Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 14:00
Czarna i Ruda czyli BETI i ZORKA :)
Autor Wiadomość
Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 06:27   

Taaaa.... Melka też dziwnym trafem po pojawieniu się u nas Berty wsysa całą zawartość michy, co przedtem było nie do pomyślenia :roll:

Wcześniej jadła jak wróbelek i to nawet rarytasy!!! :roll: :roll: :roll:

Renia, ułoży się, zobaczysz. :grin:

My docieraliśmy się z Bertą kilka miesięcy, a po roku możemy powiedzieć, że mamy NASZEGO basseta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 07:00   

Gocha masz rację mówię Zorce, że jeszcze ja czeka tylko zmiana mieszkania ale zawsze bedzie juz z nami ale piesek jak to piesek tylko patrzy tymi swoimi ślepiami na mnie.

Kilka miesięcy ... mają na dotarcie się dwa :wink:

Zobaczymy co bedzie z Beti przerabiałam już wszystko więc zaprawiona w bojach jestem.

Jak wczoraj jedliśmy obiad to dziewczyny w pewnym momencie zaczeły znów warczeć na siebie.. Ale ostro miały powiedziane "spokój" i "na miejsce" Beti oczywiscie poszła sobie pod swoje łóżko ale Zorka poszła całe dwa kroki dalej i za chwile ponownie zajeła miejsce pilnowacza :lol:

Ale jak jedza swoje jedzenie to miski w innych miejscach i nie łapią się.
Na to jedzenie trzeba uważac i tyle.

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 07:17   

Renia napisał/a:

Na to jedzenie trzeba uważac i tyle.

U nas też trzeba uważać dając jakieś smakołyki, bo młodzi się często zwierają przy takich okazjach. I żeby było lepiej to Arda jest tą prowokującą stroną :roll:
Jak będą tylko takie zwarcia - to luzik :wink: :mrgreen: .

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 18:49   

Wyszłam dziś z wyścigówką i limuzyną na spacer poszłąm na bazarek i zostawiłam psy przed wejsciem wpadłam do mięsnego kupiłam sobie cycocha kurczaka i poszłam z psami na spacer. Na trawniczku puściłam Zorkę ta się pokręciła i w nogi!! takiego dałą dyla,że się ledwo zorientowałam a jeszcze w szoku że Ona tak szybko biegać umie!!
Patrzę gdzie tak gna Ona pod bazarek i co się okazało jakaś świna (bo inaczej tego nazwać nie mogę )wywaliła blachę ciasta na trawnik! i Zorka się do cicha dobrała. Ale skubana zapamiętałą i jeszcze ten sprint.
A terazmusiałm iść na spacer bo Zorka piszczała - kupę się chciało i to na rzadko po cichu!!

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 19:49   

Renia napisał/a:
Wyszłam dziś z wyścigówką i limuzyną na spacer poszłąm na bazarek i zostawiłam psy przed wejsciem wpadłam do mięsnego kupiłam sobie cycocha kurczaka i poszłam z psami na spacer. Na trawniczku puściłam Zorkę ta się pokręciła i w nogi!! takiego dałą dyla,że się ledwo zorientowałam a jeszcze w szoku że Ona tak szybko biegać umie!!
Patrzę gdzie tak gna Ona pod bazarek i co się okazało jakaś świna (bo inaczej tego nazwać nie mogę )wywaliła blachę ciasta na trawnik! i Zorka się do cicha dobrała. Ale skubana zapamiętałą i jeszcze ten sprint.
A terazmusiałm iść na spacer bo Zorka piszczała - kupę się chciało i to na rzadko po cichu!!

Świeżego przecież by nie wyrzucili :evil:

tatar 

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 20:04   

No i się okazuje, że i limuzyna może mieć niezłe przyspieszenie :wink: :grin:

Magda i Rudolf 

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 13:52   

Renia napisał/a:

A ty ja ze smyczy juz puszczasz?Nie boisz sie ze sie zgubi? , przeciez jej nie znasz :roll:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 14:31   

Puszczam zawsze w określonym miejscu.
I sie nie boję.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 16:42   

:!:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:14   

No więc, Zorka postanowiła zdominować i mnie i Artura ( choć ten to przez baby zdominowany na maxa ostatnia nadzieje że jakaś rybka w akwarium jest płci męskiej :cool: ) oszczędza tylko Zuzię :)
Dominację mam potwierdzoną u specjalisty :)
Uznała,że tworzymy stado i chciała się znaleść na miejscu 1 :lol:
cóż.... ma do wyboru 4 albo 5 :cool:

Jak wychodzimy to Zorka tam troszkę płacze ale jak wracamy to nie słychać wycia czy szczekania. Poznaję mieszkanie jak wracam więc jest OK:)

AAA przez ntydzień tylko jeden raz siku w mieszkaniu :mrgreen: nie wiem czy to nie Zorka :roll: bo jak się zapytałam "co to"to Beti sobie usiadła na środku pokoju a ZOrka dała dyla za firankę :cool:

Teraz zabawy dziewczyn nie zaczynają się już od próby dominacji. Choć kiedy Beti zaczepia Zorkę a ta nie ma ochoty na zabawę to szczeka na Beti.

Razem nie śpią choć wczoraj spały obok.
Dziś Zużka prawie wlazała na Zorkę a ta się rozwaliłą do góry nogami i sobie lezała nie przeszkadzało jej oklepywania przez Zuźkę.

A co robicie 2-3. 10?
Ej zadzwonie w pon do Ciebie :razz:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:24   

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:33   

Prawo jazdy zdajesz...dobrze,że daleko mieszkam :razz: :razz: :razz: :mrgreen:

A Zuźkę moższ brać ale tylko naweekend :mrgreen:

Daj mi syganł w pon to oddzwonię z tajnego tel.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:35   

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:39   

Fanfan z rodziną napisał/a:
Renia napisał/a:
Prawo jazdy zdajesz...dobrze,że daleko mieszkam :razz: :razz: :razz: :mrgreen:

te..smarkata..z "szaconkiem" do babć za kółkiem :twisted: :mrgreen:

no cóż mogę powiedzieć ........... przepraszam :razz: