Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 21:34 BUBA w nowym domku
Witajcie ponownie . Już możecie nas troszkę kojarzyć z powitań, ale jako , że Bubus zadomowił się u nas to i my postanowiliśmy się zadomowić na forum:).
U Bubolka wszystko świetnie, przyjechał do nas z zapaleniem spojówek, ale dostał kropelki ze świetlika i antybiotyk dicortinett ( o ile czegoś nie pokręciłam) i już ma piękne, blade ślepka. Jeśli chodzi o charakter, to Buba jest prawdziwym aniołkiem - załatwia się tylko na spacerach, nie podsikuje w domu, niczego, co mu nie wolno, nie gryzie, jest w dobrym kontakcie z naszymi szczurkami, nie wyje, nie szaleje podczas jazdy samochodem... Prawdziwy basset idealny . Oczywiście, i na całe szczęście, jest totalnym szaleńcem, wulkanem energii. Wszędzie go pełno i nieustannie słychać tupot pazurków o panele, za to jak śpi- to śpi jak kamień. Jako typowy basset ciągle jest spluty, ciągle nienażarty, można z nim robić dosłownie co się chce.. Za to jak napadnie go leń, to tylko " tu mnie zanieś, tam mnie podrap". Przy misce preferuje pozycję siedzącą, o ile nie leżącą. Na spacerkach trochę szarpie oraz... boi się plakatu kobiety na witrynie sklepowej, za każdym razem gdy go mijamy podczas spaceru pojękuje, pofukuje i trzeba go przekonać, że to nie jakiś straszny wielkolud:). Jeśli chodzi o komendy, to już rozumie słowo "nie". potrafi siadać i warować . Cud, miód i orzeszki. A oto Bubuś podczas snu etc.:
Ostatnie zdjęcia przedstawiają jedno z ulubionych miejsc Bubusia, w którym lubi sobie polegiwać ...chwilami, jednak nie jest to jego właściwe legowisko .Mianowice... Bubek obrał sobie za swoje lokum fotel nakryty specjalnie dla niego kocykiem blisko okna, z którego uwielbia wyglądać co chwila. Zawsze, gdy wracam z uczelni, a narzeczony z pracy, już z drugiego końca ulicy słyszę jak Bubek głośno szczeka, a w oknie widać jego słodki łebek:). Niestety, z racji tego, że zdjęcia robię telefonem a nie aparatem i nie zawsze mam dobre światło, to na razie nie byłam w stanie zrobić zdjęc Kłapoucha przy oknie.
Za błędy, jeśli są, przepraszam.
Pozdrawiamy Bubuś i reszta
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 22 Lut, 2012 12:52, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 22:02
Witaj Angelika.
Widać, że jest poprawa w achowaniu Bubusia.
Zapraszamy, piszcie, pytajcie.
Bubuś jest bardzo ładny, jako super, wybieram zdjecie pierwsze, super pozycja
Śliczny jest :grin:
Żeby zdjęcia były lepiej widoczne , większe, jak wstawiasz z "fotosika" to zacznij od "moje zdjęcia", później jak już zapiszesz odpowiednie zdjęcie to pod spodem jest napis "pobierz pozostałe kody" jak już pobierzesz to skopiuj takie co jest napisane, że na forum i 500 coś tam i wklej na bassety i wtedy zdjęcie będzie duże.
A jeszcze, pięknego legwanka macie :grin:
Tak, poprawa jest ogromna:) Musiała się psina przyzwyczaić, uspokoić. W końcu to duży cios, zmiana domku, otoczenia, rozdzielenie z dotychczasowymi czworonożnymi... Ze mnie taka panikara jest, więc musiałam sobie pohisteryzować na początku...:) Dziękuję bardzo za opis wstawiania zdjęć z fotosika, jeśli o to chodzi, to zupełnie się na tym nie znam
Piekny pies, fajnie, ze nie sprawia Wam klopotu. Pewno wie, ze mial duzo szczescia, ze do Was trafil. Trzymamy kciuki, coby taki grzeczny pozostal. On teraz ma na imie BUBA ?
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum