Witam Serdecznie |
Autor |
Wiadomość |
Bartmen [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 01:40 Witam Serdecznie
|
|
|
Witam Fanów Basseta jestem tu nowy bo od niedawna mam moje cudo (zawsze chciałem mieć basseta ) Alfe . Historia tego psiaka jest smutna jestem jego 4 właścicielem nie wiem czemu to najspokojniejsze zwierze jakie znam( kocha spać) wiem tylko że miała iść do uśpienia i weterynarz zamiast uśpić zaprowadził ją do swojego znajomego starszego pana który miał się nią opiekować ale mieszkała w budzie nie jadła całymi dniami piła z czego popadnie na jej szczęście się o tym dowiedziałem i udało mi się ją od niego zabrać ważyła 19 kg żebra na wierzchu chore oczka , uszy , bała się wszystkiego ale po 3 miesiącach rehabilitacji już jest wszystko porządku dostałem nawet metrykę i k.zdrowia kompletnie nie znam się na metryce ale rodziców ma po czempionach jutro napisze dokładniejsze dane może ktoś będzie coś wiedział o alfie albo o jej rodzicach .Kocham tego psa najbardziej na świecie to nieprawdopodobne jak ona się przytula nie odstępuje mnie na krok nie wobrarzam sobie jak ktoś mógł skrzywdzić tą psinkę
PS. Tu jest parę fotek
http://alfa11.pupile.com/
pozwoliłem sobie dodać jej fotkę tutaj
sunia jest super i strasznie przypomina mi Freda. Pozdrawiam [Hubertus]
 |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 07:46
|
|
|
Witaj Bartmen w naszym gronie.
Na ogół w takich sytuacjach gratulujemy posiadaczom nowego psiaka itd. itp. ale w tej sytuacji to raczej podziękuję Ci w jej imieniu za Twoje serce które jej dałeś i za wszystko co do niej zrobiłeś. Wyobrażam sobie jak musiała wyglądać gdy trafiła do Ciebie ( 19 kg basset :shock: ) ale teraz to piękna i zadbana panienka. Na pewno Ci się odwdzięczy najlepiej jak będzie umiała czyli wiernością i miłością psią do Pana.
Czekam z ciekawością na dokładniejsze dane o jej pochodzeniu - chętnie też poznałbym historię jej życia, a przede wszystkim właścicieli i powody dla których ciągle się zmieniali. Co za brak odpowiedzialności !!!
Na szczęście wreszcie trafiła do dobrego domu - z tego co widać na zdjęciu ma też towrzystwo i będzie mogła w spokoju dożyć do końca swoich dni.
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 08:41
|
|
|
włos się jeży na myśl o tym co ten pies musiał przejść.
My przygraneliśmy Freda prosto z ulicy. Był głodny, brudny i zagrzybiony. Choć czasem krew mi się burzy w żyłach z powodu jego olewatorskiego podejścia do życia, to nie wyobrażam sobie, że mogłoby go przy mnie zabraknąć
Tego marudy,
śmierdziela,
lenia,
żarłoka,
pieszczocha,
kłapoucha,
baleronika,
pierdoły... heh.. i potem się dziwimy dlaczego brak dla nas miejsca w łóżku |
|
|
|
 |
Bartmen [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 12:27
|
|
|
Towarzystwo to Moi ukochany Niuniek 16 letni jamnik nasze drugie oczko w głowie t\
Alfa robiła kupy jak zostawała na początku sama bo akurat miała cieczkę a niuniek jest już wiekowy dlatego musiał wyjechać do dziadków bo instynkt ma jeszcze mocny a serduszko już nie takie mocne trzeba było sprzątać pojechaliśmy do weterynarza bo wydawało mi się że to mogło być nerwowe i miałem racje bo kiedy niuniek wrucił i sama w domu nie zostawała przestała załatwić się w domu , walczę z tym żeby zaczęła się bawić jest czasami taka smutna i powiecie mi ile wasze bassety mogą spać bo ona jak zapada w głęboki sen to nic jej nie obudzi chyba pierwszy raz w życiu naprawdę usunęła bez jakiś nerwów
podam co pisze w metryce
-Rasa Basset Hound
-nr tatuażu B-008
-Nazwa i przydomek hodowlany Alfa tesab
-Data ur .1.08.1997
-umaszczenie tricolor
-Ojciec Ch.DIAMOND Dlouhy Lovec CS
-PKR/KW Clp 1513/92
-Matka CARMENA NEFER
-PKR/KW VI-2160
-Nr tatuażu d-03
-Jest jeszcze podana hodowla |
|
|
|
 |
czarek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 19:32
|
|
|
witam na forum i gratuluje dobrej decyzji nie każdy by sie podjął czegoś takiego naprawde serdecznie gratuluje :thx |
|
|
|
 |
Bartmen [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 20:14
|
|
|
Bardzo kocham psy nie wobrarzam sobię życia bez nich |
|
|
|
 |
Ania [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 07:49
|
|
|
Witaj Bartmen.
Kolejna smutna historia basseta (zastanawiam się kim trzeba być żeby postępować w taki sposób ze zwierzętami), która ma jednak szczęśliwe zakończenie Jak się okazuje marzenia (ludzkie i te psie...) się spełniają, często w najmniej oczekiwanym momencie! Alfa jest bardzo ładną sunią. Mam nadzieję, że wkrótce dojdzie do siebie i będziesz mógł się cieszyć w pełni jej „bassecim towarzystwem” i uważaj - bassety uzależniają! Wiem co mówię sama mieszkam z jednym takim... :wink: Pozdrawiam, Anka. |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 08:17
|
|
|
, walczę z tym żeby zaczęła się bawić jest czasami taka smutna i powiecie mi ile wasze bassety mogą spać bo ona jak zapada w głęboki sen to nic jej nie obudzi chyba pierwszy raz w życiu naprawdę usunęła bez jakiś nerwów
Czesc Bartmen
Spac to one moga i moga, wiem bo mam basseta moj Rudolf jest jak LEW tzn. spi 20godzin na dobe, 4 godziny przeznacza sobie na zabawe jedzenie i spacery, bassety to sa psy ktore uwielbiaja leniuchowac i spac twoja sunia na pewno bedzie duzo tym bardziej ze jest po takich przejsciach. Jesli chodzi o zabawe to mysle ze skoro ona ma 8lat to niekoniecznie moze miec ochote na zabawe, tym bardzie ze jest bassetem a BASSETY ROBIA CO CHCA I NIKT IM W TYM NIE JEST W STANIE PRZESZKODZIC-to wynika z ich charakterku.
Pozdrawiam
Magda |
|
 |
Dorota

|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 09:18
|
|
|
Witamy bardzo serdecznie i zyczymy duzo, duzo zdrówka:))
Cieszymy sie bardzo że grono basseciarzy sie powiększa:)) |
_________________ Hectorek złodziej ciasta drozdzowego i naleśników |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 10:06
|
|
|
Czyli, skoro jesteś czwartym właścicielem to do czterech razy sztuka!!
Przesyłam to na co natrafiłam podczas "zliczania" polskich bassetów, to co udało mi się znaleźć o hodowli, z której pochodzi Alfa:
"Tesab-Aksed"
Ewa Wnętrzak 43-394 Rudzica, Landek 51
tel. (033) 815-49-44, 505 820 996
To są wiadomości z ZK Bielsko-Biała. Zaglądałam na stronę hodowli, CARMENA Nefer jest tam jeszcze (niedawno miała szczeniaczki), więc może jak zadzwonisz to dowiesz się czegoś o rodzicach i rodzeństwie.
Pozdrawiam bardzo serdecznie, a wszystkim pieseczkom po przejściach życzę kolorowych i spokojnych snów!! |
|
|
|
 |
|