Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
do administratora
Autor Wiadomość
Magda i Rudolf 

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 08:20   

Cos dziwnego stalo sie w moim profilu, od wczoraj dostaje powiadomienie na poczte onet o odpowiedziach w tematach w ktorych ja pisalam. Nigdy tego nie mialam , weszlam w moj profil a tam jest zaznaczona funkcja o powiadomieniach :shock: Nie wiem jak to sie stalo by ja raczej nic nie zmienialam, oczywiscie zmienilam to na NIE, ale powiadomienia dalej dostaje, jest to dosc klopotliwe bo na poczte przychodzi bardzo duzo powiadomien, co zrobic?

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 16:17   

Magda i Rudolf napisał/a:
...od wczoraj dostaje powiadomienie na poczte onet o odpowiedziach w tematach w ktorych ja pisalam...

To ja zrobiłem :oops: - czyli poczta działa :) Dziwnie tylko działa skoro po odznaczeniu dalej dostajesz powiadomienia - coś się z tym dziwnego dzieje, ciekawe tylko u ilu użytkowników. Ja mam tak zaznaczone i dostaje powiadomienia bo chcę - myślałem że tak każdy lubi - bo nie wchodząc na forum wiem kiedy ktoś napisze w interesującym mnie temacie. Jest też taka opcja gdzie można samemu wybrać które tematy chce się śledzić - czyli otrzymywać powiadomienia, niezależnie od tego czy się w nich coś pisało czy nie - tzw. śledzenie odpowiedzi - jeśli nie chcesz otrzymywać powiadomień z niektórych tematów to zaznacz przy nich "przestań śledzić..." i wtedy maile nie będą przychodzić. Jeśli nie chcesz wcale dostawać to pozostaw jak jest odznaczone w profilu i poczekaj aż onet "zaskoczy" i przestanie wysyłać ;)
Jak się będą powiększać problemy z działaniem powiadomień i PW to spróbujemy na jakiś czas zmienić styl na standartowy żeby sprawdzić czy to nie jego wina.
Pozdrawiam
K.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 19:16   

Ja od początku dostaję na maila powiadomienia o wszystkich odpowiedziach w tematach gdzie pisałam. Wcześniej, przy poprzednim programie też tak miałam. O prywatnych wiadomościach też dostaję powiadomienie na maila.
Jedyne co to jak mam prywatną wiadomość to nie widzę tego na forum, wcześniej" świeciło" się PW na inny kolor.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 07:48   

Nigdy nie miałam problemu z pw a teraz i mnie dopadło.
Nie otrzymuję powiadomień o nadejściu prywatnej wiadomości ani na skrzynkę ani na forum (brak okienka z info) :sad:
Próba sprawdzająca wykonana - nie działa.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 05:43   

Krzysiu

szperając po forum znalazłam takie kwiatki, dziwnie to wygląda.
Ja nie wiem jak to ugryźć, żeby formalnie i estetycznie było dobrze, podsyłam linki

http://forum.bassety.net/...ighlight=#14542

http://forum.bassety.net/...ighlight=#13654

http://forum.bassety.net/...ighlight=#13374

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 07:59   

Szkoda, że tych zdjęć nie widać, bo to kawałek historii forum. Nie wiadomo w jaki sposób Hubert te fotki zamieszczal, pewnie nie ma ich już na serwerze i dlatego są niewidoczne.

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 08:30   

gocha napisał/a:
Szkoda, że tych zdjęć nie widać, bo to kawałek historii forum. Nie wiadomo w jaki sposób Hubert te fotki zamieszczal, pewnie nie ma ich już na serwerze i dlatego są niewidoczne.

Wiadomo jak je umieszczał - wystarczy zrobić na jakimś jego poście "cytuj" i pokazują się wszystkie linki do zdjęć. Ale pewnie usunął je z tamtego serwera.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 09:10   

Witam
Co cóż - ja wielokrotnie o tym pisałem - zamieszczać fotki na forumowym FTPie a nie na serwerach zewnętrznych bo tak to się kończy (zazwyczaj). Może to autor sam usunął, może serwer wykasował automatycznie - nic na to już nie zrobimy - zdjęcia przepadły i koniec :( Co do samych tematów to jedyne co można zrobić to pousuwać "puste" posty, a żeby nie wyglądało to dziwnie to można jeden post w temacie zostawić i wpisać w nim - zdjęcia usunięto - czy coś w tym stylu.
A gdyby to było na serwerze bassety.net to ani autor, ani serwer by fotek nie usunął. Zresztą wystarczy przejrzeć np. moje zdjęcia od początku - są wszystkie ( a przynajmniej powinny być ;) )
Swoją drogą - ciekawe miejsce na fotki - serwer redglob.com nie jest serwerem do umieszczania fotek, więc albo Hubertus miał tam jakieś "chody" i już ich nie ma albo zmienił się właściciel i profil serwisu - może dlatego zdjęcia znikły...
Pozdrawiam
K.
P.S.
Bogusiu jeśli byś miała problem z porządkowaniem to daj znać to pousuwam co trzeba...
K.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 09:15   

Krzysiu,
proszę zrób to Ty,
bo ja mogę za bardzo uporządkować, :lol:
a teraz jestem taka zalatana, zabiegana

dziękuję :wink:

Krzysiek 
Admin