Przesunięty przez: Asia i Basia Sro 22 Wrz, 2010 07:41 |
takie pytanko ... |
Autor |
Wiadomość |
Kamoos

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:55 takie pytanko ...
|
|
|
Zawiodłam sie dzisiaj troszke na weterynarce ,tak mi to leży na serduchu że muszę o tym napisać ...
Moja Miśka (owczarek kaukazki) ,jest ze mną od 2002 roku ,zabrałam ją od gościa który miał pseudohodowle ,mieszkała od szczeniaka pod gołym niebem ,była bita ,kopana i Bóg wie co jeszcze ,to co przeszła w pierwszych trzech latachswojego życia zaczęło wychodzić póżniej. Problemy ze stawami ,reumatyzmem itd. Sunia jest tak wierna i kochana ... Jakis czas temu Miśka zachorowała na ropomacicze , ma tak słabe serduszko że nie nadawała sie do operacji ,była leczona ale jak wiadomo ropomaciczego nie da sie wyleczyc można tylko zaleczyć ... do tego dochodzi ból kości i stawów . Od kilku dni sytuacja bardzo sie pogorszyła ,od dwuch dni ja i mój ojciec wynosimy Miśkę na dwór bo bidula nie ma sił ustać na bolących nogach ,lepiej było by gdyby załatwiła sie w domu ale psina ma zakodowane że załatwia sie na dworze i trzyma tak długo aż się ją wyniesie . Serce boli jak sie na nia patrzy, to duży pies wiec nie bede ja pakowac do samochodu w tym stanie ,pojechałam do mojej weterynarki nie było jej ale była jej koleżanka prosiłam by przyjechała na wizytę domową ,do weterynarza mam jakieś 18 km chciałam ja przywieżć i odwieżć spowrotem Pani doktor odmówiła ... przepisała tabletki przeciwbólowe i kazała sie skontaktowac z poniedziałek z moja weterynarką . Może ja jestem dziwna i za dużo wymagam ale pies cierpi ... Powiedzcie co sądzicie o takim zachowaniu bo ja jakos nie moge tego "przełknąć " . |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:58
|
|
|
Kamos nasz wet przyjeżdża zawsze kiedy poproszę
oczywiście płacę więcej za wizytę domową
niedawno był zaszczepić moje psy,
a swoją drogę co by zrobiła pani wet.gdybys miala np.konia |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 16:26
|
|
|
Helenko, nie czekaj, poszukaj w internecie lekarza który jeździ na wizyty domowe, poszukaj najbliżej siebie, dzwoń i umawiaj się.
Jeżeli sunia ma ropomacicze to musisz ją operować, niezależnie od stawów.
Ja straciłam moją pierwszą bassetkę z powodu ropomacicza, bo czekałam, a wet nie chciał operować aż....było za późno.
Dzwoń po wetach i proś o wizytę , niech podadzą natychmiast suni leki, może antybiotyk, bo nie wiadomo dlaczego jest taka słaba, a może własnie z powodu ropomacicza. Musi ją obejrzeć lekarz i zadecydowac co leczyć najpierw, co ważniejsze.
Suni w takim stanie nie powinnaś wozić, na pewno znajdzie się ktoś kto przyjedzie.
Zadzwoń może do Grzesia lub Magdy od Fania, oni są ze Śląska może coś podpowiedzą. |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 16:35
|
|
|
Nie będę czekać . Gosiu sunia nie przezyje operacji bo ma za słabe serce ,ona ma jakieś 11/12 lat . Ona ma popuchniete stawy i dlatego nie potrafi utrzymać sie na nogach bo ja boli wszystko. Ściągne jakiegos weta do domu choćbym miała ruszyc ziemie . |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 16:37
|
|
|
Trzymam kciuki Helenko, wet będzie wiedział jak jej pomóc. |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 16:47
|
|
|
Ona od dawna była leczona na stawy,teraz choroba sie rozwinęła i obawiam sie że tutaj będzie tylko jedno wyjscie ... ech narazie staram sie o tym nie myśleć :cry: |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 16:58
|
|
|
ja miałam tak samo z moim owczarkiem
jak leki juz nie pomagały to musielismy mu pomóc
odejść bo strasznie cierpiał ,miał 12 lat:cry: :cry: |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 17:12
|
|
|
Bądź jednak dobrej myśli. |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 20:09
|
|
|
Helenka, trzymaj się, daj znać jak będzie po wizycie co z Miśką :cry: |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 20:34
|
|
|
Spisałam kilka numerów z internetu jutro od rana będę dzwonić . Nakarmiłam Miśkę byliśmy teraz na dworze ,siku i kupkę zrobiła dałam jej tabletkę mam nadzieję że prześpi do jutra. Jutro dam znać co i jak . |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 20:35
|
|
|
Trzymajcie się, czekamy na wieści jutro. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:37
|
|
|
Trzymajcie się Helenko, za dużo u Ciebie jedno po drugim, sterylkę przezywałaś i teraz.
Trzeba być dobrej mysli, a suni dobry sen dobrze zrobi. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 22:32
|
|
|
Ano za dużo ,niby byliśmy przygotowani na to że choroba Miśki się rozwinie ale teraz wiem że na coś takiego nie można się przygotować :cry: Dziękuję za ciepłe słowa . |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Nie 21 Lut, 2010 14:18
|
|
|
Jutro przyjedzie do nas weterynarz ,bo dzisiaj jest poza miastem. Nie szukam dalej bo Miśka dzisiaj czuje sie minimalnie lepiej -oczywiście jest na silnych lekach przeciwbólowych. Nie miałam pojęcia że weterynarze robia taki problem z wizyty domowej ,brak słów poprostu . Zrobiłam dzisiaj parę zdjęć mojej bandzie wkleję je do wątku Mony. |
|
|
|
 |
|