Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
Sob 29 Lis, 2008 13:43
pilna adopcja
Autor Wiadomość
marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Paź, 2008 18:05   pilna adopcja

W celu przypomnienia wklejam temat na otwartym forum. Proszę o zgłoszenie się osoby chętnej do koordynacji adopcji i znalezienia domku. Przekaże namiary na kobietę.

Sunia 6 latka obecnie mieszka w zachodniopomorskim.
Jest to jej druga przystań.
Jest zdrowa i urokliwa.
Wcześniej była w mieszkaniu z ludźmi, którym nie za bardzo odpowiadał fakt iż z psem trzeba wychodzić na spacery więc ją oddali.
Obecnie mieszka z Panią , która przygarnia psie bidule. W tej chwili ma 10 psów w czym swoje russel teriery. Nie jest w stanie zająć się taką ilością psów dlatego szuka im domków.

Pani wie że sunia nie trafi do mnie lecz do domku adopcyjnego. zależy jej na czasie bo russel teriery i bassetka nie przepadają za sobą.

Ma jeszcze Pani do wydania owczarka niemieckiego - pies nie nadaje się na strurza jest typowym kanapowcem uwielbiającym koty.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 30 Paź, 2008 13:12   

BARDZO PROSZĘ O INFORMACJĘ - kto podejmie się przeprowadzenia adopcji :!: :?:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 30 Paź, 2008 18:41   

ja rozesłałam e-mailem info o suni :) tylko tyle z egiptu mogę zrobic:)

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 30 Paź, 2008 19:06   

nie ukrywam że liczyłam na odzew członków SBB, którzy tak chętnie krytykują - proszę aby teraz wzięli sprawy w swoje ręce.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Sob 01 Lis, 2008 11:14   

...nadal nikt?

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 01 Lis, 2008 19:12   

A no widzisz wszyscy krzyczą a nikt nic nie robi - smutne

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 02 Lis, 2008 09:45   

Wieści rozpuszczone, nawet do Wrocławia do koleżanki dzwoniłam. Niestety nikt rozsądny się nie zgłosił :(

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 21:48   

proszę o zgłoszenie koordynatora adopcji - powyżej zdjęcie suni.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 12:06   

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 12:06   

powyżej jeszcze dwa zdjęcia suni do adopcji

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 12:44   

informuję że rodzina podjęła decyzję na tak - ma jeszcze wyrazić swoją opinię mąż, aby nie było sytuacji że się w ostatniej chwili wycofają. Wstępnie w przyszły weekend będą mogli przyjąć sunię do siebie.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 20:56   

informuję wszystkich zainteresowanych że jest to ostatnia przeprowadzane przeze mnie adopcja. Poinformuję kiedy sunia trafi do nowego domu.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 21:03   

Bardzo się cieszę, że znalazłaś tej suni dom.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 08:32   

Dziewczyny, jak wy to robicie, że zgłaszają się do was chętni do adoptowania psiaka? Ja już tyle się nagadałam i nic :(

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:30   

Twoje, jak to powiedziałaś "gadanie' Madzia jest bardzo potrzebne. Rzadko bywa tak, że do nas sami zgłaszają się ludzie. To głównie my ludzi szukamy. A jak...och, w bardzo prosty sposób: wysyła się kilkaset maili, rozpala się do czerwoności gg, dzwoni się po kilkunastu schroniskach ( bo nóż widelec ktoś był i pytał o takiego, a nie innego psa i schron nadal ma kontakt ), obdzwania się okolicznych ( i nieokolicznych ) wetów ( bo oni duuużo wiedzą ), dzwoni się do oddziałów Związku Kynologicznego, loguje się na kilkudziesięciu forach zajmujących się innymi rasami i powiadamia, że tu i tu czeka taki, a nie inny pies, nawiązuje się kontakt z Fundacjami, Stowarzyszeniami, klubami i czym tam jeszcze ( na dzień dzisiejszy mamy kontakty z 18 takimi organizacjami ), wkłada się informacje w portale typu gratka, allegro, adopcjepsów i podobne, dręczy się rodzinę i znajomych, przegląda się anonse w internecie z hasłem "przygarnę" lub "przyjmę" ( proponuję wpisać takie słówka w google i popatrzeć, ile wyjdzie wyników - a sprawdza się możliwie wszystkie )...i liczy się na szczęście - lub jak to ktoś tu ładnie okreslił - współpracę. Czasem zdarza się cud...i ktoś sam nas znajduje. Przypadkiem tylko ten ktoś ma ten namiar od kogoś, kto gdzies o nas usłyszał. A gdzie usłyszał - czytać wyżej.
A potem to już z górki. TYLKO znaleźć transport. TYLKO skoordynować działanie. TYLKO dopilnować papierów. I już.

Odpowiedz do tematu