Porządki na forum |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 14:48 Porządki na forum
|
|
|
Witam
W dniu dzisiejsym została przeprowadzona konserwacja forum polegająca na kontroli zawartości, przesunięciu, usunięciu i wyczyszczeniu niektórych tematów oraz małych zmianach w konfiguracji.
Najistotniejsze zmiany dotyczą działu "Zwierzęta w potrzebie" ponieważ jest on ostatnio bardzo "popularny" i wrzucane są tam przeróżne tematy nie do końca zgodne z profilem, które potem "zaśmiecają" go. Od teraz dział ten będzie często sprawdzany pod kątem zawartości, a posty bez odpowiedzi przez 30 dni będą automatycznie usuwane. Do działu tego proszę wpisywać TYLKO tematy dotyczące konkretnych zwierząt w potrzebie - np. "Zuzia szuka nowego domu" a nie "Organizujemy akcję..." Mam pomysł.." itp.
Tematy w których zwierzak uzyska pomoc dzięki forumowiczom będą przenoszone do działu "Zakończone adopcje", natomiast tematy które zakończą się inaczej ( np. sprzedaż na Allegro ) pozostaną w dziale do czasu automatycznego usunięcia.
Oba działy są widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (wszystkich) aby było wiadomo kto deklaruje pomoc lub zgłasza potrzebującego.
Tematy nie wiążące się z żadnym z działów proszę zamieszczać w dziale pozatematycznym.
Dział "Sprawy papierkowe" ze względu na "zerowe" zainteresowanie został połączony z "wystawami", a dział "Ogłoszenia" całkowicie usunięty. Osoby chcące przedstawić swoją ofertę szczeniaków mogą skorzystać z działu ogólnego opisując swoje psiaki i przy okazji podając stosowną informację - nie jako ofertę komercyjną.
Dział SBB proszę traktować jako odrębną część oddaną do użytku grupie osób które się organizują - w części otwartej można sobie poczytać o ich planach i działaniach, zapytać o szczegóły itd. Nie dopuszczalne jest "komentowanie" działalności tej grupy - jeśli chcesz coś zmienić w ich planach to się do nich przyłącz - jeśli nie chcesz - nie odzywaj się - historia oceni czy postępują dobrze czy błędnie. Poza działem SBB członkowie tej grupy są zwykłymi użytkownikami i podlegają takim samym prawom jak każdy inny - oznacza to również że poza tym działem mają być przez innych użytkowników tak postrzegani ( jako równi sobie ).
Po ostatnich nieporozumieniach jakie zaszły na forum będę monitorował bieżące tematy i tylko ja w tym czasie decyduje czy ktoś jest "niegrzeczny" - mam nadzieję że te parę dni despotyzmu uspokoi Wasze nerwy i przypomni Wam że to forum zawsze było i jest dla wszystkich miłośników bassetów równe.
Wszelkie uwagi jakie będziecie chcieli mi przekazać poza forum proszę wysyłać (TYLKO) na mail forum@bassety.net lub PW
Pozdrawiam i życzę spokojnego użytkowania forum.
Admin Krzysztof Szpicki
P.S.
Przepraszam za długą przerwę, ale musiałem przebrnąć przez setki tematów i tysiące postów, a na pewno znajdę jeszcze takie które przegapiłem i powinny być przeniesione. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 15:17
|
|
|
Krzysiu, bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Bardzo wyraźnie i rzeczowo ujęte. Deklaruję ze swej strony przestrzegać wszystkiego, co tu napisałeś, bo ze wszystkim się zgadzam.
Ja bym nawet te informację dodała jako aneks do regulaminu. Ale ja tylko tak skromnie, teraz mi to przyszło do głowy. Już się nie wcinam. Idę czytać zaległe psoty. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 21:55
|
|
|
Przyszedł czas na małe zmiany.
