Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
Sob 29 Lis, 2008 13:43
pilna adopcja
Autor Wiadomość
madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:37   

To jeszcze zostaje mi wysłać maile do ludzi ze studiów. Mam nadzieję, że nie będą mi mieli za złe ;)

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:43   

Fanfan z rodziną napisał/a:
Twoje, jak to powiedziałaś "gadanie' Madzia jest bardzo potrzebne. Rzadko bywa tak, że do nas sami zgłaszają się ludzie. To głównie my ludzi szukamy. A jak...och, w bardzo prosty sposób: wysyła się kilkaset maili, rozpala się do czerwoności gg, dzwoni się po kilkunastu schroniskach ( bo nóż widelec ktoś był i pytał o takiego, a nie innego psa i schron nadal ma kontakt ), obdzwania się okolicznych ( i nieokolicznych ) wetów ( bo oni duuużo wiedzą ), dzwoni się do oddziałów Związku Kynologicznego, loguje się na kilkudziesięciu forach zajmujących się innymi rasami i powiadamia, że tu i tu czeka taki, a nie inny pies, nawiązuje się kontakt z Fundacjami, Stowarzyszeniami, klubami i czym tam jeszcze ( na dzień dzisiejszy mamy kontakty z 18 takimi organizacjami ), wkłada się informacje w portale typu gratka, allegro, adopcjepsów i podobne, dręczy się rodzinę i znajomych, przegląda się anonse w internecie z hasłem "przygarnę" lub "przyjmę" ( proponuję wpisać takie słówka w google i popatrzeć, ile wyjdzie wyników - a sprawdza się możliwie wszystkie )...i liczy się na szczęście - lub jak to ktoś tu ładnie okreslił - współpracę. Czasem zdarza się cud...i ktoś sam nas znajduje. Przypadkiem tylko ten ktoś ma ten namiar od kogoś, kto gdzies o nas usłyszał. A gdzie usłyszał - czytać wyżej.
A potem to już z górki. TYLKO znaleźć transport. TYLKO skoordynować działanie. TYLKO dopilnować papierów. I już.

nic prostszego - co Madzia :wink: :razz:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:50   

madzialinka napisał/a:
To jeszcze zostaje mi wysłać maile do ludzi ze studiów. Mam nadzieję, że nie będą mi mieli za złe ;)

koniecznie!!! Bo Berta nadal czeka ;)

Marta...ja tam nie narzekam :P Podczas tych poszukiwań jest przynajmniej czas na prowadzenie "bardzo wzniosłych rozmów" do białego świtu :mrgreen: O pięciogroszówkach, dystansie ( Grześ - pozdrawiamy ;) ), o tym, że dziecko chore, albo mąż się pieni, bo chce przejrzeć automoto, allegro a nie ma dostępu do sieci i takich tam :P ). A kawa w takim towarzystwie "przez kabelek" smakuje znakomicie :)

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:58   

herbata i wino również :mrgreen:

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 10:53   

Wszyscy obrazili się na ten dział, a psy na tym cierpią... Co z tą sunią - wie ktoś?

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 11:13   

Ja to pilotuje - nikt się na dział nie obraził. Ale jak wiele osób napisało nie chodzi o chwały i zaszczyty. Mam rękę na pulsie. I psiakom się pomaga.
Ta adopcja jest zamknięta.

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 13:34   

A można coś więcej ? Zamknięta czyli sunia ma dom? Miło byłoby taką informację przeczytać

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 14:14   

zamknięta bo ma dom.

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 16:42   

Bardzo dobra wiadomość!!! Napisz coś więcej, jeżeli to nie tajemnica.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 17:12   

Adopcje od A do Z koordynowało SBB w związku z czym informacje tylko dla członków grupy.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 19:03   

Marta nie przesadzaj, nie możesz po prostu napisać jaki ma nowy dom pies, czy się zalogują na stronie w powitaniach.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 20:03   

marta_zbyszek napisał/a:
Adopcje od A do Z koordynowało SBB w związku z czym informacje tylko dla członków grupy.

Ale informacje przed zakończeniem tematu (adopcji) były ( i są ) w dziale dostępnym dla wszystkich forumowiczów, więc i o zakończeniu wszyscy powinni wiedzieć - choćby po to aby temat przenieść do działu "zakończone..." a nie trzymać tu do wygaśnięcia.
Jeśli chcecie robić tajemnice z adopcji to nie piszcie o nich wcale na forum ( albo w dziale wewnętrznym ) - forum ogólne jest dla wszystkich i nie ma tu mowy o zatajaniu informacji "tylko dla członków grupy". Jak się zaczęło oficjalnie to tak samo należy skończyć.
Pozdrawiam
Admin

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 20:45   

Napisałam OFICJALNIE - BASSET MA NOWY DOM - adopcja została pomyślnie zakończona.
Suka zamieszkała w okolicach Szczyrku.

Do tej pory nikt się nie interesował losem basseta, nagle wszystkich ruszyło :?:

Czuje się osaczona :!:
Uważam że jest to zaczepka.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 21:13   

Marta, żadna zaczepka, nie odbieraj tego tak, proszę.
Bardzo się cieszę, że sunia ma nowy dom, i myślę, że masz kontakt z nowymi opiekunami. To, że jakiś czas jest cicho w temacie, nie znaczy, że się zapomniało.
Myślę, że nikomu w głowie nie siedzą żadne zaczepki, tym bardziej, że tyle dobrego się dzieje na forum, miło przy kawie zasiąść i poczytać, pochichrać się ze zdjęć konkursowych.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 23:05   

Marta ja kilka razy dziennie zagladam do tego działu i patrzę czy cos nowego sie wydrzyło,ale z obawy że zostane oskarżona o zaczepki czy o biernoścć i wscibianie nosa
nie pytam,chociaz los tych wszystkich bezdomnych piesków lezy mi tak samo bardzo na sercu jak Tobie , pomagam jak potrafię,moze nie tak efektywnie,ale licza się dobre chęci,
nie odbieraj mojej wypowiedzi jako ataku na Twoja osobę bo tak nie jest
sutuacja między nami wszystkimi na forum tak sie wyklarowała
nie popsujmy tego bo jest ok

Odpowiedz do tematu