Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Edycja własnego profilu
Autor Wiadomość
Krzysiek 
Admin

Wysłany: Wto 25 Sty, 2011 11:31   Edycja własnego profilu

Witam
Widzę że zdarzają się Wam problemy z edycją danych w profilu - np. zmianą hasła, adresu itp. Podejrzewam że powodem jest dodatkowe "okienko" nazwane przeze mnie antybotem - trzeba go uzupełnić. Osoby które rejestrowały się przed jego powstaniem mają to okienko puste ( jest w nim 0) a musi być dowolny numer telefonu ( a dokładniej dziewięc cyfr ). Dopóki nie robicie zmian w profilu nie ma problemu, chcąc jedak cokolwiek dodać/zmienić - trzeba uzupełnić również antybota - inaczej baza danych odrzuci nowy wpis - czyli nic nie zmienicie. Na szczęście nie grozi tu usunięciem danych z bazy :)
Podsumowując - jeśli chcesz zrobić jakiekolwiek zmiany w profilu musisz uzupełnić wszystkie okienka z gwiazdką i powinno działać.
Pozdrawiam
K.

FLASZ 

Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 20:57   

Witam ma pytanie ja mam proble z umnieszczeniem jakichkolwiek zdjec i z edytowniem mojego profilu poprzed dodanie zdjec. Wydajne mi sie ze wszystko robie dobrze
zaznaczam zdjecei z komputera ktore chce muniescic i dodaje zalacznik ktory mi sie niestety nie dodaje:twisted: nie mam pojecie co robie zle prosze o pomoc :neutral:

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 23:44   

Prawdopodobnie dodawane fotki są za duże - albo rozmiar (w pikselach), albo "waga" (w kb)- proszę zwrócić uwagę na maksymalne dozwolone rozmiary - opisane w profilu.
K.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 23:32   

I jak z tymi fotkami w profilu? Bo widzę że nadal nie ma... Może pomóc wstawić?
K.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 07 Lut, 2011 12:16   

hi hi ja też wysłałam emaila z ofertą pomocy
i cisza

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 06:56   Nie działają części Forum !

Mam pytania do Admina w kwestiach technicznych :

- dlaczego nie jestem w stanie dokonać jakichkolwiek zmian w swoim profilu - po dokonaniu zmian i kliknieciu na "wyślij " wszystko zostaje po staremu - próbowałem kilkadziesiat razy - bez efektu .

- dlaczego nie działa statystyka - pokazuje sie ciagle okno błedu ,

- dlaczego nie jestem ws stanie napisać dłuższego tematu watku Forum przy pisaniu albo nie przyjmuje liter , albo obcina po wysłaniu
- np. Temat " Sekcja Ślasko- Zagłebiowska i Południe Pl " miał brzmieć " Sekcja Ślasko - Zagłebiowska z Śląskiem Cieszyńskim i Małopolską" - kilkakrotne wpisanie takiego tematu sie nie powiodło za to powidło się wpisanie :

"Sekcja Śląsk,Zagłebie i Południe Polski"

Czekam na odpowiedź.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 20:01   Re: Nie działają części Forum !

Grzegorz napisał/a:
- dlaczego nie jestem w stanie dokonać jakichkolwiek zmian w swoim profilu - po dokonaniu zmian i kliknieciu na "wyślij " wszystko zostaje po staremu - próbowałem kilkadziesiat razy - bez efektu .

Złe ustawienia przeglądarki, cookies lub programów zabezpieczających - ja nie mam problemu ani ze zmianą swoich ani innych użytkowników - wypełniam pola, wysyłam i otrzymuję komunikat że profil został zaktualizowany. Innymi słowami - błąd po stronie użytkownika.
Grzegorz napisał/a:

- dlaczego nie działa statystyka - pokazuje sie ciagle okno błedu ,

Jak to nie działa - a to co jest?

Grzegorz napisał/a:

- dlaczego nie jestem ws stanie napisać dłuższego tematu watku Forum przy pisaniu albo nie przyjmuje liter , albo obcina po wysłaniu...

Ograniczenie wynika z kodu programu - jest tam koło 60 znaków i w zasadzie wystarcza w 99,99999% przypadków.
A odpowiadam tak późno bo dopiero wróciłem do domu.
Admin.

