Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pon 25 Sty, 2010 10:50
BADI / GUCIO PILNA ADOPCJA-pies do uspienia/TM
Autor Wiadomość
Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010 10:32   

:evil:

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Sty, 2010 10:37   

Agataw-widocznie nie dokładnie czytałaś o psie, bo zarówno Agata jak i Lucyna wyjaśniały gdzie jest pies. Pies pojechał ze Zgorzelca do Cieszyna, do domu behawiorysty. W Cieszynie też był operowany.
Owszem były plany przewiezienia go później do Warszawy, ale to wszystko jest dokładnie opisane przez Lucynę.
Nie po to Was prosiłam o radę żeby teraz snuć domysły kto z kim, jaki spisek itp.
Chodziło mi dokładnie o to żeby zmusić babę do oddania dokumentacji psa (operacja, sekcja, badania), a nie o to żeby robić na forum zamieszanie.
Rowież chodziło mi o to żeby w razie czego przestrzec ludzi przed niekompetencją tej lekarki.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Sty, 2010 10:59   

Ooo, pisałyśmy równocześnie z Lucyną, więc wszystkie niejasności są już wyjaśnione .

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010 22:58   

:evil:

Uszesa

Wysłany: Nie 31 Sty, 2010 15:11   

Ja przepraszam, ze zabieram głos, ale sprawa Badiego bardzo mnie przejęła i w ogole zszokowała, dlatego pozwalam sobie na dwa pytania, właściwie nie wiem tak naprawdę, czy są na nie odpowiedzi.
Z tego co zrozumialam, to pies byl operowany w jakiejs przyschroniskowej lecznicy. Jeśli dobrze zrozumiałam, to pytanie jest, dlaczego nie przewieziono go do "normalnej" (przepraszam za słowo) lecznicy? - nie chcę tu generalizowac, ale wiadomo, że w lecznicach przyschroniskowych zabiegi takie jak kastracja przeprowadza się "tasmowo" i profilaktyka przedzabiegowa taka jak np. badanie ogolne krwi to nie standard.
A drugie to nawet jesli byla to taka a nie inna lecznica, to zdaje mi się, ze opiekun oddający psa na zabieg (a jak doczytałam był to pan z doswiadczeniem) nie zadbał o przeprowadzenie standardowych badań przed zabiegiem, tzn. nie zapytał o nie, nie prosił o nie czy się ich nie domagał. A wynika z tego, że tak było.

Tych 2 spraw nie pojmuję do końca.

Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz do tematu