Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie warzywka dobre a jakich sie wystrzegac
Autor Wiadomość
Monka i Miro 

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 23:10   

ja też przez chwilę myślałam o kagańcu.... dopóki koleżanka nie poleciła mi tabletek ze żwaczem. My mamy Rumen Tabs, koszt ok 6 zł za 60 tabletek... 2 razy dziennie daje i mam święty spokój, skończyło się pożeranie wszystkiego na podwórku i znów spacery stały się przyjemnością :mrgreen: nawet ostatnio spokojnie obok ludzkiej kupy przeszedł, co przed tabletkami było nie wykonalne :shock: . Naprawdę polecam, tylko niestety jest jedna wada... trzeba dawać codziennie, bo jeden dzień bez tabletek i wraca koszmar potwora wsysacza świństw :evil:

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 01:24   

Bardzo mnie to zainteresowało, bo ja też już nie mam siły do tego "świniożercy".
Pozwalam sobie podać właściwości. W poniedziałek kupuję. Super. dzięki Monka. Pojęcia nie miałam, że coś takiego jest.

Karma uzupełniająca ze żwaczem dla psów
Składniki:
Żwacz, drożdże piwne, witamina C - 0,1g/1kg, z przeciwutleniaczem E 320, E321.
Wskazania, stosowanie:
Szczególnie zalecany dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym, żywionych karmami przemysłowymi, po przebytych chorobach układu pokarmowego, intensywnie leczonych antybiotykami i chemioterapeutykami, zmniejszonym i „spaczonym” apetycie.
Rumen Tabs to mieszanka trzech składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego psa. Żwacz - naturalne źródło bakterii, pierwotniaków i drobnoustrojów potrzebnych do prawidłowej fizjologii przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltykę jelit, wzmaga apetyt, uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu „nieczystości”, odchodów zwierzęcych, padliny. Drożdże piwne - naturalny probiotyk, źródło witamin z grupy B, selenu, biotyny oraz makro- i mikroelementów, tonizują przewód pokarmowy, wątrobę, trzustkę, wzmagają łaknienie. Witamina C - naturalny przeciwutleniacz - reduktor działa odtruwająco i stymulująco na organizm.

Dawkowanie:
Podawać bezpośrednio w postaci tabletek:
psy małe: 1-2 tabl. dziennie,
psy średnie: 2-4 tabl. dziennie,
psy duże: 4-6 tabl. dziennie,
psy bardzo duże: 6-8 tabl. dziennie.

Bea 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 08:09   

Swietnie moze cos z tego będzie,,dziekuje :smile:

Joanna 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 12:52   

no i jednak na cos ta konska qupa sie przydala :mrgreen:

dzieki za cenne wskazowki

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 13:29   

No, i to jak sie przydala, ciekawe te tabletki, faktycznie zoladki moga byc wyjalowione tylko na jednej karmie, jak bede w Polsce to tez sie zaopatrze w te tabletki. Dzieki za opis Bogusiu.

Lutex 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 11:40   

hihi od warzywek, przez kupe do cudownych tabletek. ja tez sie zaopatrze w to cudo, bo snieg znika a "smaczne" kupska zostaja :~

Monka i Miro 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 11:49   

:) tylko trzeba pamiętać żeby codziennie je zażywały. Chesterowi 1-2 tabl. dziennie wystarczają. Wcześniej na podwórku co kilka kroków musiałam się schylać i nurkować w jego pycholu w poszukiwaniu różnych cudów, teraz nawet jak ostatnio kość złapał, to z przyzwyczajenia chyba wziął i od razu wypluł. Koło kupy ludzkiej przechodził w lesie kilka razy i nie byłby sobą jakby się nie oblizał :evil: ale przynajmniej nie ruszył :) .
Na allegro też mają te tabletki... gdyby ktoś miał problem je osobiście dostać, więc nie jest źle ;) . A ja chyba w poprzednim poście popierniczyłam ilość tabletek w opakowaniu :~ , faktycznie jest 100 szt.

www.stalowezwierzaki.pl

Lutex 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:00   

a ile chester wazy? wczoraj lutor przytargal korpus od kurczaka, na szczescie osiol czasami zamiast zjesc to na dworzu przynosi do domu i wczoraj udalo mi sie przetargowac to na kawalek dobrego mieska. ale te kupy sa skaraniem, mamy kilka miejsc, gdzie puszczam go luzem i niestety tam sa krzaki i chyba wlasnie ludzkie kupy :twisted: co on w nich widzi?

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:13   

Ja dzisiaj zamawiam na allegro 2 opakowania. :grin:

Monka i Miro 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:24   

Lutex napisał/a:
a ile chester wazy?

Chester waży 25 kg. :oops:

www.stalowezwierzaki.pl

Joanna 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 16:39   

Lutex napisał/a:
hihi od warzywek, przez kupe do cudownych tabletek

no i jeszcze oprocz tego wszystkiego dowiedzielismy sie jak odrobaczac niechemicznie :grin:
mysle ze to kopalnia wiedzy...

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 17:19   

Ja już dziś kupiłam, od razu dałam psu na pożarcie 2 pastylki.
Dziękuję za te cenne informacje.
Człowiek ciągle się czegoś dowiaduje i po to właśnie jest forum.
I całe życie się uczy, :wink:
tak dla orientacji Waszej podaję, w sklepie zoologicznym za 1 opakowanie (100 sztuk) zapłaciłam 5,90

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 12:35   

Mam juz te tabletki dzieki zyczliwosci jednego z forumowiczow, wyczytalam, ze one maja tez za zadanie pobudzac apetyt u niejadkow, Monka, czy zauwazylas wzrost u Chestera apetytu, troche sie martwie, ze Bacha bedzie cierpiec, bo na dietetycznej karmie i tak juz jest, a tu jeszcze dopalacz. A tak po jakim okresie podawania zaobserwowalas poprawe zapedow? Wczoraj zapodalam pierwszy raz, a wieczorkiem usilowala wchlonac zdechle wielkie ptaszysko brrrrrrrrrrr, tylko pazurki jej z pyska wystawaly, poddusic musialam, bo bez rekawiczek bylam i nie bardzo mialam ochote na bliskie spotkanie trzeciego stopnia z rozkladajacym sie chyba gawronem (opierzony lekko byl juz), oddala, nawet nie patrzylam co to dokladnie bylo, ale zapach unosil sie koszmarny. Dzis podalam jej rano dwie. Ciekawa jestem, czy u Baski zarlocznej zdadza egzamin te tabletki.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 12:42   

Moje pieski otrzymują to od jakiegoś tygodnia.
Przetestowałam w sobotę Anabelę, największego śmiecio i gówno jada.
Przykro mi ale na moje psy one nie działają.
Anabela nie tylko zjadła ale póżniej było ocieractwo o ten wspaniały zapach. Brrr
Lepiej sobie tego nie przypominać. :mrgreen:

Joanna 

Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 21:02   

jesli ktos zna jakis cudowny srodek na to "ocieractwo" o smierdziuchy to.... ja poprosze :roll:

Odpowiedz do tematu