Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Wto 22 Mar, 2011 22:43
FANTA bassetka do adopcji/adoptowana
Autor Wiadomość
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 20:13   FANTA bassetka do adopcji/adoptowana

Jestem po rozmowie z właścicielem,
mam zgodę na umieszczenie wszelkich danych,
Sunia ma na imię FANTA, ale wołają na nią Ciapucha, Ciapulka.
Upewniłam się czy sunia jest do oddania za darmo - tak.

Sunia jest w okolicach Wałbrzycha

Sprzedający
PROJEKTaw (130)
Lokalizacja Jugow
http://allegro.pl/basset-i1489895736.html

Cytuję:
Cytat:
Witam Wszystkich Zainteresowanych.
Nie Jest Mi Lekko Ale Musze Znalezc Nowego Wlasciciela Dla Naszego Psiaka.
Suczka Jest Bassetem I Ma Ponad Rok (Urodzona W Listopadzie 2009).
Jest Bardzo Przyjaznym Psem, Wymagajacym Poswiecenia Uwagi I Czasu Na Zabawy I Spacery (Potem Z Reguly Spi:-)
Jest Na Normalnej Psiej Diecie,Uwielbia Parowki,Nie Mozna Dawac Jej Kosci Drobiowych.
Suczka Okazala Sie Zbyt Pochopnym Nabytkiem- Niestety Moi Synowie Sa Uczuleni I Mimo Mnostwa Radosci Z Zalem Musimy Sie Z Psiakiem Rozstac.
Staralem Sie Uchwycic Jej Urode Na Zdjeciach-Aczkolwiek Tego Nie Da Sie Opisac I W Rzeczywistosci Jest Duzo Lepiej.
Fantastyczny Psiak,Bardzo Przyjazny O Wspanialym,Gardlowym Glosie.
Jesli Kiedykolwiek Jeszcze Bedziemy Mieli Szanse Miec Podobnego To Z Pewnoscia Sie Nie Zawachamy.
Tylko Odbior Osobisty Po Wczesniejszym Sprawdzeniu Zapewnionych Warunkow Transportu.
Prosze Dokladnie Przemyslec Wszystko Przed Podjeciem Decyzji.
Dodam,Ze Suczka Dotychczasowe Zycie Spedzila Na Wsi Z Mnostwem Wolnej Przestrzeni Wokol Domu I Zapewnienia Takich Tez Warunkow Spodziewam Sie Po Nowym Wlascicielu.
Zastrzegam, Ze W Razie Jakichkolwiek Watpliwosci Zrezygnuje I Bede Szukal Kolejnego Chetnego.
Chetnie Odpowiem Na Pytania.

I fotki

A przy okazji tego ogłoszenia uwaga:
Jeśli tak poprzecie ogłoszenie z allegro czy innego portalu,
każdy z Was może założyć temat.

Natomiast sam link do allegro czy innego portalu też można wstawić, aby uwidocznić danego basseta. Tylko poprzeć go choć krótką informacją.

Asiu i Maciej - dziękuję za informacje o ogłoszeniu.

gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 20:20   

Jaka ślicznota :wink: Widać, że włąściciela naprawdę serce boli aby oddać :cry: czasami tak to bywa...zbyt pochopnie, ale chyba ona powinna szybko znaleźć nowy domek?Jest wiele osób przeglądających forum....

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 07:53   

Cudna jest, po prostu cudna...

Oby znalazła swoje miejsce w łóżku nowego Pańciostwa... :wink:

troublemaker 

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 08:08   

Ona jest tak do Krowki podobna... szok.. Zastanawiam sie czy nie sa aby przypadkiem spokrewnione... Az mnie tak jakos serce sciaska jak na nia patrze...

Asia i Stefan 

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 10:53   

Witam serdecznie,

cieszę się, że temat został podniesiony :) Dziękuję Ci Miła za wyjaśnienie, teraz już wiem, że jeżeli znajdę znowu jakiegoś psiaka w potrzebie, będę mogła sama o nim napisać.
Psinka jest piękna, to trzeba przyznać. Właścicieli też ma chyba bardzo w porządku, tak mi się wydaje po przeczytaniu opisu tego Pana. Nie sprzedają (tak jak w przypadku Pluta), szukają odpowiedniego domu z ogrodem, chcą sami sprawdzić jakie psiak będzie miał warunki w nowym domku.
Jak sobie, tylko po miesiącu wspólnego życia ze Stefanem, że musiałabym go oddać, to aż mi się w żołądku coś skręca i oczy zaczynają się robić mokre. Mam tylko wielką nadzieję, że tak jak w przypadku Jogiego piesek szybko znajdzie swoje nowe, wspaniałe miejsce.

Pozdrawiam

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 12:08   

asia i maciej napisał/a:
Witam serdecznie,

cieszę się, że temat został podniesiony :) Dziękuję Ci Miła za wyjaśnienie, teraz już wiem, że jeżeli znajdę znowu jakiegoś psiaka w potrzebie, będę mogła sama o nim napisać.

Oczywiście, i jak byś miała ochotę możesz koordynować danego basseta przy naszym wsparciu. Zaznaczam, jak byś miała ochotę, nie ma żadnego przymusu.

Szukajmy domku wspólnie, pytajmy.
Pan faktycznie o suni ciepło opowiadał.

mariposita79 

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 14:04   

Witam,
Nie jestem nowa na tym potralu, jednak wcześniej nie miałam okazji się zarejestrować - dzisiaj pomogła mi w tym Bogusia - wielkie dzięki!
Rozmawiałam z właścicielem i zdecydowałam z mężem, ze Fanta trafi do nas, jak tylko moja bassetka - 3 letnia Zusia pokocha nową siostrę i małego kundelka Norka (mieszkamy w dużym domku, z ogrodem, bez dzieci, za to z 2 psiakami);) Myślę, że najlepszym wyjściem będzie dać im kilka tygodni na zapoznanie się, ponieważ wiem, że pieski, które zmieniają właścicieli zwłaszcza z domku, w kt. były kochane bardzo przeżywają rozłąkę. Gdby jednak nasze psiaki nie pokochały się na tyle, by razem mieszkać, wtedy z obecenym właścicielem poszukamy nowego domu (ktoś jest jeszcze zainteresowany adopcją, jednak potrzebuje na to kilka tygodni czasu). Oczywiście gdybym musiała oddać Fantę, osobiście sprawdzę, czy są to dobre ręce;)
Jestem pod wielkim wrazeniem wszystkich osób zainteresowanych w pomaganiu obcych zwierzaków - dziewczyny, jesteście wielkie, a wczoraj czytajac niektóre historie uszatych szczerze się popłakałam:) serdecznie pozdrawiam!

gkoti 
www.leniuch.com

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 14:30   

Witamy serdecznie :wink: życzę Wam dużo pomyslności w działąniach z nowym domownikiem :wink: i mnóstwo radości z tego :lol:

Hania 

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 15:12   

Trzymamy kciuki za Fante :smile:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 20:00   

Mari, daj znać co i jak
a jak znajdziesz chwilkę pochwal się nam swoimi czworonogami.
My tu uwielbiamy foty :lol:

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 20:18   

Trzymamy kciuki!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 09:44   

Mariposita79 - Kasiu, bardzo Ci dziękujemy za wsparcie konta i dołączenie do grupy wspierającej bassety, tym bardziej, że adoptowałaś Fantę.
Zaraz otrzymasz piękny znaczek, który będzie widniał przy Twoim nicku.
Dane dotyczące konta (wszystkich operacji) znajdziesz T U T A J

I napisz coś, czy Fanta jest już u Ciebie ?

mariposita79 

Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 12:12   

Witam ponownie! Tak, Fanta jest u nas po dłuuuugiej drodze. Oczywiście bardzo tęskni za swoimi właścicielami, ale spacerami, tulaniem i smakołykam staramy się jej umilić czas:)
Utrudnieniem jest niestety fakt, że sunia ma 1,5 roku i niestety nie zna zadnych komend, jest dominujaca, stara się wszystkich w domu "ustawiać" sczerząc białe ząbki, co chyba nie jest spotykane wśród bassetów:( to pewnie przez to, że Fanta nie miała jednego przywódcy, robiła co chciała, a każde "złe" zachowanie było nagradzane paróweczkami:( Oczywiscie jak kazdy basset ma cechy typowe dla swej rasy, jednak to wielka indywidualność. Nielada wyzwanie nas czeka, ale mam nadzieję, ze jakoś damy sobie radę;) zawsze miałam przybłędy szczeniaki, zatem muszę poczytać rady na temat adoptowanych psiaków, kt. są nieco starsze;) Rozpoczęliśmy pozytywną tresurę, zatem teraz tylko cierpliwość daj nam Boże;) trzymajcie za nas wszystkich kciuki:) :lol:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 12:46   

Trzymamy kciuki
i życzę powodzenia
małymi kroczkami uda się, tylko trzeba konsekwencji (i kto to pisze :lol: )
zaglądaj i pisz, tu otrzymasz wsparcie i rady

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 12:55   

Kasiu, to z założeniem nowego tematu się wstrzymamy, do chwili ostatecznej decyzji, a tymczasem tu pisz o swoim zwierzyńcu i Fancie.

Odpowiedz do tematu