bassetka na warszawskim Paluchu [ już w nowym domu ] |
Autor |
Wiadomość |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 14:15 bassetka na warszawskim Paluchu [ już w nowym domu ]
|
|
|
W schronisku Na Paluchu w Warszawie jest do adopcji bassetka. Dzisiaj skończyła jej się kwarantanna w związku z czym została przeniesiona w inne miejsce. Sunię czeka jeszcze sterylizacja i będzie do adopcji za jakieś 2-3 tygodnie. Renia tam dzisiaj pojechała, ale jak to w schronisku...nikt nic nie wie, a Pani Dyrektor nie było.
Sunia waży 22 kg...
Poprosiłyśmy wolantariuszki z Palucha o zrobienie aktualnych zdjęć. Jak tylko je dostaniemy, wkleimy. |
Ostatnio zmieniony przez Czw 06 Lis, 2008 16:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 14:29
|
|
|
wiek i historia ? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 14:30
|
|
|
Znaleziona Marta. Więc albo komuś uciekła...albo wakacje . Mniej więcej 7 letnia.
Zresztą więcej powie na jej temat renia. To ona rozmawiała z pracownikami schronu. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 16:49
|
|
|
ok - a więc czekam na szczegóły i roześle info. |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 17:22
|
|
|
Jestem dopiero bo musiałam odreagować tą wizytę ... tyle psów koszmar normalnie przepełnienie siedzą nawet w klatkach dla kotów jaminki, piekny owczarek niemiecki piekny pinczer, piekny prawie sznaucer
A bassetki nie ma !!! Skończyła sie jej kwarantanna i poszła do sterylizaci. Jeden Pan schroniks amówi ze nie ma basseta na co ja mówie oznajmiłam ze wiem ze jest bo nył na stronie palucha!! Zapytał sie drugiego i tamten juz wiedział że basset jest ale nie do adopcji i polazł sobie To go zagaduje dalej że gdzie ona jest bo chce foty zrobic bla bla bla ale pies jest nie do adopcji dopiero po sterylce a jeśli chodzi o zdjecia to tylko za zgodą dyr. No to szukam dyr bo widziałam ją jak podjeżdzałam że szła z dwoma jamnikami na spacer . No to poszłam jej szukac ale nie znalazłam. Tak więc nic nie załatwiłam dziś. |
|
|
|
 |
Alina z Bogdanem

|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 14:25
|
|
|
czy wiadomo coś o tej bassetce? |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 20:32
|
|
|
czyli znalazła się i jest nadal w schronisku ? |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 09:19
|
|
|
Oczywiście, że jest w schronisku. Obecnie jest leczona i czeka na zabieg sterylizacji. Jest lista na która zapisywani są chętni do adopcji suczki i nawet lista nie jest krótka. Oczywiście psa nie można "zamówić" ale schronisko notuje osoby które na poważnie są zainteresowane adopcję bassetki. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 09:44
|
|
|
Rozumiem i dziękuję |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 11:45
|
|
|
Marta a może Ty koleżanke dla Bolka chgcesz :cool: |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 11:49
|
|
|
chce i mini będzie u nas w sierpniu |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 11:57
|
|
|
kurde no fakt ... to może koleżanka dla Mimi :razz: |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 12:46
|
|
|
mam miękkie serce więc jeśli chodzi o mnie to biorę wszystkie stworzenia świata (nie licząc ptaków i myszek :wink: ) ale podejrzewam że mój "pan i władca" by nie zdzierżył już raz go przetestowałam i mieliśmy 14 zwierzaków jednocześnie i wiesz co źle się to z kończyło więc wolę nie ryzykować i zostać przy 2 bassetach kocie, mężu i dziecku |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 12:48
|
|
|
Ja z niecierpliwością czekam kiedy będe mogła wziaśc drugiego basseta. I za każdym razem jak pies potrzebuje pomocy to tak strasznie żałuje że jeszcze nie moge go wziąść. |
|
|
|
 |
|