Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
5 Klubowa Wystawa Bassetów
Autor Wiadomość
Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 27 Lut, 2006 20:04   5 Klubowa Wystawa Bassetów

Wejdźcie na stronę Klubu Basseta i zobaczcie jakiego mamy w tym roku Generalnego Sponsora Wystawy :D
www.basset.pl

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Mar, 2006 09:47   

Kopiuję to z tematu skarbonka, to co napisałam dawno temu. Tyle osob się zaoferowało i nic :?
No słuchajcie 1 maja zbliża się duuuuużymi krokami :!:
Czy ktoś z Waz już coś zaczął robić 8)
Ja Wam tego nie przepuszczę, będę męczyć i gnębić Was, obiecuję :!:
Osobiście poszłam na łatwiznę, bo zamówiłam coś, jak będzie zrobione zrobię zdjęcie i Wam pokarzę.

-----------------------------------------------------------------------------

Bardzo proszę Was o inną pomoc
Jest to dla mnie bardzo ważne
W przeddzień wystawy klubowej, która odbędzie się tradycyjnie w Mosznie odbędzie się aukcja, z której pieniążki zostaną zgromadzone na SOS bassecie. Będzie to przynajmniej częściowo pokrywać koszty bęzyny, telefonów, utrzymania i leczenia w takich przypadkach.
Na aukcję tę od dziś będę zbierać przedmioty związane tylko z tą rasą
Przedmioty, które macie w domach, kupicie, lub zrobicie sami Np jeśli ktoś z Was potrafi robić na drutach to niech zrobi szalik z bassetem, lub czapkę. Jeśli ktoś potrafi rysować, lub malować - zamawiam obraz, jeśli ktoś potrafi rzeźbić - poproszę basseta, jeśli lepić z gliny - poproszę basseta. Jeśli ktoś potrafi robić piękne artstyczne zdjęcia - niech zrobi je w formie pięknego, oprawionego obrazka.
I jeśli komuś przyjdzie jeszcze inna rzecz związana z bassetem - super !
Przedmioty niezlicytowane nie wrócą do właścicieli, tylko przejdą na następną wystawę klubową, gdzie ponownie będą zlicytowane.

Przypominam, że Klub Basseta w Polsce nie popiera i nie propaguje basseta bezrodowodowego, lecz zawsze pomaga potrzebującym bassetom, łącznie z tymi, które rodowodu nie posiadają
Na tym polega SOS

Przedmioty zbieram ja i do mnie np. pocztą można je wysyłać na adres :

Agata Leszczyńska
ul. Bartosika 10 m 42
03 - 982 Warszawa
tel. 0506 520 520

No to do dzieła
Zaczynajcie zbierać
Wystawa 01.05.2006 r.
Jest jeszcze 6 miesięcy, ale nie zostawiajcie tego proszę na ostatnią chwile

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Mar, 2006 15:07   

Byście się wstydzili :oops:
Tylu chętnych było do pomocy i nic........... Czyżby jak często w życiu słomiany zapał ....... No akurat po Was się tego nie spodziewałam :!:
Bardzo nieładnie :oops: :!:
Weźcie się do roboty :!: :!: :!:
Czy to tak dużo wysiłku potrzeba by coś fajnego zrobić :!:
Bo mnie się wydaje, że NIE :!:
To czyste lenistwo z Waszej strony i nic innego :!:

A teraz ciekawostka dla Was. Ponieważ jestem w stałym kontakcie ze Sponsorem to dziś dostałam od niego takiego meila, którego część wklejam -

Historia Hush Puppies: od ujadających psów

Hush Puppies od samego początku było pierwszą i jedyną firmą na rynku amerykańskim, która produkowała obuwie typu Casual. Firma Hush Pupppies umacniała swoją pozycje na rynku i jest obenie jedną z najlepszych marek na świecie. Powstała w 1958 firma zrewolucjonizowała rynek obuwniczy, odnosi ogromne sukcesy na całym świecie, a jej produkty stały się symbolem Ameryki.

Historia firmy zaczyna się w latach pięćdziesiątych w Ameryce. Producent skór Wolverine wypuszcza na rynek swój pierwszy produkt – klasyczny wzór zamszowych butów codziennego użytku typu Oxford, wykonanych ze świńskiej skóry. Obuwie to doskonale wypełniło lukę na rynku, ponieważ było faktycznie pierwszym tego rodzaju produktem w Ameryce. Jeden z menedżerów Wolverine spędzał wakacje ze swoim znajomym w Tennessee. Spostrzegł, że gdy psy farmera zaczynały ujadać rzucano im kulki z ciasta kukurydzianego, aby je uciszyć. Kulki te nazywały się hush puppies (sza szczeniaki). W tamtym czasie obolałe stopy nazywano popularnie „wyjącymi”. Dlatego też Jim zdecydował, że Hush Puppies będzie doskonałą nazwą dla nowej superwygodnej linii butów Wolverine. Marka Hush Puppies powstała oficjalnie w roku 1958, a od roku 1965 Wolverine zostało niekwestionowanym liderem na rynku obuwniczym.

Ewa i Tofik 

Wysłany: Sro 15 Mar, 2006 23:32   

no tak dałam ciałka, obiecałam haft i ..... zapomniałam :oops: , a czas leci tak szybko i już za poźno, "hafciarka" się nie wyrobi.
No cóż szkoda pisać, same chęci nie wystarczą :oops: :oops: :oops: ale wstyd

ale może mogę się jakoś zrehabilitować??? Agata podsuń może jakiś pomysł

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 15 Mar, 2006 23:38   

Ewunia
Dzięki, że się odezwałaś :D
A może się uda :?: :!: :!: :!:
Jeszcze półtora miesiąca, a właściwie miesiąc.
No weź, proszę :!: :!: :!:

Buba 

Wysłany: Pią 31 Mar, 2006 18:30   

[quote="Agata] [b]Historia Hush Puppies.[/quote]

Tutaj można sobie popatrzeć, jak były kręcone reklamy Hush Puppies z udziałem Jasona czyli basseta, który w nich występuje.

http://www.arnold-family....ason/index.html

A to parę reklam:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 11:50   

Chciałam bardzo podziękować Magdzie, która przysłała mi z Florencji paczuszkę z bardzo fajnymi "basseciarskimi" drobiazgami :lol:
Wiem Magda, że idzie jeszcze jedna - czekam z niecierpliwością :D

Jeszcze trzy osoby z forum szykują niespodzianki, które zostaną spieniężone na SOS bassecie.
A widzicie, jednak się da coś wymyślić 8)
Dla chcącego nic trudnego.
Widzę, że są tacy, wśród nas którzy na rzęsach staną i coś fajnego wymyślą :thx Jesteście kochani :!: :thx
Jeszcze raz bardzo dziękuję i mam nadzieję, że pozostali też w końcu ruszą dupska i pomogą 8)
Bo to wstyd i tyle :?

Słuchajcie, jest już bardzo mało czasu, mało, ale na tyle dużo, że jeśli "dziś" pomyślicie to coś jeszcze wymyślicie :D

joania
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 16:28   

ja mimo że nie potrafię nic wymyśleć :oops: życzę udanych licytacji i wspaniałych wyników dla wszystkich uczestniczących bassecików na klubowej wystawie w Mosznej -udanej zabawy Gapa z Pańcią i Pańciem :wink: Ja jako suczka nie wystawowa spotkam się z pozostałymi na zlocie :!: 8) :lol:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 24 Kwi, 2006 19:40   

Widzieliście prognozę pogody na czas wystawy Opole - Moszna :?
No kurczę, właśnie w tym czasie ma być zimno i ma padać deszcz :?
Nastawiłam się na 4 dni odpoczynku, spacerów po lesie z psami, na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia.
A jak będzie lało to nici z tego :?
No jestem normalnie podłamana.
W zeszłym roku była czaderska pogoda w czasie wystawy.

Krysia i Donat

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006 07:11   

Ja biorę płaszcz nieprzemakalny z kapturem i wodery :wink:
Donat

Marcik
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006 15:47   

Przepraszam, nie wiem co się dzieje z pw... Agato czy przesyłka doszła?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006 18:07   

Nie, jeszcze nie doszła.

Buba 

Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 07:44   

Agata napisał/a:
na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia. .

Kiedy to będzie?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 10:37   

Buba napisał/a:
Agata napisał/a:
na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia. .

Kiedy to będzie?

30.04.06 - Część teoretyczna i "kawałek" części praktycznej.
01.05.06 godz.6,00 - 8,00 - Pokaz tropienia

Aleksander

Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 21:36   

Życzymy wszystkim miłego spotkania i wielu, wielu sukcesów. Nasza DEmi ma cieczkę i czeka nas siedzenie w domu ale trzymamy kciuki?
Agato kogo zabierasz na klubówkę?

Odpowiedz do tematu