[b]Jest godz. 01.13 a tu Balbina drze gębę na dworzu a Groszek z uniesionymi jak zając uszami wpada do domku.
Wychodzimy z Piotrem i widzimy a tu ktoś nas odwiedził.
Zobaczcie sami.
No niestety gościowi zdjęcie potrafiłam zrobić, ale nie potrafię go tu wkleić. - jak mam to zrobić.
Pomocy :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony przez Kasia :) Sro 26 Mar, 2008 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Mirka [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 06:44
Agata,no kto Was odwiedził
Agata [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 09:09
No dobra, chciałam tak fajnie, jak inni ze zdjęciem, ale się nie udało. :cry:
Odwiedził nas wielki jeż.
Napisałam w temacie o bassetach, bo basset to przecież pies myśliwski i na wystawie w Mosznej Wojtuś Stan, który ma dwa "bassety polujące", i który wszystkim opowiadał o swojej pasji powiedzieć, że moja Balbina tropi, tropi jeże. Basset to pies gończy, ale Balbinka jest typowym tropicielem. - Wojtek by był z niej dumny :!:
W poprzednim naszym miejscu zamieszkania było bardzo dużo jeży, które budząc się po zimie i wykopując się spod ziemi momentalnie były odnajdywane przez Balbinkę, która natychmiast ujadaniem dawała nam znać o tym, że znów jest jeż.
Najlepiej zachował się Groszek uciekając z podkulonym ogonem :lol:
Rok temu pojechaliśmy z Agatką na Próby Pracy Wyżłów i Psów Myśliwskich Małych Ras do Łomży. Agatka była bardzo dzielna i oszczekała - oszczekała krowę na pastwisku. A sędzia powiedział - kanapa :!:
Agatka oczywiście nie przeszła tych prób, ale była bardzo dzielna przy próbie na strzał. Było bardzo przyjemnie i wcale nie żałuję, że tam z nią pojechałam.
Próby mają za zadanie wykrycie i ocenę umiejętności wrodzonych u psa myśliwskiego a konkursy pokazują jak nasze już wyuczone psy myśliwskie potrafią wytropić zwierzynę.
Czy ktoś z was był kiedyś na próbach lub konkursach [/b]
No właśnie, apropos powyższego postu Agaty - a mnie interesowało, czy którykolwiek z forumowych bassetów jest psem użytkowym, tzn, bierze udział w polowaniach, próbach i konkursach?
Agata [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 11:00
Specjalistą w tej dziedzinie jest Wojtek Stan, to wyjątkowy pasjonat :!:
Udowodnił wszystkim, że bassety to nie tylko kanapa.
Jego dziewczyny to bassecie gwiazdy myśliwstwa. - są w tym naprawdę doskonałe. Powaliły w konkursach niejednego. :thx
joania [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 17:35
to macie super na tej Planie a jakieś inne zwierzątka leśne też was nawiedzają
Ja mieszkam na takim osiedlu za miastem i jest taki stary lasek , i tam jest pełni nietoperków,jedna sowa z dziećmi+stado wron , no i od czasu do czasu jeże wędrowniczki i moja klusia też je tropiła przecię w jej żyłach płynęłą jaminiczo-basseci krew jednym słowem łobuzica jakich mało
ale nic im nie robiła tylko ogon podnosiła i fukała bo ona się wszystkiego bała kotów, parasolek , deszczu, no i jeży
Agata [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 18:00
Tak Asiu, nawiedzają nas zające, lisy i raz była sarna, gdy jeszcze mieszkałam w bloku i na Polanę przyjeżdżałam sporadycznie - teren nie był wtedy ogrodzony i zadzwonił do mnie sąsiad, który poinformował mnie, że na naszej Polanie są sarny i robią sobie legowiska w nieskoszonej przed zimą trawie. Co najlepsze sąsiad nie wiedział, że jestem ogromnym miłośnikiem zwierząt i chciał mnie przestrzec o tym, że one zniszczą mi drzewka. Oczywiście powiedziałam mu, że mi to wcale nie przeszkadza. :lol:
Polana jest bardzo duża i w związku z tym fundusze pozwoliły na ogrodzenie tylko jej części, więc za płotem w części ogrodowej biegają małe liski i często pojawiają się zające a na porządku dziennym są kuropatwy i bażanty.
Jeż odwiedził nas pierwszy raz, ale Balbinka ma wszystko pod kontrolą :shock: A Groszek od nocnego spotkania się z jeżem omija wielkim łukiem to miejsce :lol:
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 11:00
W zeszłym roku, jeszcze zanim byłam "internetowa" Mania w naszym ogródku pod balkonem też miała swojego własnego prywatnego jeża. Sama go znalazła i później pierwsze kroki kierowała pod balkon, gdzie zamieszkał. Kładła się i wpatrywała w niego godzinami, a ja mogłam spokojnie wsadzać roślinki, bez obawy, że za chwilę przez nią zostaną wykopane. Po tygodniu jeż sam się wyprowadził, a szkoda!
...Kładła się i wpatrywała w niego godzinami, a ja mogłam spokojnie wsadzać roślinki, bez obawy, że za chwilę przez nią zostaną wykopane. Po tygodniu jeż sam się wyprowadził, a szkoda!
A ja mam takie pytanko a propos myśliwskiej natury basseta...czy Wasze psiny też się panicznie boją miasta ,tramwajów ,parasoli ,samochodów i miejskiego hałasu ,czy tylko moja jest taka strachliwa???
Bo już się zastanawiam czy nie popełniłam jakiegoś błędu wychowawczego...może moja Mollunia jest za bardzo rozpieszczona?
[quote="Molly"]A ja mam takie pytanko a propos myśliwskiej natury basseta...czy Wasze psiny też się panicznie boją miasta ,tramwajów ,parasoli ,samochodów i miejskiego hałasu ,czy tylko moja jest taka strachliwa???
Bo już się zastanawiam czy nie popełniłam jakiegoś błędu wychowawczego...może moja Mollunia jest za bardzo rozpieszczona?
Ciezko mi się wypowiadać co do myśliwskiej natury przynajmniej w stosunku do jeży, świnek morskich. Luna spotyka jeże w naszym parku na co drugim wieczornym spacerze i o dziwo gdy go wywącha to próbuje się do nigo przytulić i traktuje jak kumpla do zabawy. Nie boi sie miejskiego zgiełku, bardziej boi się innych psów. Gdy usłyszy głośne szczekanie to zapobiegawczo siada lub sprawdza czy ogonek jest bezpieczny.
Ostatnio chciała się zaprzyjażnić ze Świnką Morską,niestety skończyło się tym,że Luna ukradła śwince z akwarium suchą bułkę a świnka dziabneła ją w pyszczek.
Myśliwska natura jednak nie pozwala jej się poddać i próbuje dalej.
pozdrawiam Włodek
No właśnie, apropos powyższego postu Agaty - a mnie interesowało, czy którykolwiek z forumowych bassetów jest psem użytkowym, tzn, bierze udział w polowaniach, próbach i konkursach?
Tak się składa Kasiu, że mam basseta, który jest psem użytkowym (KT-I) a jednocześnie "wzorcowym" kanapowcem. Trudno powiedzieć co woli bardziej - las czy kanapę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum