Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Basset na kanapie - nowy material na sofy
Autor Wiadomość
Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 11:12   

eufrazyna napisał/a:
Sofę mamy do wymiany, bo należy ona do psów, kiedyś to miała jakiś kolor i wzór, ale teraz ciężko dociec. Nakrywam ją narzutą i psim kocykiem, co bardzo docenia Toleńka :mrgreen:

No i właśnie z tego powodu staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami nowej rogówki z ekoskóry :!: :mrgreen:

Wprawdzie zimna ona jak diabli i ślizga się niemożliwie, ale kocykami okrylim i jest super :wink: A jaka gustowna :!:

Jeno Berta niezadowolona, bo jej się morda ślizga, jak się ociera i ślina rozmazuje na pysku (wcześniej docelowo pozostawała na sofie).

Za to kota Alex zdążyła już dyskretnie zmienić fakturę oparcia z lewej strony swymi boskimi tipsami - od strony ściany, żebyśmy za szybko nie zauważyli :evil:

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 17:31   

A mnie pani w sklepie polecała rogówkę z takiego materiału co go nazwała ... teflon?
Rzekomo ma być super dla właścicieli psów właśnie ...
Słyszeliście coś o tym?

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 19:36   

Joasika... koniecznie chcemy fotki nabytku! :lol:

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 22:03   

zojka napisał/a:
A mnie pani w sklepie polecała rogówkę z takiego materiału co go nazwała ... teflon?
Rzekomo ma być super dla właścicieli psów właśnie ...
Słyszeliście coś o tym?

Tak. Ten materiał nazywa się Alacantara. Jest wykorzystywany w tapicerkach i fotelikach samochodowych. Z zewnątrz pokryty jest teflonem. Są różne gramatury tego materiału - jest bardzo gruby i wytrzymały i rzeczywiście rewelacyjnie się czyści. Fotelik Tadzia wystarczy przetrzeć samą wilgotną szmatką i już jest czysty.

Mam w domu 9mkw tego cuda - będą z niego pokrowce na kanapę, bo stare obicie po 2 psach, kocie i Tadku dogorywa.

Sama jestem bardzo ciekawa czy ten materiał sprawdzi się na kanapie, tzn. czy nie będzie się przecierał no i jak się będzie prezentował. Jak już pokrowce będą gotowe, wrzucę foty.

zojka 

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 22:12   

Super!!
Testuj materiał a ja jak już będę bogata, to sobie zamówię taką kanapę :mrgreen:
Pani w sklepie mówiła, że jest to genialny materiał. Nie można go zalać, bo nie nasiąka, nie można go przedrzeć pazurami ... no wieczny ma być.
I ja taki chcę. Biały, bo u mnie tylko biała sierść fruwa ...

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 22:33   

Zojka, po co od razu nowa kanapa. Może też uszyj pokrowce. Metr materiału kosztuje max 23zł - najgrubszy.
Ja będę miała zdejmowane pokrowce na kanapę i od razu fotele, żeby można było w razie czego wrzucić do pralki.
Prawie jak z ikei, tyle że moja krawcowa skręciła kolano, więc cała operacja narazie się odwleka w czasie.

zojka 

Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 07:25   

Bo mnie się zamarzyło, że na nowy parter nowa kanapa.
Ale pewnie skończy się na pokrowcach, bo mi kasiuty zbraknie :cry:

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 08:01   

Ja też marzę o nowej, w stylu ludwikowskim, ale narazie pokrowce muszą wystarczyć.

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 09:02   

:arrow:

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 13:39   

Rogasowa napisał/a:
Joasika... koniecznie chcemy fotki nabytku! :lol:

A którego nabytku... :?:

Legowiska dla psiów czy ludziów... :?:

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 14:37   

Dla ludziów.. Ja kocham takie zakupy! Chyba bardziej niż kupowanie butów! :shock:

Batus 

Wysłany: Czw 24 Lut, 2011 09:46   

Magda, ja też chciałabym uszyć nowe pokrowce na kanapę, krawcowa Ci to uszyje? A materiał kupiłaś w sklepie z materiałami takim zwykłym?

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lut, 2011 11:56   

Batus napisał/a:
Magda, ja też chciałabym uszyć nowe pokrowce na kanapę, krawcowa Ci to uszyje? A materiał kupiłaś w sklepie z materiałami takim zwykłym?

Materiał kupiłam przez internet - allegro. Wyślę ci namiary na pw, żeby nie robić tu kryptoreklamy. W Łodzi są też sklepy z materiałami tapicerskimi, ale materiał wychodzi znacznie drożej, nawet po doliczeniu wysyłki na allegro.

zojka 

Wysłany: Czw 24 Lut, 2011 18:35   

madzialinka napisał/a:
Batus napisał/a:

Materiał kupiłam przez internet - allegro. Wyślę ci namiary na pw, żeby nie robić tu kryptoreklamy. W Łodzi są też sklepy z materiałami tapicerskimi, ale materiał wychodzi znacznie drożej, nawet po doliczeniu wysyłki na allegro.

To ja też o pw poproszę :)

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lut, 2011 18:38   

Materiał widziałam, potwierdzam, że fajny. Od spodu takie coś jak grube płótno, a na wierzchu taki eko-zamsz.
Ja mam jedno psie posłanie z takim pokrowcem, idealnie się czyści, brud się nie czepia , a dodatkowo super się pierze w pralce.

Odpowiedz do tematu