Poznań wystawa |
Autor |
Wiadomość |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2005 18:46
|
|
|
Dariusz napisał/a: | Mam wrażenie ,że w dniu dzisiejszym sędzinie- rasa basset hound była całkowicie obca..... |
niestety Dariuszu, takie rzeczy się zdarzają... zbyt często...
i nie tylko w rasie basset hound! a kto sędziował? i jakie wogole były wyniki? ma ktoś całą stawke??? no i fotkiiii!!!! plose  |
|
|
|
 |
Evika
Evika

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 769 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2005 18:57
|
|
|
witam ,no coz ..sedziowala p.Magdalena Musiał ...a fotki - ma na pewno Buba.. musze sie pozbierac to napisze szczegoły .. w rezultacie bałaganu na ringu dostalam np. karte oceny suni z II lok. z klasy posredniej / uwaga z wpisanym cwc !!!!/ szok! teraz musze prosic o moje papiery oddzia; poznanski ... |
_________________ bassety -moje tygrysy kochane .... |
|
|
|
 |

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 08:44
|
|
|
Evika napisał/a: | .. w rezultacie bałaganu na ringu dostalam np. karte oceny suni z II lok. z klasy posredniej / uwaga z wpisanym cwc !!!!/ szok! teraz musze prosic o moje papiery oddzia; poznanski ... |
no to akurat nie jest wina sędziego czy też wynik jego (jej) niewiedzy lecz raczej wina sekretarza, który zapewne zwyczajnie pomylił papiery
ale fakt, teraz czeka Was odkręcanie tego wszystkiego...chociaż, Evika - nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Wy macie czyjąś kartę? to znaczy że ktoś ma Waszą, a może by tak zwyczajnie się wymienić? |
|
|
|
 |
agnieszka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 08:51
|
|
|
mY bylismy z Lunką również na wystawie, ale czysto towarzysko. Prawdę mowiąc bylismy pod wrażeniem, wszystkich bassetów ( były sliczne i każdy w swoim rodzaju). Nie mielismy takich spostrzeżeń jak inni, może poprostu dlatego, ze niebraliśmy udziału i nie wchodziliśmy na ring.. Lunka na poczatku była strasznie stremowana, az jej nie poznawaliśmy, ale później już się oswoiła i było ok!!!!!!!!
Nie mogłam prawde mówiąc rozpoznac balleroników z forum i ich włascicieli z wyjąctkiem Groszka i Festivala
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Evika
Evika

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 09:20
|
|
|
a propos karty !!
Karte ja mam oryginal kogos innego ,ten ktos ma jej kopie / czyli kopie swojej/ a ja nie mam wcale !!
natomist nie iwem czy zwrocilas Kasiu uwage na fakt wpisania cwc dla suni z II lokata !!!
Pozdrawiam
A Lunka jest sliczna !! |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 12:42
|
|
|
Witam po długiej przerwie, wiem że początek nie na temat, ale chciałam podziękować Asi i Ewie od Matyldy i innym za troskę o mnie.
Dziewczyny - wszystko jest ze mną ok. jestem zdrowa. Jedyne co to taka ilość roboty mnie zawaliła, że nie wiedziałam w co ręce włożyć, ale już się prawie ze wszystkim uporałam :thx Przepraszam, że się nie odzywałam :?
A teraz już na temat.
To co napisał Dariusz to święta prawda :!:
Ja byłam w szoku. Mimo tego, że Grosio zdobył złoto i CWC :thx i jestem z tego powodu bardzo zadowolona, to szokiem było dla mnie ocenianie pozostałych bassetów. Może ja się nie znam :?
Ale jeden z bassetów, który dla mnie miał rażącą wadę wygrał młodzież :shock: A przy tym wygrał z przepiękną suką, która spokojnie by mogła wygrać całą rasę. To była dla mnie jakaś jedna wielka pomyłka i :shock:
Każdemu podoba się coś innego i sędziom również, ale jeśli pies mocno odstaje od wzorca to przy tak fantastycznej konkurencji nie powinien tym bardziej wygrać :shock:
Poza tym nie dyskryminując innych wystaw - Poznań to nieprzeciętna wystawa i coś takiego właśnie tu, na tej właśnie wystawie :shock:
Jednej z przepięknych suk, sędzina wpisała w kartę oceny - .....za luźne palce. Przepraszam, ale ja we wzorcu o czymś takim nie czytałam jak palce, ale o ogonie jaki powinien mieć basset tak.
A co do ogonka, to mój Grosio przed wejściem na ring go opuścił
Pani sędzia kazała mi go puścić z ringówki i rozbawić aby biegał swobodnie po zielonym dywaniku, ale jak na złość Grosio był tak zaspany jak to Darek określił :lol: , że miał w nosie zabawę.
Po zejściu z ringu ogonek pięknie się uniósł i Grosio zaczął bawić się z Gustawem i innymi bassetami Kochany mój niuniuś Pańcia dmuchała 300 km a chłopczyk taki numer wywinął :wink:
Kochane moje maleństwo
Omen zadebiutował i ............ dostał swój pierwszy pucharek.
Został najpiękniejszym szczenięciem w rasie cocker spaniel angielski. Był porównywany jeszcze z dwoma innymi szczeniętami.
Sędzina była nim zachwycona - powiedziała, że Omen jest wyjątkowy :!: Że jest przepiękny, i jeśli będzie dalej tak się rozwijał to wyrośnie z niego cudo :!:
To było bardzo miłe :thx
Buba - dawaj zdjęcia :!: |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 13:07
|
|
|
Ja najbardziej byłam zdziwiona dwoma ocenami, zdziwiona to mało - zszokowana to odpowiednie słowo :!:
res.CACIB i Zwycięstwo Młodzieży.
To było baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziwne ocenianie, bardzo dziwne :?
Ale pewnie się nie znam :wink: |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 14:25
|
|
|
Witaj w klubie Agato-"tych co sie nie znają" :wink: :wink: :wink:
Wygrana w psach powinna byc całkiem inna :!: :!: :!:
O sukach nie wspomnę-aby nie byc posądzony o stronniczość!!!!!!!!!!!!
Ale faktycznie człowiek mało co sie zna...........hahahah
Ta sędzina ma kapitalne przebłyski w sędziowaniu-ale wczoraj tego błysku u niej zabrakło -a szkoda!!!!!
Zobacz na naszym ringu nie było wogóle braw-czy to przypadek?????Chyba jednak nie!!!!!!!!
Pozdrawiam |
|
 |

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 15:01
|
|
|
Evika napisał/a: | nie iwem czy zwrocilas Kasiu uwage na fakt wpisania cwc dla suni z II lokata !!! |
zwróciłam, zwróciłam, właśnie o tym pisałam, że to raczej nie jest wynik niewiedzy sędziego lecz nieuwagi sekretarza - pochrzanił karty przy wypisywaniu, CWC wpisał na karte tamtej suki i źle wydał dokumenty - u mnie na ringu takie rzeczy też często sie zdarzały, tyle że zwykle ludziska przychodzili po ocenie "tu chyba zaszła jakaś pomyłka" i wszystko udawało się odkręcić.
A wiesz... hi, hi... sama kiedyś wpisałam "NSwR" psu, a suni "Najlepszy pies" ... no cóż, nikt nie jest doskonały! na szczęście państwo odkręcili co ja pokręciłam! |
|
|
|
 |
Evika
Evika

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 15:33
|
|
|
Kasiu,masz racje -nikt nie jest doskonały ,oczywiscie z tym cwc to nie chodzilo o sedzine ! Tylko akurat na tym ringu gospodarz byl do .... kitu ,stad cale zamieszanie.. ale zle to swiadczy o randze wystawy .. prawda ?? |
|
|
|
 |

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 22:45
|
|
|
Evika napisał/a: | .. ale zle to swiadczy o randze wystawy .. prawda ?? |
prawda, zgadzam się!
ale, ale, tak piszecie to to, to tamto, i, że na przykład :
Agata napisał/a: | jeden z bassetów, który dla mnie miał rażącą wadę wygrał młodzież A przy tym wygrał z przepiękną suką, która spokojnie by mogła wygrać całą rasę.(...) jeśli pies mocno odstaje od wzorca to przy tak fantastycznej konkurencji nie powinien tym bardziej wygrać... |
no to ja chce to w końcu zobaczyc!!! gdzie te zdjęcia??? |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 23:46
|
|
|
Kasiu mi "siadł" aparat(kilka zdjęć jest w Cieka......z życia FESTIVALA-liczę na zdjęcia Buby(bo robiła) :lol: :lol: |
|
 |
Buba

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 12:07
|
|
|
Jestem...musiałam się w robocie odkopać z papierów, Muszę Was troszkę rozczarować. Nie mam dobrych zdjęć..ale za to MAM FILMY.
Zaraz prześlę je do admina, a on już na pewno znajdzie sposób na ich umieszczenie i oglądanie na forum.
Mam film z młodzieży/psy bo tam szedł Gustaw i na firmie widać właśnie to odstępstwo od wzorca innego psa.
Uwaga cytat z wzorca rasy zamieszczonego na stronie Klubu Basseta w Polsce
"OGON:
Dobrze osadzony, dość długi, mocny u nasady i zwężający się ku końcowi, na spodniej stronie porośnięty umiarkowaną ilością twardego włosa. W ruchu łagodnie wzniesiony, szablasto wygięty. Nigdy nie zakręcony, ani pionowo noszony"
Zwracam uwagę na "nigdy nie zakręcony"
i cytuję dalej
"WADY:
Wszelkie odchylenia od powyższego wzorca powinny być traktowane jako wady obniżające ocenę w zależności od stopnia ich nasilenia"
No..ja miałam wrażenie że Pani sędzia przeczytała po łebkach wzorzec :shock:
Ale i tak jestem zadowolona z Gustawa! Poszedł po ringu PIĘKNIE. Z postawą troszkę gorzej, ale już NIE SIADAŁ tak często tylko stał. Co prawda musimy popracować nad tylnymi łapami w postawie.
No i nie ma wpisu na karcie "brak obycia wystawowego" Więc dla nas same sukcesy. A że, pani sędzia miała inne gusta/lub ich brak trudno.
Ludzie są tylko ludźmi - newet sędziowie :wink: |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 12:28
|
|
|
No to kto tz.jakie psy wygrały Poznań,wogole napiszcie jakie są wyniki wystawy bo z tego co czytam :shock: to wszyscy bardzo zadowoleni :shock: a jeszcze badziej oburzeni ,nic nie rozumiem |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 14:03
|
|
|
Mirko-pisałem kto wygrał psy i suczki-"tygrysy"pani Rupniewskiej
Buba-Twój "tygrysek"prezentował sie wspaniale-masz racje co do ogona tamtego balerona(przykro mi powiedzieć-pies zasługiwał tylko na ocenę bardzo dobrą-i to jest max.ocena w jego przypadku)jest mi żal tym bardziej,że znamy jego właścicieli.
A sędzina cóż pisałem ................
Ja zrezygnowałem z bycia asystentem-a wzorzec rasy znam-z kolei Evika powinna w przyszłym roku podejść do egzaminu sędziowskiego(i przez to często prowadzimy w domu dyskusje dotyczące rasy naszych "tygrysów"jak i
robimy porównania z wystaw poszczególnych psiaków)
Serdecznie pozdrawiam :thx |
|
 |
|