|
USZY - Higiena bassecich uszu |
| Autor |
Wiadomość |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 08:36
|
|
|
| W aptece i dodatkowa korzysc,ze i pyszczek,chrapki mozna tym przemyc,jak sie przebarwienia robia,co mi tez Dorota doradzila(jeszcze go w Borasolu nie upralam,tylko prewencyjnie przemywam to i owo,jak doradzilas :wink: ) |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 09:57
|
|
|
| Dzięki :grin: .Zaopatrzę się w ten "cud środek" co i dla ludziów i dla psów się nada.Czasami właśnie proste rzeczy są najlepsze .Jeszcze raz dzięki. |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 11:45
|
|
|
Wcześniej gdzieś pisałam już o tym,
właśnie tym Borasolem kazał mi weterynarz smarować fafle Gustawa, te powiększone, i już 2 tydzień smarujemy i są efekty, przynajmniej nie są tak zaczerwienione, zaognione jak były. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 19:52
|
|
|
Ja też nabyłam dzisiaj dużą flachę. Będę przemywała specyfikiem podgardla, tam jest napisane, że ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, może się sprawdzi.
Zaczynam testowanie od dzisiejszej toalety wieczornej :grin: |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 20:54
|
|
|
| Wstyd sie przyznac, ale ja nie czyszcze prawie wcale. Przemywam tylko, jesli zaczynaja "tracic", a to rzadkosc. Do tej pory odpukac nie mielismy problemow z uszami, jedno zapalenie w calej prawie 4-roletniej karierze. Ale plynik przy okazji zakupie, bo za to mamy czasem problem z pyskiem na brodzie. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 22:35
|
|
|
| Ja tyż głównie ze względu na brodę Besty zaopatrzę sie.Od jutra smarujemy :grin: |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 19:16
|
|
|
Moje dzisiaj będą wypucowane na błysk
Zakupiłam płyn - 200 ml za całe 3,5 :shock: ziko oczywiście
Już nie będę pisać ile płacę u weta |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
agacix

|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 11:02
|
|
|
| besta napisał/a: | | Ja tyż głównie ze względu na brodę Besty zaopatrzę sie.Od jutra smarujemy :grin: |
A co z brodą się dzieje że stosujecie do brody? |
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 12:12
|
|
|
| Nasza drapie sie czasem o kant stolu, zaczerwieniona troche czasem jest dolna szczeka. Pewno od sliny. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 13:29
|
|
|
Besta ma alergie pokarmową nie toleruje np.pszenicy,ale wiadomo jak to jest czasem coś ukradnie czasem wyjojczy( )no a potem swędząca wysypka najczęsciej na brodzie właśnie. |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 14:15
|
|
|
| U mnie Mańka ma częst zaczerwienione podgardle, niby nic, ale paskudnie wygląda, właśnie ten płyn kupiłam do przemywania podgardla. Może trochę wysuszy . Latem jest lepiej, bo wietrzy sobie skórę, zimą są zaczerwienienia. |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 17:25
|
|
|
| Tyż kupiłam ten Borasol - czyli kwas borny. Bendziem smarować bo mi Nikodem zaczął uchem trzepotać. |
|
|
|
 |
agacix

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 15:43
|
|
|
| W powiedzcie mi czy zalewacie całe uszy tym borasolem tak ażeby wytępić swędzące grzyby? |
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 16:46
|
|
|
| agacix napisał/a: | | W powiedzcie mi czy zalewacie całe uszy tym borasolem tak ażeby wytępić swędzące grzyby? |
Jak całe uszy
Wlewa się 0,1 - 0,5 ml do jednego uszka.
Pies i tak to wytrzepie.
Po 15-30 min przetrzeć małżowinę watką. |
|
|
|
 |
agacix

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 13:37
|
|
|
| Dorti napisał/a: | | agacix napisał/a: | | W powiedzcie mi czy zalewacie całe uszy tym borasolem tak ażeby wytępić swędzące grzyby? |
Jak całe uszy
Wlewa się 0,1 - 0,5 ml do jednego uszka.
Pies i tak to wytrzepie.
Po 15-30 min przetrzeć małżowinę watką. |
No bo słyszeliśmy że można też zalewać uszy całkowicie celem wypłukania :shock: |
|
 |
|
|