od p.Schwarz, Leon czuje sie swietnie. Jego nowi wlasciciele sa w nim po uszy zakochani. Niedaleko nich mieszkaja inne bassety wiec czesto chodzi Leos na randki. Wyciszyl sie, jest spokojniejszy, jest mu tam naprawde bardzo dobrze.Bede informowac, jak tylko bedzie sie cos nowego dzialo.

Marta 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 11:26   

Czyli Leon w raju:)...trafil idealnie i cieszy mnie to bardzo bo ja mu niestety tego zapewnic nie moglam.Teskno mi jescze za tym lobuziakiem, nie ma sie do kogo wieczorem przytulic, nie ma kto ukrasc kanapek albo jeszcze nieodmrozonej szynki itd... Dzieci tez jeszcze leona wspominaja i dla nich kazdy laciaty pies obojetnie jakiej rasy ale musi byc laciaty, to Leon...Leun jak to mowi moj mlodszy.

Odpowiedz do tematu