Jakie warzywka dobre a jakich sie wystrzegac |
Autor |
Wiadomość |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 23:10
|
|
|
ja też przez chwilę myślałam o kagańcu.... dopóki koleżanka nie poleciła mi tabletek ze żwaczem. My mamy Rumen Tabs, koszt ok 6 zł za 60 tabletek... 2 razy dziennie daje i mam święty spokój, skończyło się pożeranie wszystkiego na podwórku i znów spacery stały się przyjemnością nawet ostatnio spokojnie obok ludzkiej kupy przeszedł, co przed tabletkami było nie wykonalne :shock: . Naprawdę polecam, tylko niestety jest jedna wada... trzeba dawać codziennie, bo jeden dzień bez tabletek i wraca koszmar potwora wsysacza świństw |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 01:24
|
|
|
Bardzo mnie to zainteresowało, bo ja też już nie mam siły do tego "świniożercy".
Pozwalam sobie podać właściwości. W poniedziałek kupuję. Super. dzięki Monka. Pojęcia nie miałam, że coś takiego jest.
Karma uzupełniająca ze żwaczem dla psów
Składniki:
Żwacz, drożdże piwne, witamina C - 0,1g/1kg, z przeciwutleniaczem E 320, E321.
Wskazania, stosowanie:
Szczególnie zalecany dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym, żywionych karmami przemysłowymi, po przebytych chorobach układu pokarmowego, intensywnie leczonych antybiotykami i chemioterapeutykami, zmniejszonym i „spaczonym” apetycie.
Rumen Tabs to mieszanka trzech składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego psa. Żwacz - naturalne źródło bakterii, pierwotniaków i drobnoustrojów potrzebnych do prawidłowej fizjologii przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltykę jelit, wzmaga apetyt, uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu „nieczystości”, odchodów zwierzęcych, padliny. Drożdże piwne - naturalny probiotyk, źródło witamin z grupy B, selenu, biotyny oraz makro- i mikroelementów, tonizują przewód pokarmowy, wątrobę, trzustkę, wzmagają łaknienie. Witamina C - naturalny przeciwutleniacz - reduktor działa odtruwająco i stymulująco na organizm.
Dawkowanie:
Podawać bezpośrednio w postaci tabletek:
psy małe: 1-2 tabl. dziennie,
psy średnie: 2-4 tabl. dziennie,
psy duże: 4-6 tabl. dziennie,
psy bardzo duże: 6-8 tabl. dziennie. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Bea

|
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 08:09
|
|
|
Swietnie moze cos z tego będzie,,dziekuje :smile: |
|
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 12:52
|
|
|
no i jednak na cos ta konska qupa sie przydala
dzieki za cenne wskazowki |
_________________ Dogs are pets, bassets are family!
 |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 13:29
|
|
|
No, i to jak sie przydala, ciekawe te tabletki, faktycznie zoladki moga byc wyjalowione tylko na jednej karmie, jak bede w Polsce to tez sie zaopatrze w te tabletki. Dzieki za opis Bogusiu. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 11:40
|
|
|
hihi od warzywek, przez kupe do cudownych tabletek. ja tez sie zaopatrze w to cudo, bo snieg znika a "smaczne" kupska zostaja :~ |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 11:49
|
|
|
tylko trzeba pamiętać żeby codziennie je zażywały. Chesterowi 1-2 tabl. dziennie wystarczają. Wcześniej na podwórku co kilka kroków musiałam się schylać i nurkować w jego pycholu w poszukiwaniu różnych cudów, teraz nawet jak ostatnio kość złapał, to z przyzwyczajenia chyba wziął i od razu wypluł. Koło kupy ludzkiej przechodził w lesie kilka razy i nie byłby sobą jakby się nie oblizał ale przynajmniej nie ruszył .
Na allegro też mają te tabletki... gdyby ktoś miał problem je osobiście dostać, więc nie jest źle . A ja chyba w poprzednim poście popierniczyłam ilość tabletek w opakowaniu :~ , faktycznie jest 100 szt. |
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:00
|
|
|
a ile chester wazy? wczoraj lutor przytargal korpus od kurczaka, na szczescie osiol czasami zamiast zjesc to na dworzu przynosi do domu i wczoraj udalo mi sie przetargowac to na kawalek dobrego mieska. ale te kupy sa skaraniem, mamy kilka miejsc, gdzie puszczam go luzem i niestety tam sa krzaki i chyba wlasnie ludzkie kupy :twisted: co on w nich widzi? |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:13
|
|
|
Ja dzisiaj zamawiam na allegro 2 opakowania. :grin: |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 12:24
|
|
|
Lutex napisał/a: | a ile chester wazy? |
Chester waży 25 kg. |
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 16:39
|
|
|
Lutex napisał/a: | hihi od warzywek, przez kupe do cudownych tabletek |
no i jeszcze oprocz tego wszystkiego dowiedzielismy sie jak odrobaczac niechemicznie :grin:
mysle ze to kopalnia wiedzy... |
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 17:19
|
|
|
Ja już dziś kupiłam, od razu dałam psu na pożarcie 2 pastylki.
Dziękuję za te cenne informacje.
Człowiek ciągle się czegoś dowiaduje i po to właśnie jest forum.
I całe życie się uczy, :wink:
tak dla orientacji Waszej podaję, w sklepie zoologicznym za 1 opakowanie (100 sztuk) zapłaciłam 5,90 |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 12:35
|
|
|
Mam juz te tabletki dzieki zyczliwosci jednego z forumowiczow, wyczytalam, ze one maja tez za zadanie pobudzac apetyt u niejadkow, Monka, czy zauwazylas wzrost u Chestera apetytu, troche sie martwie, ze Bacha bedzie cierpiec, bo na dietetycznej karmie i tak juz jest, a tu jeszcze dopalacz. A tak po jakim okresie podawania zaobserwowalas poprawe zapedow? Wczoraj zapodalam pierwszy raz, a wieczorkiem usilowala wchlonac zdechle wielkie ptaszysko brrrrrrrrrrr, tylko pazurki jej z pyska wystawaly, poddusic musialam, bo bez rekawiczek bylam i nie bardzo mialam ochote na bliskie spotkanie trzeciego stopnia z rozkladajacym sie chyba gawronem (opierzony lekko byl juz), oddala, nawet nie patrzylam co to dokladnie bylo, ale zapach unosil sie koszmarny. Dzis podalam jej rano dwie. Ciekawa jestem, czy u Baski zarlocznej zdadza egzamin te tabletki. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 12:42
|
|
|
Moje pieski otrzymują to od jakiegoś tygodnia.
Przetestowałam w sobotę Anabelę, największego śmiecio i gówno jada.
Przykro mi ale na moje psy one nie działają.
Anabela nie tylko zjadła ale póżniej było ocieractwo o ten wspaniały zapach. Brrr
Lepiej sobie tego nie przypominać. |
|
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 21:02
|
|
|
jesli ktos zna jakis cudowny srodek na to "ocieractwo" o smierdziuchy to.... ja poprosze |
 |
|
|
|
 |
|