Moj kochany szuka domu [już w nowym domu] |
Autor |
Wiadomość |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 20:03
|
|
|
W związku z faktem że Axel waży zaledwie 21 kg co do jego budowy jest stanowczo za mało i jest po prostu za chudy informuję wszystkich zainteresowanych iż Grześ z Marleną zajmą się teraz odpowiednim odżywianiem Axela, tak aby pies nabrał ciała. |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 20:35
|
|
|
Chciała bym zaznaczyć, że marta pokryła wszystkie koszty związane z kastracją i z dowozem i odwozem psa do weta. Wielki ukłon w jej stronę.
Chciała bym, żebyśmy wszyscy o tym wiedzieli bo jest to ważna informacja.
Marta odwaliłas kawał dobrej bezinteresownej pomocy <ukłon> |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 22:07
|
|
|
Renia napisał/a: | Chciała bym zaznaczyć, że marta pokryła wszystkie koszty związane z kastracją i z dowozem i odwozem psa do weta. Wielki ukłon w jej stronę.
Chciała bym, żebyśmy wszyscy o tym wiedzieli bo jest to ważna informacja.
Marta odwaliłas kawał dobrej bezinteresownej pomocy <ukłon> |
Bardzo dziękuję za słowa uznania lecz muszę sprostować w związku z faktem iż moja córa ponownie poważnie zachorowała i że czeka nas kolejna seria badań poprosiłam Grzesia który mieszka nie daleko Marleny o pomoc w dowiezieniu i odebraniu Axelka od weterynarza - pokryłam wszelkie koszty związane z kastracją, umówiłam Marlenę i weta jednak transportem wykazał się Grześ. Za co bardzo mu dziękuję. |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 17:30
|
|
|
Znalazłam kkilka zdjęć Axelka z pobytu w straży. Oczywiście robił za strażacką syrenę
 |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 17:35
|
|
|
chudzielec |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 18:22
|
|
|
To ja przypomnę, jak wyglądał łobuz kiedy ruszał w świat z Jastrzębia
 |
|
|
|
 |
Bassecik:)
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 21:20
|
|
|
Axel schud to fakt, ale to nie wynikalo z tego ze go NIE KARMILISMY wydaje mi sie ze poprostu czul ze jedzie od nas... mam wrazenie z tego co czytam to bylismy zwyrodnialymi wlascicielami ktorzy katowali i glodzili psa... Axel na ostatnim szczepieniu wazyl 26 kg Pytalam lekarza czy nie za mało ten natomiast mi powiedzial ze to waga jest idealna...Axel Nigdy nie bedzie zapasionym grubaskiem chyba ze teraz wykastrowany to cos sie zmieni takie słowa uslyszelismyod Weterynarza jak to okreslil WERSJA SPORTOWA BASSETA...
to jest zdjecie z maja...
 |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 22:13
|
|
|
Axel waży obecnie 21 kg - w momencie kiedy trafił do Marleny ważył 19 kg. Jest to duży pies, który ewidentnie waży za mało.
Bezdyskusyjne jest że trzeba go " podtuczyć " na dobrej karmie.
Bezdyskusyjne jest że pies boi się gwałtownych ruchów i krzyku.
Bezdyskusyjne jest że pies załatwia się w domu i nie potrafi prosić o spacer.
Bezdyskusyjne jest że pies chwilami jest agresywny.
Bezdyskusyjne jest że pies nie miał wpojonych podstawowych wartości współżycia z ludźmi i życia w domu.
Dlaczego tak jest ? |
|
|
|
 |
Bassecik:)
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 22:50
|
|
|
Cytat: | Bezdyskusyjne jest że trzeba go " podtuczyć " na dobrej karmie | .
Axel u NAS JADŁ purine Maxi, uwazam ze to nie jest jakas ie odpowiednia karma...
Cytat: | Bezdyskusyjne jest że pies boi się gwałtownych ruchów i krzyku | .
Od samego początku był z tym problem, wielkokrotnie o tym pisałam...
Cytat: | Bezdyskusyjne jest że pies załatwia się w domu i nie potrafi prosić o spacer. | Nigdy nie prosil na dwor , aq w domu nie zalatwial sie, a jak juz to popuszczal siuśki ale naprawde bardzo sporadycznie...
Cytat: | Bezdyskusyjne jest że pies chwilami jest agresywny. |
Nigdy u Nas nikogo nie UGRYZŁ, zdarzyłomu sie jedynie zawarczec na mnie jak chciałm mu coś zabrać gdy coś ukradl fakt zawsze mu wtedy odpuszczałam , za to mąż wsztsko mu wyjął z pyska ten nawet nie warknął...do dzieci stosunek BARDZO DOBRY NIGDY PRZE NIGDY NAWET NIEPROBOWAL WARCZEĆ...
Cytat: | Bezdyskusyjne jest że pies nie miał wpojonych podstawowych wartości współżycia z ludźmi i życia w domu. |
Jezeli nie miał wpojonych wartości wspołżycia z ludzmi i życia w domu, to przepraszam jak przeżyliśmy 1,5 roku, no ok chyba ze nie jestesmy ludzmi.... |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 08:20
|
|
|
Dobra kończymy ta dyskusję. jest w dobrych rękach i pod dobrą opieką.Niejasności i jasności jest ogrom tak więc roztrząsanie tego doprowadzi zaraz do nastepnej zadymy a nie o to tu chodzi. wszystko idzie ku dobremu i tyle. Najwazniejszym jest że znalazł swój szczęsliwy dom i bedzie mu tam dobrze. Relacje bedziemy zdawać a wnioski kazdy sobie wyciagnie sam. mam nadzieje , ba jestem przekonany że to jego oststnia , szczęsliwa przystań . |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 10:59
|
|
|
amen |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 15:19
|
|
|
Informuję że zamykam temat - Axel znalazł swój dom i nie jest w potrzebie. Będziemy z Grzesiem na pewno informować o losie i postępach w nauce Axela ale już na nowym wątku w dziale do tego przeznaczonym. |
|
|
|
 |
|