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 06:02   

Staystyka działa, zaczęła działać po godzinie od wysłania postu do Ciebie. Co do tematów watków dziekuję.

Jesli chodzi o profil to po wprowadzeniu zmian nie wyświetla mi się komunikat iz dokonano zmian , pasek z funkcjami FAQ itp robi się czarny i wszystko jest po staremu. Nie jest też to wina mojego kompa, ustawień , oprogramowania itp - bo Jaga swobodnie dokonuje zmian w swoim profilu.
Jak pamietasz dzwoniłem do Ciebie bo juz miałem problem z nowym logowaniem i musiałeś zrobić wszystko za mnie z swojego kompa.
Tak więc prosiłbym Cie jako Admina o " odblokowanie " mojego profilu , bo nic w nim nie mogę zrobić .

musia 

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 08:32   

Mam ten sam problem co Grzegorz

po zmianie wszystkiego co trzeba było zmienić, wpisaniu numeru wysłaniu - nadal jest powrót do wypełnienia profilu. Nadal mam czerwony napis w nagłowku i przypomnienie o zmianie w profilu.

Kiedy z innego kompa , w innym mieście chciałam się zalogować - nie da się. Ani po staremu , ani z nowym.

Nie wiem jak będzie jeżeli mnie tu wyloguje kiedyś. Pewnie przyjdzie mi się zarejestrować ponownie.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 11:06   

Grzegorz napisał/a:
Tak więc prosiłbym Cie jako Admina o " odblokowanie " mojego profilu ...

W stosunku do Twojego profilu mam takie same możliwości jak Ty - może ze dwie funkcje więcej typowo administratorskie. Nie ma opcji odblokowania profilu osoby która nie jest zablokowana. Nie wiem jaki jest problem z Twojej strony, ale skoro ja mogę edytować Twój profil to chyba nie możesz powiedzieć że to profil na forum jest zablokowany - prawda? Jeżeli się bardzo upierasz to mogę zmienić Twoje hasło (tymczasowo) zalogować się jako Ty i sprawdzić czy da się zmieniać, ale to i tak nie zmieni faktu że nie ma opcji indywidualnej obsługi pojedyńczego profilu w tym kontekście.
musia napisał/a:
...po zmianie wszystkiego co trzeba było zmienić, wpisaniu numeru wysłaniu - nadal jest powrót do wypełnienia profilu...

W Twoim profilu nie ma cyferek w Antyboot-cie, ani nowej nazwy, więc coś się nie wysyla jak należy. Wpisałem tymczasowo nazwę musia1 - proszę spróbować tak się zalogować.
Oczywiście jak wynika z z powyższego nie miałem problemu ze zmianą danych.
Tak jeszcze dla wyjaśnienia - wprowadzone zmiany mają charakter globalny i dotyczą całego forum jednakowo - nie zostały wprowadzone żadne zmiany indywidualne, więc nie mogą mieć wpływu na jedno konto, a na inne nie. Inaczej mówiąc jeśli by wszystkim nie działało to zmiany byłyby powodem, ale skoro tylko kilka osób ma problem to powód jest inny.
K.

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 11:08   

Ja również problem ze zmianą w profilu.. wygląda tak samo jak u Grzegorza i musi..

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 11:54   

Rogasowa napisał/a:
Ja również problem ze zmianą w profilu..

A to dziwne bo wszystkie pola w profilu są prawidłowo uzupelnione :shock:
K.

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 12:28   

Gdy chciałam zmienić zdjęcia w podpisie to nawet Bogusia nie mogła sobie z tym poradzić.. :shock:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 12:58   

Tak, tylko to nie był problem edycji, tylko samego zdjęcia, jako podpisu, jego "pojemności".

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 13:56   

Mój formularz profilu po wprowadzeniu numeru antybota i kliknięciu wyślij ukazuje się ponownie z wprowadzonym antybotem , nie ma komunikatu " Twój profil został zmieniony " jak ukazuje się u Jagi .Za to na górze zamiast paska FAQ itd ukazuje się czarne pole .Po wyjściu z profilu i ponownym w niego wejściu ponownie nie mam wprowadzonego antybota a zmiany np, w podpisie nie zostały uwzględnione. I tak mogę robić na okrągło .Z tego samego kompa i przeglądarki Jaga modyfikuje swój profil " na okrągło " - celem prób, po Twoim poście.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach