Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 14:00
PLATON - DIABLO Cudeńka i TOLINKA
Autor Wiadomość
Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 07:28   PLATON - DIABLO Cudeńka i TOLINKA

kalamaciej napisał/a:
Witamy serdecznie wszystkich basseciarzy!

2 września 2010 zamieszkał z nami kochany łobuziak Diablo z hodowli "Cudeńka". Dziś wabi się Platon (w końcu ma taki mądry wyraz pyszczka..) Zanim podjęliśmy ostateczną decyzję, musiały minąć trzy długie lata, za to dzisiaj nie wyobrażamy sobie życia bez naszego małego pieszczocha... Jest naszym oczkiem w głowie (a razcej w głowach)i mamy nadzieję, że w przyszłości będzie miał towarzysza lub towarzyszkę zabaw :)

Karolina i Maciej

Nowe fotki Diablo - Platona :wink:

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Pią 11 Mar, 2011 19:17, w całości zmieniany 2 razy  

Paulinx 
Charlotta "Maxxie" Cudeńka.

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 10:44   

ładnie ładnie :wink:

Batus 

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 15:40   

Widzę, że imionka się zmieniają, Platon też fajne :)
Śliczny psiak i jaki ma wielki wybieg! Ciekawe kiedy go przekopie :cool:

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 16:12   

Batus napisał/a:

Śliczny psiak i jaki ma wielki wybieg! Ciekawe kiedy go przekopie :cool:

o tym samym pomyślałam :mrgreen:

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 18:36   

Te jego miny :mrgreen: !!!

troublemaker 

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 18:49   

Zmarszczuch kochany... :) Fajnie bedzie mial :smile:

A najsmieszniejsze: pokazuje Michalowi zdjecia, a on: jaki faaaajny! Moze wezmiemy?

domelcia 

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 18:56   

troublemaker napisał/a:
Zmarszczuch kochany... :) Fajnie bedzie mial :smile:

A najsmieszniejsze: pokazuje Michalowi zdjecia, a on: jaki faaaajny! Moze wezmiemy?

Weronika szybko, szybko :) ponoć Dorti ma jeszcze psiaka ;)

Jeśli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?

Kala
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 20:05   

.. i w tym miejscu chciałabym dodać kilka dzisiejszych fotek z serii "pies kanapowy", nie wiem jednak czy się uda :)

jednak się nie udało :( no szkoda...

Platuś właśnie chrapie sobie słodko na moich kolanach więc dostęp do klawiatury mam ograniczony... Dzisiaj miał jeden z tych swoich bardziej zwariowanych dni ;) miotał się po całym domu, podszczekując na rzeczy martwe i nie martwe (oczywiście jednocześnie podgryzając pancie, a tu po nogawkach, a tu po rękach, a do tego wszystkiego żwawo podskakiwał zahaczając swoimi igiełkami o sznurki przy bluzce...) jednym słowem szaleństwo! w takich przypadkach nawet kanapa nie pomaga (a dodam, że w związku z nadmiarem energii biegałam z nim po dworze jak szalona licząc na uspokajającą moc kanapy po powrocie)... no cóż nasz pieszczoch tak czasami ma ;) hormony szaleją...

Na szczęście choć jest niesamowicie ruchliwy takie dni jak dzisiejszy zdarzają się sporadycznie ;) Generalnie zachowuje się jak na prawdziwego basseta przystało:
z pyska co rusz trzeba wyciągać mu jakieś przedmioty (pety, pestki, papierki, kamienie, gumy do żucia... o gumy do żucia to jest to, ostatnio stanowią jego przysmak...), obgryza wszystko co znajdzie się w zasięgu jego małego słodkiego, pyszczka. Dopilnował też z niezwykłą precyzją by każdy kąt w domu został odpowiednio oznaczony (w końcu on tu rządzi). Pomaga nam przy zmywaniu (działa lepiej niż zmywarka), przy odkurzaniu (skacze na tego huczącego potwora i podszczekując podgryza jego dłuuugą szyję), kwiatki przekopał (więc stoją na krzesłach), zjadł panci sweterek i maciejowe skarpetki, a na pokładach do siusiania zamiast załatwiać swoje potrzeby, wyleguje się w najlepsze.... :) i za to go kochamy :D

aniapiotr 

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 20:44   

kalamaciej napisał/a:
przy odkurzaniu (skacze na tego huczącego potwora i podszczekując podgryza jego dłuuugą szyję), kwiatki przekopał (więc stoją na krzesłach), zjadł panci sweterek i maciejowe skarpetki, a na pokładach do siusiania zamiast załatwiać swoje potrzeby, wyleguje się w najlepsze.... :) i za to go kochamy :D

skąd ja to znam :roll:
Pierwszy raz w życiu stwierdziłam, że chce mieć kwiatki na balkonie i zasadziłam wrzosek, melisę i inne. Melisa została zeżarta jako pierwsza, wrzos wylądował w mieszkaniu (razem z ziemia) i generalnie kwiatki spisane na straty...

A z podkładów już zrezygnowałam...

Kala
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 08:15   

oki dziękuję Aniu za pomoc.. zobaczymy czy sie uda.. wklejam fotki z serii "pies kanapowy" :)

jami.. sweterek panci smakował wyśmienicie, pyszczek lizać :)

ja i mój przyjaciel łoś

nieprawdaż że jestem śliczny?

tak sobie myślę ...

trochę się wstydzę :)

hmmm.. jakby tu zejść?

aniapiotr 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 08:18   

i się udało ;)

Magda i Rudolf 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 08:54   

Jakie to jeszcze malenstwo na tej kanapie wielkiej :mrgreen: Sliczna mordka z niego i rozbojnik jak prawdziwy basset :mrgreen:

domelcia 

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 17:08   

Magda i Rudolf napisał/a:
Jakie to jeszcze malenstwo na tej kanapie wielkiej :mrgreen: Sliczna mordka z niego i rozbojnik jak prawdziwy basset :mrgreen:

jeszcze na wielkiej ;)
jeszcze trochę i będzie ciasnawa ;)
śłiczny Platonku myziaki od Dimiego :)

Jeśli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?

Paulinx 
Charlotta "Maxxie" Cudeńka.

Wysłany: Pią 24 Wrz, 2010 20:48   

ejjj a Platon to sobie sam wchodzi na tą kanapę itd? ;D Bo moja Maxxie jeszcze nie daje rady ;p Ale co się odwlecze to nie uciecze :mrgreen:

Kala
[Usunięty]

Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010 10:13   

hehhe jeszcze nie wchodzi sam, ale stwierdziłam, że mały samobójca z niego... jak tylko się odwrócę skacze z kanapy lądując plackiem na ziemi. Jak to zobaczyłam myślałam, że zawału dostanę! w ogóle rozpiera go energia więc ciągle musimy go pilnować :)

Odpowiedz do tematu