Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 14:40
BUBA w nowym domku
Autor Wiadomość
AnonymeNails 

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 21:34   BUBA w nowym domku

Witajcie ponownie :) . Już możecie nas troszkę kojarzyć z powitań, ale jako , że Bubus zadomowił się u nas to i my postanowiliśmy się zadomowić na forum:).

U Bubolka wszystko świetnie, przyjechał do nas z zapaleniem spojówek, ale dostał kropelki ze świetlika i antybiotyk dicortinett ( o ile czegoś nie pokręciłam) i już ma piękne, blade ślepka. Jeśli chodzi o charakter, to Buba jest prawdziwym aniołkiem - załatwia się tylko na spacerach, nie podsikuje w domu, niczego, co mu nie wolno, nie gryzie, jest w dobrym kontakcie z naszymi szczurkami, nie wyje, nie szaleje podczas jazdy samochodem... Prawdziwy basset idealny :) . Oczywiście, i na całe szczęście, jest totalnym szaleńcem, wulkanem energii. Wszędzie go pełno i nieustannie słychać tupot pazurków o panele, za to jak śpi- to śpi jak kamień. Jako typowy basset ciągle jest spluty, ciągle nienażarty, można z nim robić dosłownie co się chce.. Za to jak napadnie go leń, to tylko " tu mnie zanieś, tam mnie podrap". Przy misce preferuje pozycję siedzącą, o ile nie leżącą. Na spacerkach trochę szarpie oraz... boi się plakatu kobiety na witrynie sklepowej, za każdym razem gdy go mijamy podczas spaceru pojękuje, pofukuje i trzeba go przekonać, że to nie jakiś straszny wielkolud:). Jeśli chodzi o komendy, to już rozumie słowo "nie". potrafi siadać i warować :) . Cud, miód i orzeszki. A oto Bubuś podczas snu etc.:

Ostatnie zdjęcia przedstawiają jedno z ulubionych miejsc Bubusia, w którym lubi sobie polegiwać ...chwilami, jednak nie jest to jego właściwe legowisko :) .Mianowice... Bubek obrał sobie za swoje lokum fotel nakryty specjalnie dla niego kocykiem blisko okna, z którego uwielbia wyglądać co chwila. Zawsze, gdy wracam z uczelni, a narzeczony z pracy, już z drugiego końca ulicy słyszę jak Bubek głośno szczeka, a w oknie widać jego słodki łebek:). Niestety, z racji tego, że zdjęcia robię telefonem a nie aparatem i nie zawsze mam dobre światło, to na razie nie byłam w stanie zrobić zdjęc Kłapoucha przy oknie.

Za błędy, jeśli są, przepraszam.

Pozdrawiamy Bubuś i reszta ;)
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 22 Lut, 2012 12:52, w całości zmieniany 3 razy  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 22:02   

Witaj Angelika.
Widać, że jest poprawa w achowaniu Bubusia.
Zapraszamy, piszcie, pytajcie.
Bubuś jest bardzo ładny, jako super, wybieram zdjecie pierwsze, super pozycja

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 22:07   

Śliczny jest :grin:
Żeby zdjęcia były lepiej widoczne , większe, jak wstawiasz z "fotosika" to zacznij od "moje zdjęcia", później jak już zapiszesz odpowiednie zdjęcie to pod spodem jest napis "pobierz pozostałe kody" jak już pobierzesz to skopiuj takie co jest napisane, że na forum i 500 coś tam i wklej na bassety i wtedy zdjęcie będzie duże.
A jeszcze, pięknego legwanka macie :grin:

AnonymeNails 

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 22:58   

Tak, poprawa jest ogromna:) Musiała się psina przyzwyczaić, uspokoić. W końcu to duży cios, zmiana domku, otoczenia, rozdzielenie z dotychczasowymi czworonożnymi... Ze mnie taka panikara jest, więc musiałam sobie pohisteryzować na początku...:) :oops: Dziękuję bardzo za opis wstawiania zdjęć z fotosika, jeśli o to chodzi, to zupełnie się na tym nie znam :)

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 10:09   

Piekny pies, fajnie, ze nie sprawia Wam klopotu. Pewno wie, ze mial duzo szczescia, ze do Was trafil. Trzymamy kciuki, coby taki grzeczny pozostal. On teraz ma na imie BUBA ?

AnonymeNails 

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 13:04   

Tak :roll: - Buba, Bubuś, Bubolek etc.

Buba 

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 15:38   

Buba wita Bubę :mrgreen: :!: :!:

AnonymeNails 

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 15:44   

A to zaskakująca informacja :mrgreen: :twisted: Wita Buba Bubę :lol:

Nadia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 23:26