Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
Nie 30 Lis, 2008 12:53
10 letnie sunia - bassetka z Gdańska szuka nowego domu. Właś
Autor Wiadomość
marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 15:18   10 letnie sunia - bassetka z Gdańska szuka nowego domu. Właś

10 letnie sunia - bassetka z Gdańska szuka nowego domu.
Właściciele mają roczne dziecko i sunia stała się w stosunku do dziecka agresywna.
Suka do tej pory zawsze najważniejsza i rozpieszczana w domu a tu nagle konkurencja w postaci dziecka i sunia już nie raz ostro pokazała dziecku zęby właściciele nie chcą dopuścić do tragedii stąd przymus zmiany domku.
Więcej szczegółów to znaczy czy z papierami, umaszczenie itp poznam wieczorkiem więc jeszcze pozwolę sobie napisać.

SZUKAMY DOBREGO DOMU Z DOŚWIADCZENIEM.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 20:43   

Kaśka mnie ubije, ale wkleję część maila od niej na temat suni :oops:
Cytat:
jest to 10 - letnia tricolorowa (tak jak Fanio płaszczowa) suka bez rodowodu ale ..... niezłych rozmiarów, przynajmniej tak wynika z opisu.Zdjęcia będę miała wieczorem. Ma typowe bassecie przywary czyli potrafi kraść jedzonko, po basseciemu uparta, itd ale śpi na swoim legowisku :-) a nie na właścicielce
Ma też zalety :-) kocha wszystkich i wszystko, żyje w zgodzie z innymi stworzeniami np. z jamniczką sąsiadów, koty toleruje nie czyniąc im krzywdy.
Nie robi też krzywdy innym dzieciom więc to jej zachowanie jest najwyraźniej podyktowane zazdrością.
Pani obiecała pokryć wszystkie koszty związane z odbiorem suczki.

Dane właścicieli ma Kasia.

Marta...gnieć tego gościa od domku...gnieć :twisted:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 21:28   

już gniotę :wink: ale nie za mocno bo jak zagniotę to mi nic martwy nie pomoże :wink:

Rozmawiałam z Grzesiem obiecał postarać się pomóc. Będę miała wieści max w Poniedziałek.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 15:35   

Słuchajcie...ta sobie myślę, że może by...o ile Marta się nie pogniewa ;) pokazać tą sunię światu. Mam zdjęcia i zaraz je wkleję, ale tak mi się wydaje, że ten post powinien być ogólnie dostępny. Co wy na to?

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 15:56   

Madzia a czemu mam się gniewać liczy się dobro suni. Ja na razie nie mam wieści co do nowego domu więc oczywiście pokażmy ją światu :)

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 15:59   

Też tak myślę, zwuiększymy jej szanse

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 17:12   

Wbec tego ja bardzo proszę Admina o przeniesienie posta do działu "Bassety w potrzebie"
Poniżej zdjęcia Berty :grin:

Dziewczyny...i myślę, że w tym wypadku trzeba zrobić małej allegro. Gratkę ja biorę na siebie. Trzeba tylko wymyślić jakiś chwytliwy tekst...i już. Czy powiadomić Dogo i Amicusów?

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 17:40   

powiadomić - Grześ rozkłada ręce już wcześniej w którymś z wątków pisałam niestety u jego znajomych wiek adoptowanego psiaka ma rolę raz że ze względu na towarzystwo a dwa że ludziska obawiają się że pokochają psiaka zakochają się i go stracą z przyczyn naturalnych.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 17:53   

No to ja powiadamian Amicusów i robię wątek na Dogo, Renia - może byś zrobiła allegro? A...i jeszcze wstawię info na gratce.pl.
Kto się podejmuje koordynacji adopcji? Bo to kwestia późniejszych kontaktów.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 17:59   

I jeszcze jedno...jeśli sytuacja byłaby już dramatyczna, ja ją wezmę do siebie na przeczekanie.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Paź, 2008 08:04   

Magda dawaj mi zdjecia na e-maila na allegro .... A i laski jakis tekścik podeślijcie :)

Lutex 

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 12:19   

jezeli bylaby potrzeba zajecia sie Berta przez kilka dni w okolicy gdanska, to prosze dac znac, postaram sie pomoc

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 12:22   

Lu wielkie dzięki :)

Lutex 

Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 14:25   

Renia nie dziekuj bo jeszcze nie ma co. mam kilka pytan odnosnie Berty. jesli wiesz to napisz. czy Berta mieszka w bloku czy domku, zostaje sama w domku, ile razy jest przyzwyczajona wychodzic na dwor i czy suczki maja cieczke do konca swoich dni (w tej sprawie jestem zielona :oops: ) ?

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 19:45   

Suczki mają cieczkę również na stare lata. Jeśli chodzi o jej to proszę pytać Kasi od Glagiatora (Ona miała bezpośredni kontakt z właścicielami) lub Magdy od Fanfana.

Odpowiedz do tematu