Aby uporządkować kwestię publikacji różnego typu ogłoszeń założyłem dodatkowy dział "TABLICA OGŁOSZEŃ" http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=26
kilka prostych zasad obowiązujących w tym dziale ( http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=1992 )
Cytat: | Dział ten służy do publikowania dowolnego typu ogłoszeń.
Jeśli chcesz coś kupić lub sprzedać to jest to właściwe do tego miejsce
Jeśli czegoś szukasz lub chcesz coś ogłosić to zrób to również tutaj.
Starajmy się publikować ogłoszenia związane tematycznie z naszym forum.
Nie róbmy tutaj giełdy samochodowej czy też komputerowej
Ogłoszenia uznane za niewłaściwe, szkodzące wizerunkowi forum lub też nie spełniające powyższych kryteriów będą usuwane przez Administratora forum.
W uzasadnionych przypadkach dopuszczalne są drobne odstępstwa.
i najważniejsze:
TEN DZIAŁ SŁUŻY OGŁOSZENIOM - NIE PROWADZIMY TU DYSKUSJI |
Kolejna dosyć istotna zmiana - utworzyłem dział "ŚMIETNIK"
http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=27
Będą tam lądować tematy, które z jakichś względów zostały uznane za zbędne i ostatecznie usunięte. Pozostaną tam do wglądu dla innych forumowiczów.
No to chyba tyle na dziś |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 22:38
|
|
|
No to ja mam już pierwszą prośbę, w celu zrobienia porządku.
W temacie "Galeria Bassetów..."
proszę usunąć wszystkie posty poniżej.
Wszystkie sugestie i uwagi forumowiczów wykorzystałam, naniosłam, poprawiłam i zostawiamy tylko samą galerię.
Wszyscy tam wypowiadający się, wiedzieli wcześniej, że posty zostaną usunięte po dopracowaniu galerii.
W miarę potrzeby będę galerię aktualizować. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Hubertus
|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:13
|
|
|
w dniu dzisiejszym ograniczyłem dostęp do większości działów dla osób zarejestrowanych
łatwo je rozpoznać - na głównej stronie nie widać informacji o ostatnio opublikowanym poście do momentu aż się nie zalogujemy. |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:14
|
|
|
aaaaaaaaaaa to dobrze widzę bo myślałam już że mam omamy :~
Hubert pprzepraszam że poprawiam ale
dostep jest ograniczony chyba dla niezarejestrowanych |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:23
|
|
|
Świetny pomysł, popieram w 100%
Może by tak jeszcze ukryć shoutboxa? |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:24
|
|
|
to może
"w dniu dzisiejszym ograniczyłem dostęp do większości działów tylko dla osób zarejestrowanych" ?
co innego jakbym napisał "ograniczyłem osobom zarejestrowanym" |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:28
|
|
|
No, to bym "dymila" :lol:
A jaki cel mialo ukrycie tych a nie innych i w ogole tematow? |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:39
|
|
|
nic nie rozumiem, jak nic tempa jestem :cry: :cry: :cry: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:40
|
|
|
Asiu ,jak to po co
żeby podglądacze nie widzieli o czym sobie piszemy
tak mi sie wydaje....ale ja dzisiaj trochę nieprzytomna jestem |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 13:55
|
|
|
Mirka, a czyżby Vel Bonuś nie dał Ci spać ? :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 14:02
|
|
|
Ale tam, chyba to ma jakis glebszy sens czy sie myle. Kazdy moze sie zalogowac i juz bedzie mogl czytac wszystko, wiec to zadne zabezpieczenie. Tematy najbardziej ostatnio wybuchowe sa widoczne - czarna magia. Szkoda, bo ja np czesto czytalam nie logujac sie z braku mozliwosci (np. w pracy). Jeszcze ukryc Shout box to rozumiem, ale reszta cala to dla mnie zagadka. A teraz nici, no ja mam nadzieje, ze Hubert po krotce wyjasni sens tej decyzji. Nie piszemy az takich rzeczy, ze by nie mogl tego kazdy czytac, a chyba nie boimy sie "gosci", bo i czemu. Bez paranoi :lol: . |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
|