Kochani moi. Mam cudo suczkę Adelkę ,mam piękny ogród. Czasami w mym pięknym ogrodzie,wśród kwitnących kwiatów goszczę Moją Adelkę. Przechodzi wtedy małe tornado- nie martwię się tym, naprawdę,słowo daję.Jeżeli kochasz, tą wspaniałą suńkę to wszystko wybaczysz i zapomnisz. Ja , mój mąż, maja Babcia tak postępujemy. Mam Adelkę dopiero kilka miesięcy i napewno nie zmienię zdania na ten temat. Jestem szczęściarą ,że ma Adelkę. Pozdrawiam Jola
Jest taki post "Basset musi - przeczytaj zanim kupisz basseta:, czy coś takiego
i tam właśnie napisałam, że basset musi wykopać wszystko co właśnie się posadzi... dlatego już nie sadzimy ogródka i mamy dosłownie kilka kwiatków
Ale z tego postu widzę, że nie tylko moja RAJZA nyra po ogródku... hehe... Wykopie, zakopie a na końcu się jeszcze położy szczęśliwa, że mogła pomóc... Ale jak tu patrząc na jej minę, można by ją skrzyczeć... A z komend to najlepiej rozumie "MASZ" ... usłyszy nawet z odległości kilometra Inne za to słyszy kiedy chce i kiedy ma w tym interes... Ale to jest cały basset... Oczywiście zanim się na nią zdecydowaliśmy bardzo dużo czytaliśmy o tej rasie i nigdzie nikt nie napisał, że będzie łatwo hehe... Nasza Królowa umie jeszcze "SIAD" i "DAJ GŁOS", a na "STÓJ", "ZOSTAW", "WRACAJ", czy "DO DOMU" reaguje zawsze odwrotnie... A najlepsze jest to, że ona dobrze wie, o co chodzi i w robienie na przekór ma super zabawę... Boi się natomiast bardzo obcinania pazurków i zastrzyków... Jak mąż wyciąga tylko strzykawkę, już ucieka ze schowana pupą... (niestety zastrzyki musi brać regularnie).
Wydaje mi się, że jak ktoś chce bić ścierką baseta, czy go karać poprzez zostawianie na całą noc na dworze, tak naprawdę nie przemyślał decyzji o kupnie akurat tej rasy... Ale jak widać bardzo inteligentny basset się trafił i pomoże swojemu Pańciostwu w swoim wychowaniu i pokochają ją miejmy nadzieję, za jej zalety, które bez wątpienia zatuszują wszystkie wady...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum