Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 10:29 Ostrzeżenia
W związku ze zbliżającym się - dużymi krokami - Nowym Rokiem 2011, moderatorzy wraz z adminem głównym ustalili, że zostaną cofnięte ostrzeżenia Lucy, Madzik, momus, zuziakrezel.
Amnestia, ma także swoje uzasadnienie, niektórzy pożegnali się z naszym forum, a pozostali wykazali pozytywną postawę i poprawę w zachowaniu na forum.
Te "czerwone kreski" :wink: zostaną usunięte przed czasem wejścia w Nowy 2011 Rok.
Natomiast "ziko", ma zakaz pisania, i w tej sytuacji amnestia tego użytkownika nie obejmuje.
Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 22:35
Administracja nic nie pominęła,
ostrzeżenie forumowicza "dzieciegochy" zostało anulowane już dawno, za wykazanie się wzorową postawą. Sama anulowałam w okolicach jak dobrze pamiętam listopada.
W związku z ostrzeżeniem dla Agatyw z dnia Czw 03 Mar, 2011 22:00, uznałam że sytuacja uległa poprawie i ściągam to ostrzeżenie. Zależy nam wszystkim na dobrej atmosferze, mam nadzieję że wspólnymi siłami uda nam się ją stworzyć. Grono moderatorów poparło, pozdrawiam.
_________________ Luiza
Agataw [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 16:33
Do administracji forum Nasze Bassety.
W związku z otrzymanym w dniu dzisiejszym ostrzeżeniem od administratora merytorycznego „ za podważanie autorytetu Admina Merytorycznego” po napisaniu przeze mnie postu w dniu 02.06.2011r. o godz. 15.18 w dziale Nie tylko o bassetach – zwierzęta w potrzebie - Fado potrzebuje pomocy, proszę administrację forum o uzasadnienie nałożenia na mnie w/w ostrzeżenia z wyszczególnieniem artykułów regulaminu forum, które jakoby naruszyłam wraz z ich wykładnią.
Co drugiego ostrzeżenia nałożonego na mnie również dzisiaj przez moderatorkę Batus z uzasadnieniem „ aneks 1 pkt 1”, domniemam, że dotyczącego tego samego mojego tekstu, również proszę o konkretne uzasadnienie.
Aneks 1 kt 1 brzmi „Wszelkie oskarżenia kierowane przeciwko forumowiczom, a w szczególności przeciwko jakiejkolwiek hodowli są zabronione.”
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 18:31
Z regulaminu:
Cytat:
16. Moderatorzy nie mają obowiązku publicznego informowania o zastosowaniu sankcji ani tłumaczenia się z podjętych działań, powinni jednak odpowiadać na prywatne wiadomości wysyłane do nich w sprawach dotyczących ich działań na forum.
W drugiej części tego punktu słowo "powinni" nie jest słowem "muszą" - dla pełnej jasności.
Nie wnikam o co chodzi w kwestii ostrzeżeń bo to nie moja "branża" ale ostatnio spotkałem się z opinią że na tym forum można robić co się chce bo i tak nikomu nic nie zrobią - więc może czas najwyższy to zmienić - na innych forach za samą powyższą odpowiedź byś dostała bana - są nawet fora z których się wylatuje za nic
Admin.
Agataw [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 18:36
Krzysztofie, niepojęte dla Ciebie, jak widzę jest to,o co proszę.
"Z kim przestajesz, takim się stajesz."
Mimo, iż wiem, że ten post, tak jak dziesiątki innych (niewygodnych) zostanie usunięty, czuję potrzebę wyrażenia własnego zdania.
Co Wy ludzie wyprawiacie z tym forum? A w szczególności z działem, który jest tak istotny dla istnienia rasy, którą rzekomo tak kochacie i która Was zrzeszyła w tą grupę?
Między inwektywami padło tu już tak wiele informacji, że każdy w miarę trzeźwo myślący człowiek sam wyciągnie odpowiednie wnioski i to niekoniecznie pozytywne w kwestii postawy szefostwa forum.
Pomijam fakt bycia wszechmogącym administratorem danego forum - tak, wszyscy godziliśmy się z regulaminem określającym te zasady. Ale moderowanie to nie tylko bycie nieobiektywnym, jak pokazują to szacowne Mrs Moderatorki, ale przede wszystkim..yhm..jesteście tu drogie Panie od pilnowania porządku, czyli takie przynieś, podaj, pozamiataj - a to już zupełnie nie ma nic wspólnego z Naszymi Bassetami.
Sprytnie nadane potrójne ostrzeżenia dość – Waszym zdaniem – „zamknęły” buzię tym niewygodnym dla wizerunku forum. Ale poza tym forum jest jeszcze inne..i inne..i jeszcze innych tysiące - i na szczęście wszystkie posty, które przecież przedstawiały prawdę zostały skopiowane. Uprzedzając – fakt, jak się nie podoba, to nie trzeba tu być. Tylko z kim za chwilę WY tu będziecie? Ze sobą?
Chodzą słuchy, że forum zostało sprzedane i Pan Krzysztof już niewiele ma tu do powiedzenia. Szkoda. Bardzo ceniliśmy jego stosunkowo obiektywne podejście do problemów zwykłych, szarych użytkowników. Teraz już nie ma na kogo liczyć, no bo przecież na Bogusię liczyć nie można, bo trudno liczyć na kogoś niewiarygodnego, jak ona.
Mniemam, że za chwilę otrzymam i ja czerwone ubranko. Kto będzie następny?
A czemu Miłka jest niewiarygodna?
Przecież tu słowo przeciw słowu.
Ja tam nie mam rozeznania o co w ogóle chodzi. I chyba nie chcę mieć....
Wiem jedno, że istnieje jakiś zaczarowany zapalnik i fuuuuu pożar murowany. Jakiś wyzwalacz, słowo klucz, który powoduje, że nagle ludzie skaczą sobie do oczu.
I to tak z dyśki. Bez rozbiegu. Bez ....sensu?
Od razu padają ostre słowa, oskarżenia, "tykania".
I to nieważne w jakim temacie. Każde miejsce wydaje sie być dobrym polem.
Czasem myślę, że prócz zainteresowanych nikt nie wie o co bój sie toczy.
Ale czyta się hadko.
Fajnie post zacząłeś Damian. Pomyślałam, że wyrażasz to, co sama czuję. Szkoda, że też wpasowałeś się w ten klimat.
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 21:28
Damian napisał/a:
Chodzą słuchy, że forum zostało sprzedane...
Jak to? I ja nic nie zarobiłem? Kto sprzedał i komu? Polacy są zdolni - podobno nawet sprzedali kiedyś wieżę Eifla jakiemuś naiwnemu...
Szkoda, że ominął mnie taki dobry interes - no to co mam się pakować?
-----------------
Zamiast powielać jakieś bzdurne historie lepiej niech każdy pilnuje porządku u siebie. Nie interesują mnie pokopiowane posty - a jeżeli już ktoś tak robi to świadczy to tylko o tym, że celowo, z pełną premedytacją pisze coś co ma zakłócać normalne funkcjonowanie forum.
Tak - słusznie napisałeś - nikt nikogo nie trzyma na siłę na tym forum, a jak już wszyscy odejdą to zgaszę światło i będę miał wreszcie święty spokój i nie będę musiał reagować na takie czy podobne posty, odbierać dziwnych maili, PW czy telefonów o dziwnych porach.
Jeśli jednak taki cel ma działanie grupy z pewnej okolicy, bo jakoś tak dziwnie się składa że są to osoby regionalnie bliskie - to może niech sobie dadzą spokój, przecież można założyć swoje forum i na nim opisywać jak to źle się tutaj dzieje i jaki to niedobry jest skład moderatorski - a tak przy okazji - zgłosiłeś się na moda? Pewnie nie, no bo to przecież trzeba być od sprzątania po innych i obrywania za wszystko. Łatwo jest narzekać, jeszcze łatwiej prowokować kłótnie, ale zapanować nad tym to już nie taka prosta sprawa -zwłaszcza jeśli nie chce się używać mocnych argumentów. A jak się już je ruszy to obraza wielka - no bo jak to na forum bassety.net ktoś mógł dać/dostać ostrzeżenie czy bana - przecież tutaj NIE WOLNO nikogo karać, tylko trzeba nadstawić drugi policzek.
Do sedna - żeby wejść na jakieś forum trzeba najpierw wpisać jego adres (albo kliknąć w linka/zakładkę) a potem zalogować się/zarejestrować i czytać, pisać, dobrze się bawić. Jeżeli ktoś ma problem z tymi prostymi czynnościami to może niech lepiej nie włącza przeglądarki, albo wpisze inny adres i wszystko stanie się prostsze. Gdybym czytał wszystkie tematy na tym forum to pewnie bym całkiem osiwiał, więc tego nie robię - czytam to co mnie dotyczy - przecież każdy tak może robić i nikt nie będzie miał tego za złe. Ale szukanie na siłę punktów zapalnych i wpisywanie czegokolwiek, byle tylko skutecznie zrobić "poruchawę" to nie jest odpowiednie zachowanie i powinno być tępione na każdym forum - niestety tym także.
Dziwię się że trwało to tak długo zanim moderatorzy sięgnęli po swoje narzędzie kar, ale to już ich decyzja - chcieli tak długo znosić fochy niektórych z Was to znosili - dobrze że wreszcie się wzięli do roboty i zrobiło się tak kolorowo
Pozdrawiam
K.
Renia [Usunięty]
Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 07:46
Co się stało z Panem Panie Krzysztofie................. aż serce boli.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum