Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Styczniowy spacer
Autor Wiadomość
Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 14:06   

U nas na terenie Niemiec jest kilkanascie bassetowych grup zrzeszonych w kluby lub nie. Na polnocy Niemiec sa trzy, spotykaja sie kazda raz w miesiacu, takze praktycznie co tydzien mozna pospacerowac z inna banda bassetow. Ludzie spotkanie takie traktuja jak termin obowiazkowy, bo ktos poswieca swoj czas na znalezienie terenu na spacer , pozniej na obgadanie z knajpa zgody na wejscie bandy psow na obiad po spacerze i nie wypada zawiezc organizatora nie przychodzac. Bardzo fajne sa te spacery, niektorzy tez jada po 200 km, zeby sie spotkac. My mamy z reguly 100 km. Zima organizowana jest impreza gwiazdkowa (spacer,pozniej mikolajki i obiad swiateczny) , latem festyn letni (spacer, grill itp). Uwazam to za super pomysl na spedzenie czasu w gronie ludzi o tym samym hobby.
A raz do roku odbywa sie wielki pokaz, ale to juz dla tych klubowych, dla "prywaciarzy" w czerwcu bassecia olimpiada, moze uda nam sie tym razem nie miec cieczki i pojechac (tez 300 km od nas, ale czego sie nie robi dla dobrej zabawy :lol: )

joania
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 14:31   

To super , nie wiem czy u Nas by się udało namówić jakiegoś restouratora na wpuszczenie bandy psów , by państwo mogli zjeść obiad po spacerze. Dla mnie idealnym zlotem był zlot pierwszy , gdzie były konkursy i zabawa przednia . Poznałam wtedy fajnych ludzi i rasę basset.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 15:26   

Mnie się udało jakiś czas temu zorganizować zlot w Gorzowie.
Dałam ogłoszenie do gazety lubuskiej, że poszukuję kontaktu z basseciarzami, i zebrała się nas spora grupa, a przy okazji i prasa była na spotkaniu, był artykuł w gazecie.
Było sympatycznie, zrobiłam to parku centralnym Gorzowa, po sklepach zoologicznych "pożebrałam" na nagrody i upominki, aż dziw zebrało się tego trochę.
Zrobiliśmy przemarsz, przez główną ulicę Gorzowa pod pomnik.
To był czas, kiedy ludzie wychodzili z kościoła, więc widownię mieliśmy - ludzie sympatycznie nas odbierali.
Chyba tym wszystkim gorzowskim bassetomaniakom się przypomnę.

Gustaw jaka chudzina jeszcze

takie spotkania są wspaniałe, a przed wszystkim właściciele bassetów, z którym się spotyka po raz pierwszy, a jak się zaczyna rozmowę, to tak jakbyśmy się znali od lat.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 15:53   

Super, z Toba Bogusiu rzeczy niemozliwe staja sie realne, wiec moze uda sie kiedys zorganizowac jeszcze jakies spotkanie :grin: Tylko czy Wy musicie byc wszyscy tak daleko :sad:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 16:33   

Ja wierzę, że wszystko ma swój czas i miejsce, oczywiście trzeba do tego trochę ręki przyłożyć. Uda się.
Coś pomyślimy. :wink:

Batus 

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 19:47   

Ale w okolicach Torunia jest wiele basseciarzy, na pewno fajną grupkę udałoby sie zebrać:) Wybierzmy sie na wiosnę na całodniowy spacer, może z grillem :) Wrócę do tego tematu, mam nadzieję niedługo :) No chyba że teraz się zorganizujecie to czekamy na fotki :)

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 23:58   

Monka i Miro napisał/a:
Alina z Bogdanem napisał/a:
Jak patrzę na te piękne zdjęcia i taką ilość wspaniałych psów to też mi się chce przyjechać na ten spacer w Toruniu, cholera, tylko że to 500 km ale kto wie...

A nie ma większej ilości osób z naszych okolic?? Może można by było gdzieś u nas "na dole mapy" coś takiego zorganizować ;) . Może przy okazji wystawy w Rzeszowie?? Nie wiem jak czasem dysponują uczestnicy i jak to wszystko wygląda, może by się wypowiedzieli zainteresowani??

Ja tez nie wiem jak to wygląda-nas wystawy nie dotyczą,ale wiem ,że część hodowców nie traktuje poważnie takich "burków" bez rodowodu jak moje. Jeżeli chodzi o bassety
"z wschodniego dołu mapy" to już chyba wspominaliście Kraśnik,Rzeszów,wiadomo Stalowa Wola,Zamość,Chełm. Ktoś z Puław był tutaj ale nie wiem, czy to aktualne,Lublin też przez moment był. Pewnie gdzieś jeszcze są, ale nie ujawnili się dotychczas. No i niestety pseudohodowle np. w Lublinie, o czym chyba wiecie najlepiej.
Na pewno nie będzie takiej liczby bassetów jak np. w Wielkopolsce ale to nie znaczy,że nie mozemy się spotkać. Jestem oczywiście za.

Yagoonia 

Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 19:23   

a ja też mogę ?
miejsce obojętne, samochód jeżdzący mam.
zgłosiłabym się ja, córka i pies.
tylko chciałabym o kontakt na nocleg z psem, bo boję się, że do kwater prywatnych z psem nie przyjmą.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 08:35   

Wracam do tematu "spacer w piernikowie", jesli jakas sila wyzsza nie pogmatwa nam planow to zawitamy do Toronto w drugiej polowie lipca. Czy ktos bedzie w tym czasie (wakacje-czas wyjazdow) na miejscu i bedzie mial ochote na spacer? Jesli tak to byloby fajnie.

Batus 

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 08:37   

my będziemy :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 09:21   

Łobiecuje, że jak nigdzie nie wyjedziemy w tym czasie, to do Torunia zawitamy na spacer.
Takiej okazji nie przepuszczę, żeby sie z Wami spotkać.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 11:24   

No, to zapowiada sie fajowo :mrgreen: Trzeba bedzie pomyslec nad jakims fajnym bezpiecznym miejscem i hej :grin:

Odpowiedz do tematu